Dokonalý francúzsky priateľ

14:13

Kým prírodná pleťová kozmetika začína mať v mojej poličke značné zastúpenie, v deoratívnej kozmetike to tak ešte nie je. Mám problémy nájsť kvalitný dlhotrvácny make up a nikdy som sa  nezamýšľala nad tým, že prírodný make up by mohol zvládnuť takú záťaž a vydržať celý deň v krásnom stave. Rozhodla som sa, že mu dám šancu a skúsime to.










O ľahkou tekutom make upe Couleur Caramel v odtieni 01 Light Beige si môžete prečítať:

        "Ideálny produkt pre prirodzené zjednotenie farby pokožky. Hladká a univerzálna textúra umožňuje ľahkú aplikáciu pre všetky typy pleti. Obohatený o vodu z damašskej ruže, extrakt z kamélie a marhuľový olej je tento make up ideálny pre prirodzene žiarivú pleť.
Použitie: po aplikácii fixačnej podkladovej bázy alebo denného krému použite špongiu alebo prsty na nanesenie make-upu. Malé množstvo make-upu naneste do stredu tváre, na nos a líca a rozotrite smerom von. Nezabudnite na krk. Starostlivo si vyberte odtieň, ktorý je najbližšie k farbe vašej pleti.
pôvodu
Minimálne 10 % aktívnych zložiek
15 % všetkých zložiek je z bioprodukcie
INGREDIENCIE: Aqua (Water) - Rosa Damascena Flower Water * - Glycerin - Glyceryl Stearate Citrate - Sesamum indicum (Sesame) seed oil* - Prunus armeniaca (Apricot) kernel oil* - Dicaprylyl ether Polyglyceryl-6 distearate - Camelina sativa seed oil* - Coco-caprylate/caprate - Persea gratissima (Avocado) oil* -Theobroma cacao (Cocoa) seed butter* - Benzyl alcohol - Stearic acid - Palmitic acid - Tocopherol - Helianthus annuus (Sunflower) seed oil - Dehydroacetic acid - Xanthan Gum - Sodium citrate - Citric acid - Parfum (Fragrance) - D-Limonene - Geraniol - Linalool [+/– Môže obsahovať: CI 77 891 (Titanium dioxide) - CI 77491 (iron oxides) - CI 77492 (iron oxides) - CI 77499 (iron oxides) - Silica] *Ingrédient issu de l'Agriculture Biologique/From Organic Farming"
S prírodnými make upmi nemám ešte veľa skúseností, toto je môj druhý. Keďže Couleur Caramel na základe mojej skúsenosti s očnými tieňmi považujem za výbornú značku, zvolila som si od nej aj make up. Nevedela som si síce vybrať odtieň, ale nakoniec som si zvolila výborne. Krásne mi sadol na zimu a jar, keď už som ozaj bleduľa, takýto odtieň je vynikajúci. Na leto si pravdepodobne vyberiem tmavší, lebo je tak ľahký, že v horúčavách by mohol statočne vydržať. Je v peknej mäkkej plastovej tubičke, z ktorej sa dostáva ľahko. Je zdobená tak karamelovsky, väčšina produktov tejto značky pôsobí hravo a veselo ( a pritom ani nemusí hýriť mnohými výraznými farbami, ten pozitívny nádych sa ukrýva v niekoľkých nie úplne výrazných farbičkách). Make up krásne vonia. Ani stopy po chémii, vonia úplne prirodzene, ako kvety. Bola som veľmi milo prekvapená tým, ako zavoňal a že aj po nanesení ho je ešte chvíľku cítiť. Má ľahkú krémovú nadýchanú konzistenciu, vďaka čomu sa úžasne nanáša na pleť. Šlo by to aj prstami, ale odkedy mám štetec Hakuro, nič iné nepoužívam. Na pleti zanecháva matný finiš, pleť je prirodzene žiarivá  a rozjasnená. Krycie schopnosti sú stredné až nižšie. Ak mám dobré obdobie, make up postačuje, lebo pleť zjednotí. Nezakryje mi  pehy a materské znamienka, takže vyzerám prirodzene, nie ako by som mala nanesenú masku. Ak mám horšie (vyrážkové, fliačikové, alergické obdobie), nanesiem korektor a kompaktný púder, potom je krytie postačujúce. Ako som už spomenula, na leto sa ho chystám kúpiť v tmavšom odtieni, lebo mám pocit, že pri horúčavách sa tak veľmi neroztečie. Hoci nepatrí k líčidlám s úžasnou krycou schopnosťou, okamžite som si ho obľúbila. Pracovný deň prežíva bez väčších ťažkostí a ak sa rozhodnem ešte niekam poobede ísť, make up opravím zmatňujúcim obrúskom a púdrom. Spokojne môžem vyhlásiť, že make up predčil moje očakávania a dokázal mi, že bio make up je porovnateľný, teda ešte aj lepší, ako klasický drogériový make up, ktorý ma sprevádza od mojich 17-tich rokov (čo sú asi kilá chémie).
Chcela som Vám ho ukázať aj na tvári. Dlho som sa nemohla odfotiť, lebo som mala opar a teraz, keď by som sa konečne mohla odfotiť, som sa za posledné dva týždne opálila tak, že potrebujem už minimálne o dva odtiene tmavší make up ( s týmto už vyzerám veľmi bledo). Keďže som ale nechcela s recenziou čakať skoro rok, kým vyblednem, napísala som ju. Dúfam, že mi to odpustíte :)
Plusy:
  • pekný obal
  • malé balenie je super do kabelky
  • príjemne vonia
  • ľahká nadýchaná krémová konzistencia
  • dobre a ľahko sa nanáša a rozotiera
  • slabšie stredné krytie, skôr na zjednotenie pleti
  • hydratuje
  • nezachádza do pórov a vrások, dodáva matný finiš, zjednocuje pleť
Mínusy:
  • nenašla som
Za necelých 30 eur kúpite make up na stránke https://www.krasnakazdyden.cz/.

Aký prírodný make up ste už vyskúšali? :)

You Might Also Like

2 Vaše komentáre

  1. O tomto produktu jsem ještě neslyšela a přírodní make-up jsem doposud nezkusila :) Vypadá dobře!

    EVERYTHIN KATE

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja pomaly objavujem malé poklady prírodnej dekoratívnej kozmetiky :)

      Odstrániť

Veľmi pekne ďakujem za všetky Vaše komentáre :) Chcem Vás poprosiť, aby ste mi do komentárov nevkladali odkazy na Giveaway. Ďakujem :)

Subscribe