Maličkosti do každej kozmetickej taštičky

19:09

Sú veci, ktoré v mojej kozmetickej taštičke nikdy nesmú chýbať. Jedným z nich je aj korektor. Mám ich niekoľko. Svetlejší i tmavší, tekutý aj tuhý, žltý i zelený. Stav mojej pleti sa rokmi výrazne zlepšil a neraz ani nemám čo zakryť. Mnohé korektory ale pekne rozjasnia líčenie a je jednotné, elegantné a občas sa tak cítim ako hviezda :) Milujem najmä tie tekuté, lebo sa vynikajúco nanášajú, ale rada skúšam kúsky od rôznych značiek. Dnes bude reč o veľmi zaujímavom kúsku, ktorý som najprv ani nechcela používať a nakoniec sa z neho vykľulo veľké prekvapko. A druhý je taký ikonický kúsok, ktorý pozná asi každá žena. Nie je dokonalý, ale za tú cenu sa skúsiť oplatí.

Essence kozmetika


Essence Camouflage Waterproof Matt Korektor

Essence Camouflage Waterproof Matt korektor kúpite v dvoch odtieňoch: 10 light rose pre pleť s ružovým podtónom a 20 light ivory so žltým podtónom. Druhý spomenutý mám a teraz mi celkom sadol. V okamihu, ako vykukne slniečko, mi už bude svetlý, ale teraz v zime si celkom vyhovujeme. Obal je priesvitný a jednoduchý, ale vďaka oblému tvaru je milý a pekný. Nie je veľmi veľký ani dlhý, preto sa dobre nosí aj v kabelke, aj v kufri. 


ESSENCE Tekutý vodeodolný korektor camouflage

Tekutý vodeodolný korektor

Tekutý vodeodolný korektor camouflage

Tento korektor má niekoľko veľmi dobrých vlastností, ktoré oceňujem a kvôli ktorým som si ho obľúbila:
  • stojí necelé tri eurá, ale ako si prečítate, rozhodne za to stojí a je celkom porovnateľný aj s niektorými drahšími kúskami
  • je krémový a veľmi dobre sa rozotiera a zapracováva do pokožky. Môže sa síce stať, že jemne zalezie do vrások, ale dá sa to zlepšiť podkladovou bázou a po zafixovaní púdrom je to v poriadku. 
  • príjemne sladko vonia, čo ma celkom teší. Je to zbytočné, veď korektor voňať nemusí, ale ja sa z voňavej kozmetiky vytešujem vždy :)
  • veľmi dobre kryje, nielen vyrážky, ale aj kruhy pod očami. V niekoľkých vrstvách by mal dokonca zakryť aj tetovanie. To neviem posúdiť, pretože tetovanie nemám, ale pekne zjemňuje aj moje materské znamienka a pehy, takže je naozaj možné, že si poradí aj s menším tetovaním. Pleť mierne rozjasní a je zjednotená a svieža
  • je vodeodolný a to som zistila na jeseň, keď mi tiekli z vetra slzy a korektor sa ani nepohol. Keby je v ponuke viac odtieňov, určite by som rada skúsila, ako prežije letné horúčavy
  • výdrž je okolo tých 8-9 hodín. Pracovný deň vydrží dobre, potom sa pomaly vytráca. Rozhodne to ale považujem za dobrý výkon
  • mal by zmatňovať, ale priznám sa, to som si nejako nevšimla. Mám skvelý make up, po ktorom ostane krásny matný finiš, takže pri korektore to nejako neriešim. Navyše, vždy ho zafixujem transparentným púdrom, takže to od neho nevyžadujem
Keď si to zhrnieme, je skvelý. Za tri eurá dostane vodeodolný kúsok s vynikajúcimi krycími schopnosťami. Ľahko sa aplikuje a vydrží hodiny. Za mínus považujem to, že v ponuke sú len dva odtiene a že občas môže jemne zájsť do vrások. Ale ako som povedala, to sa dá celkom ľahko a rýchlo opraviť.


