Manna a jej dezodorant

12:50

Prírodné dezodoranty sa stali neodmysliteľnou súčasťou mojej existencie. Doma ich mám niekoľko a striedam ich podľa nálady. Už som si zvykla, že hoci nevydržia celý deň a občas ich treba použiť opakovane, vôbec nie sú zlé. Naopak. Neprestane ma udivovať, aké nové a nové postupne nachádzam a keď sa mi nejaký zapáči, jednoducho ho musím mať. Už aj Riška učím na zdravšie verzie a mám pocit, že celkom úspešne. Pri nedávnych nákupných potulkách som naďabila na veľmi pekne vyzerajúci dezodorant s lákavou vôňou – geránium a ylang ylang. Už len to ma veľmi lákalo, pretože ylang ylang mám veľmi rada a čakala som krásnu exotickú vôňu. Manna sa mi spája predovšetkým s mydlami, ktoré som už skúsila a stali sa jednými z mojich obľúbených. Ako obstál krémový dezodorant?






O Manna dezodorante si môžete prečítať:

      Akoby ste sa počas sviežo voňajúceho letného úsvitu prechádzali v lese, kde Vás obklopuje jemná kvetinová vôňa, ale na pokožke cítite aj chladivý dotyk kvapiek rosy usadených na konároch a steblách trávy. Tento samotný pôžitok je jedna nová Manna špecialita, krémový deodorant geránium a Ylang-Ylang. Nový Manna krémový deodorant geránium a Ylang-Ylang ponúka účinné riešenie na potenie, pričom vďaka prírodným zložkám starostlivo ošetruje a aj vyživuje Vašu pokožku. Je osviežujúci, vyživujúci, hydratujúci, ochráni Vás proti nepríjemným telesným pachom. Ako každý nový Manna krémový deodorant, geránium a Ylang-Ylang deodorant je tiež plný takých super účinných látok jemných k pokožke, ako sú bambucké maslo vynikajúcej kvality a ošetrujúci kokosový olej. Pre dokonale svieži účinok sa doň dostalo viacero druhov 100 % čistých esenciálnych olejov.
Obsahuje aj prírodný škrob, ktorý nezabraňuje procesu potenia, ale má výborné savé vlastnosti, dobre vysušuje a zároveň zodpovedá za ochranu pokožky, ku ktorej je veľmi jemný; odstraňuje sa ľahko vlažnou vodou. Do krémového deodorantu sa okrem toho pridala aj sóda bikarbóna, aby svojím alkalizujúcim účinkom neutralizovala baktérie spôsobujúce telesný pach. Výsledkom je osviežujúco jemná krémová špecialita, ktorá Vás príjemne naladí už na začiatku dňa a postará sa o to, aby Vás pocit sviežosti sprevádzal po celý deň.
Malé množstvo – doslova veľkosti hrášku – roztopte v ruke a opatrne vmasírujte do podpazušia, rovnomerne rozptýľte na danej ploche.
Tak ako v prípade ostatných deodorantov, nechajte trošku usušiť, aby sa mohol vstrebať do Vašej pokožky, a nezanechal fľaky na šatách.


V poslednej dobe som si zvykla používať najmä guľôčkové dezodoranty, ktoré som kedysi nemala rada. Teraz som našla niekoľko vynikajúcich kúskov a určite sa pozriem aj na ďalšie. Krémové sú u mňa stálice, používam ich naozaj rada a už som zistila, že nie všetko krémové je naozaj krémové a že niekedy sa sľuby sľubujú… Manna dezodorant je v krásnom kovovom obale, ktorý si po minutí obsahu odložím. Sú super na odkladanie drobností a človek má vo veciach o niečo väčší poriadok. Navyše, je veľmi roztomilý. Na vrchu je ružová etiketa a celkovo pôsobí dievčensky a nežne. Po otvorení vás ovanie vskutku krásna exotická vôňa, v ktorej ylang ylang dominuje. Príjemná, ženská, nie veľmi sladká. Ani príliš výrazná na to, aby sa pobila s mojim parfumom. Je tak akurát, aby som si ju užila, a zároveň aby ma nerušila. Trochu ma prekvapila konzistencia. Pod pojmom krémový si predstavujem krém, avšak toto je hustá, hutná masa, ktorá mi krém nepripomína ničím. Nie že by to bolo zle, ale dosť ťažko sa mi nanáša. Vždy ho v rukách zahrejem, aby sa trochu roztopil, ale stále to ide dosť ťažko. Makačka hneď z rána, čo vám poviem :) Treba ho nechať uschnúť, inak sa vám môže stať, že na oblečení zanechá biele šmuhy. To robí väčšina dezodorantov, ale radšej to pripomeniem. Počas dňa ale pri potení fľaky nerobí, čo je skvelé, lebo mala som jeden taký, po ktorom som vyhodila dve tričká, lebo stratili farbu. Čo sa výdrže týka, ostala som milo prekvapená. Často ho stačí aplikovať len jeden raz denne, aj keď behám, som v strese, mám dlhý deň v práci (to býva okolo 11 – 12 hodín) alebo výlet na hrady či niekam do prírody. Aj v horúčavách som ho aplikovala len ráno, pred odchodom z domu a až večer som si uvedomila, že viac razy som ho neopotrebovala. Počas dňa ho takmer nie je cítiť, ale necítiť ani pot a zápach. Keď som ho totiž začala používať, značne mi prekážala konzistencia. Po zistení, že naozaj dobre drží, som si nakoniec povedala, že ho miniem, lebo nie je úplne jednoduché nájsť taký dezodorant, ktorý má celodennú výdrž. Nedráždi podpazušie, pár razy som ho použila aj po holení a nemala som s tým žiaden problém, nedostavilo sa pálenie ani červenanie. Aj potenie je slabšie, čiže k tým kvalitnejším sa zaradil aj preto. Rozmýšľam, že možno časom si ešte jeden zaobstarám, ale už by som skúsila inú vôňu.

Plusy:
  • Môj obľúbený kovový obal
  • Krásne vonia
  • Nedráždi ani nevysušuje pokožku
  • Vydrží niekedy aj celý deň, nevytvára fľaky na oblečení, zjemňuje potenie, cítiť ho takmer nie je

Mínusy:
  • Konzistencia

50 ml dezodorant stojí 12,90 eur a nájdete ho v eshope www.mannamydla.sk.

Poznáte produkty tejto značky? 

You Might Also Like

8 Vaše komentáre

  1. O něčem takovém slyším poprvé. Nedovedu si tu aplikaci představit. Na klasický ve spreji nedám dopustit. :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ak sprej neobsahuje hliník a soli, rada si ho kúpim :) Ale na tieto dezodoranty nedám dopustiť.

      Odstrániť
  2. Jeden mám doma a tiež ho práve začínam skúšať :) verzia Geránium a Rozmarín :)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Velmi mě láká. Ráda teď zkouším přírodní deodoranty.

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Uz som nad nim davnejsie uvazovala, ale odradza ma ta soda bikarbona v zlozeni. V soaphoria deodorante, ktory som mala bola tiez a podrazdila mi pokozku :/

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Od Soaphorie som mala jeden, prvý a posledný... nebol zlý, ale nanášal sa horšie ako tento (a to už je čo povedať) a výdrž obyčajne pol dňa. Mne máločo podráždi pokožku, preto mi nevadí. Ale treba hľadať šetrnejšie produkty :)

      Odstrániť

Veľmi pekne ďakujem za všetky Vaše komentáre :) Chcem Vás poprosiť, aby ste mi do komentárov nevkladali odkazy na Giveaway. Ďakujem :)

Subscribe