Regeneračné sérum

14:06

Problematike oparov som sa venovala v  niekoľkých článkoch. Žiaľ, opary ma potrápia niekoľkokrát do roka. Občas sú spôsobené aj nervozitou, najmä ak ma čakajú významnejšie udalosti, rovnako tak pri oslabenej imunite i bolesti zubov múdrosti. Stačí, aby ma striasla zima a opar je na svete. Dokonca aj v lete sa mi občas urobí zo slniečka zrovna v čase, kedy sa chcem opaľovať, plávať a jašiť. To mi nijako nepridáva na radosti ani na sebavedomí. Už som našla vynikajúcu masť na opary, ktorú ale von, lebo je žltá a kričí viac ako chrastička na opare. Preto som sa rozhodla hľadať aj niečo iné, menej nápadné, no veľmi účinné, aby sa opar rýchlejšie a hlavne bezbolestnejšie zahojil. Na dobrú radu som si kúpila konopné sérum, ktoré je vhodné na opary, afty i ako pomoc pri paradentóze.

Cannaderm Regeneračné sérum z čistého konopného oleja

Cannaderm regeneračné sérum na opary

sérum na opary

regeneračné sérum na opary

Cannadent sérum

O regeneračnom sére si môžete prečítať: 

      "Regeneračné sérum z čistého konopného oleja, klinčeka, arniky, tea tree (prírodná BIO kozmetika):
  • má protizápalové, sťahujúce a regeneračné účinky,
  • dezinfikuje, upokojuje a znižuje citlivosť ústnej dutiny,
  • je vhodné na revitalizáciu ústnej dutiny, 
  • pri problémoch s ďasnami, na ošetrenie otlakov od protéz a zubných strojčekov. 
Účinné látky: alkohol, konopný olej, klinček, arnika, jedľa sibírska, Tea Tree"

Cannaderm má čo ponúknuť

Cannaderm je značka ponúkajúca veľké množstvo produktov s obsahom konopného oleja. Či na akné, či na ekzém, je ich veľa a vyberie si asi každý z nás. Na konopný olej nedám dopustiť najmä preto, lebo mi ako jeden z mála produktov dokáže vždy pomôcť s atopickým ekzémom, uľaví od svrbenia a pokožku hydratuje, vďaka čomu nie je úplne vysušená. Cannadent regeneračné sérum mi padlo do oka hneď, ako som si do  vyhľadávača zadala, že by som chcela konopné sérum. 

Ako vyzerá kvalitné sérum na opary

V sklenom obale sa nachádza 5 ml séra. Fľaštička je balená v peknej krabičke, na ktorej nájdete zloženie i spôsob použitia. Fľaštička je o kúsok väčšia, vyzerá poloprázdne, ale celkom mi to vyhovuje, lebo čím menšie balenie, tým ťažšie sa mi s ním manipuluje. Nemá aplikátor, len užší koniec, ale sérum sa dobre kvapká, nevytečie ho  naraz veľa. Má ľahkú nerušivú vôňu a konzistenciu oleja. Okrem konopného oleja obsahuje aj klinček, arniku  či čajovníkový olej. Vďaka tomu má dezinfekčné a antibakteriálne účinky, ktoré sú pri liečbe oparu či afty dosť dôležité. 

Zloženie séra

Konopný olej má výrazné regeneračné účinky, podporuje hojenie (preto je skvelý do podobných produktov), hydratuje, napína a tým udržiava mladistvý vzhľad. Má široké využitie a priaznivé účinky na pokožku celého tela aj vlasy. Tea Tree rýchlo a účinne ošetrí rôzne poranenia, ale aj poštípania, pľuzgiere. Pomôže aj na opary a afty. Osvedčil sa mi aj na vyrážky, ktoré jemne vysušuje, no treba ho používať opatrne, aby nepodráždil pokožku. Arnika antibaktriálne, dezinfekčné a hojivé účinky.  Klinček patrí medzi najlepšie prírodné antioxidanty.

Použitie

Pred použitím je dôležité pretrepať ho a následne aplikovať na opar. Krátko po aplikácii môžu byť na pere pocit pálenia, pnutia a nadmernej citlivosti, no netrvá dlho. Pripomína mi to aplikáciu čistého čajovníkového oleja na ranky, aj vtedy je to podobné. Nepríjemné pocity ustupujú do pár minút a niekedy sú len veľmi jemné, sotva citeľné (ale v ústach je chuť pomerne výrazná, nie úplne príjemná a aj jazyk môže jemne tŕpnuť). Sérum dokáže veľmi rýchlo uľaviť od pocitov svrbenia a pálenia, ktoré opar sprevádzajú. Akoby ho umŕtvilo a upokojilo, vďaka čomu necítiť bolesť. Vysušuje ho a urýchľuje hojenie. Pri menšom opare som už po dvoch dňoch nemala po opare takmer žiadne stopy, musela sa už len zahojiť jemná pokožka na pere. 

Pomôže aj pri paradentóze

Sérum si môžete kvapnúť do trošky vody a vyplachovať si ním ústa pri paradentóze. Mne sa osvedčilo ďasná si potierať priamo, najmä ak sú opuchnuté a boľavé. Okrem ústnej vody poslúži aj na afty, ktoré považujem za otravnejšie ako opary, lebo sa obyčajne hoja dlhšie a viac bolia. Urýchľuje hojenie a regeneráciu pokožky, takže sa nestratí v žiadnej domácej lekárničke. Nemá vyslovene nepríjemnú chuť a rýchlo účinkuje. Premýšľam, že na môj atopický ekzém by som si zobrala práve produkty tejto značky, lebo sérum je dokonalé.

Plusy:
  • dobré balenie
  • šikovná aplikácia, sérum sa kvapká
  • jemne vonia
  • nechutí zle
  • olejová konzistencia
  • skvelé na hojenie oparov, urýchľuje hojenie, opar nesvrbí, menej bolí, menšie riziko vzniku jazvičky
  • dá sa použiť aj ako ústna voda a na hojenie afty
Mínusy:
  • krátko po nanesení môžete cítiť pnutie, pálenie, ale veľmi rýchlo ustupuje
Kúpila som ho v eshope Vitalek za 8,58 eur.

Aké produkty vám zaberajú na opary? :)

You Might Also Like

4 Vaše komentáre

Veľmi pekne ďakujem za všetky Vaše komentáre :) Chcem Vás poprosiť, aby ste mi do komentárov nevkladali odkazy na Giveaway. Ďakujem :)

Subscribe