set na úpravu obočia

essence set na úpravu obočia

šablóny na úpravu obočia

set na úpravu obočia

Povedzme si úprimne, toto nie je môj najmilší kúsok na úpravu obočia. Preferujem pomády alebo riasenky, ktoré sú praktické a pracuje sa s nimi ľahko a rýchlo. Takýto set mám ale doma vždy. Z viacerých dôvodov. Ak zistím, že sa mi minul môj obľúbenec pri líčení, nemusím z domu odísť neupravená.  Set je dobrý aj do kufra, lebo je tenký, ľahký a nezavadzia. Tento krpček má ale aj ďalšie výhody a nevýhody:
  • šablóny na úpravu obočia sú také, no, nie úplne najšikovnejšie. Ja ich nepotrebujem, ale už pár razy som líčila iné kamarátky či rodinu a vtedy sa mi hodili. Aspoň ako inšpirácia. Najmä ak sa mi triasli ruky, lebo pri líčení niekoho mám vždy rešpekt. Pravdou ale je, že ak je niekto v líčení zbehlý, šablóny sa mu môžu zdať zbytočné. Mne sú, lebo ani jeden tvar mi nijak nevyhovuje.
  • v ponuke sú dva druhy, v každom balení je svetlejší a tmavší tieň. Priložený štetec považujem za prvú pomoc, ak si svoj zabudnem, inak ho veľmi nepoužívam. Má veľmi svojský tvar, je tvrdý a pre mňa malý. Asi som ľavá, ale s takýmto malým štetcom neviem maľovať.
  • farby sú dobre pigmentované, ale prášia sa. Preto treba pred použitím štetec oklepať, aby ste nemali farbu po celej tvári. Zo začiatku to nebolo vtipné, ale keď som sa naučila, ako na to, bolo po probléme. Chytajú na chĺpky a dá sa s nimi docieliť prirodzene vyzerajúce líčenie.
  • set na úpravu obočia mi vyhovuje ako očný tieň :) Na podkladovej báze vydrží pár hodín a je pekný matný, čo ma teší, lebo mnoho mojich tieňoch je najmä trblietavých
  • oceňujem dlhú výdrž, sú to celé hodiny, pracovný deň zvláda bez problémov. Nerozmazáva sa, neotláča sa, proste drží
  • mne sa páči aj obal, hoci nie je veľmi praktický, je milý a ľahko sa uprace kdekoľvek v poličke
  • cena je 2,69 eur, čo je ideálne aj pre dievčatá, ktoré sa idú učiť upravovať obočie a boja sa viac investovať
Je to o zvyku. Prestala som nakupovať ceruzky na obočie, ktoré niekto zbožňuje. Radšej si kúpim niečo iné a toto je alternatíva k mojim obľúbencom. Za tú cenu je to dobrý kúsok a hoci  má nejaké muchy, v mojej poličke má stále miesto.

Mali ste niektorý  z týchto kúskov? :)


You Might Also Like

6 Vaše komentáre

  1. Od Essence mám velmi ráda oční stíny a věci na obočí.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Očné tiene od Essence mám aj ja veľmi rada :) Aj rúže :)

      Odstrániť
  2. Mala som tie tiene na obočie a opakovane ich dokupujem, sadli mi na 100% :) Aj nad tým korektorom som už viackrát premýšľala, avšak stále u mňa nakoniec vyhrala klasika - Catrice :)
    What A Fancy World

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja mám oba, aj od Essence, aj od Catrice a sú porovnateľné :) Veľmi kvalitné a vyrovnajú sa aj drahším kúskom.

      Odstrániť
  3. Tu mini paletku na obočí jsem už někdy viděla. Slyšela jsem na ní plno chvály, ale já tuhle značku už prostě nemám ráda :-(

    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovedaťOdstrániť

Veľmi pekne ďakujem za všetky Vaše komentáre :) Chcem Vás poprosiť, aby ste mi do komentárov nevkladali odkazy na Giveaway. Ďakujem :)

Subscribe