Krásne sklamanie. Už zasa

12:51

Očné tiene milujem od strednej školy a kupujem si ich často. Asi ako keby som mala sto očí :) Najskôr som začínala mono tieňmi, lebo tieňovania som sa bála ako čert kríža. Rokmi som sa to ale naučila (nie ako macher, ale úplnú hanbu si neurobím) a tak som sa zbláznila do paletiek. V DM drogérii sa pravidelne objavujú nielen novinky existujúcich značiek, ale aj nové značky. Nájdeme ich len tu a ja sa z nich teším, lebo vždy aspoň jednu vec skúsim. Obyčajne sa na základe toho rozhodnem, či budú aj ďalšie veci alebo nie. Niektoré dostanem na vyskúšanie, iné kúpim, v poslednej dobe predovšetkým v eshope. Táto recenzia veľmi pozitívna nebude. Mrzí ma to o to viac,že to bola láska na prvý pohľad.

Beetique Paletka očných tieňov Fever 


Beetique Paletka očných tieňov

Značka Beetique je jedným z najnovších prírastkov v DM-ke. Stojí za ňou Dagi Bee, úspešná nemecká influencerka. Robí tutoriály, má svoje značku oblečenia i dekoratívnej kozmetiky. Jej názov je spojením umeleckého mena influencerky Bee a slova Boutique. Dúfam, že oblečenie má kvalitnejšie ako kozmetiku, lebo tá veľa vody v mojom ( a ani iných) kozmetickom svete nenamútila. Myslím, že je asi najhoršou, akú som mala a to som si kedysi ako mladá a hlúpa študentka kúpila aj tiene v čínskych obchodoch, ktoré vydržali celý deň. V ponuke sú štetce, holografické lesky, rozjasňovače či paletky. Povedzme, že štetce by som ešte bola ochotná skúsiť, no nič iné už nie. Ceny sú značne vysoké a nie som si istá, či by som bola ochotná ešte raz riskovať také sklamanie.

Paletka očných tieňov Beetique Fever

Paletka očných tieňov Beetique Fever zloženie

Za plus považujem balenie. Biela paletka vyzerá jednoducho, ale pekne. Lesklý povrch sa dá dobre utrieť, preto mi na nej neostanú prípadné odtlačky prstov. Je magnetická, vynikajúco drží a neotvorí sa ani v kozmetickej taštičke. Oceňujem praktickosť i veľkosť, vďaka ktorej pokojne môže cestovať komkoľvek. Nie je ani veľmi ťažká a nebojím sa ani toho, že by sa prevalila alebo rozpučila. 

 Beetique Fever

V paletke je osem tieňov. Sú medzi nimi veľké medzery, keby boli menšie, pokojne by sa tam ešte dva vošli. Páči sa mi, že ich názvy sú priamo na obale, takže ak by som sledovala nejaký tutoriál, meno vidím a nemusím sa prizerať, či som si nevzala iný (tak som sa učila tieňovať). Bonusom je veľké zrkadielko, vďaka ktorému sa nalíčím aj mimo kúpeľňu. Nejaký ten aplikátor by ma potešil, ale na druhej strane, nakúpila som si kvalitné štetce, s ktorými sa mi líči skvele. Je to záchrana na cesty, lebo už sa mi stalo, že som doma nechala niektoré nevyhnutnosti na dokonalý make up. Baleniu  ale nemám čo vytknúť. To sa podarilo. 

Paletka očných tieňov

Farby sú namixované krásne. Sú to presne tie, ktoré milujem a sú ako na denné, tak aj na večerné líčenie. Tešila som sa najmä na tie trblietavé (čo sa ukázalo ako osudná chyba) a Fever a Peanut. Tie obľubujem na každý deň a miniem ich veľa. Upustila som len od hnedých a zemitých farieb, rada experimentujem a baví ma to. 

Paletka očných tieňov Beetique Fever swatch

Doposiaľ to bola spokojnosť, teraz ide na rad to, prečo ich považujem za veľké sklamanie:
  • neskutočne sa prášia. Už pri nanášaní na štetec sa okolo neho vytvorí farebný prachový obláčik a ani poklepanie štetca nepomôže. Tieň padá pod oči a ak je trblietavý, ten je úplne všade. 
  • veľmi slabá pigmentácia. Tá ma mrzela najviac. Ani ten najtmavší tieň nefarbí dobre a je mi vidno viečko. Ani vo vrstvách sa to nelepší a čo je najhoršie, pri tieňovaní sa farby nedajú výrazne využiť. 
  • zlejú sa už po hodine, otláčajú sa a trblietka opadávajú po celej tvári. Nepomohla ani podkladová báza, ktorá mi inokedy zachránila nejedno euro pri slabších paletkách
Keď si predstavím, čo stoja a aké sú nekvalitné, poviem si, že zasa skončím pri Makeup Revolution paletke. Za tretinu ceny dostanem paletku s viacerými farbami, ktoré vydržia s podkladovou bázou celý deň a líčenie je krásne. Toto je škoda peňazí. Ak by som ju nedostala na vyskúšanie, ale kúpila by som si ju, asi by som si trieskala hlavu o stenu. Viem, že v DM-ke nájdete omnoho kvalitnejšie paletky, napríklad aj od Trend It Up. Možno časom prejde zloženie nejakou zmenou, aby sme dostali tiene, ktoré naozaj vydržia a bude ich vidno viac ako hodinku :) Pri najbližšom nákupe sa radšej pozriem po novinách Alverde a  Balea, lebo tie mám veľmi rada.
Cena paletky Fever je 16,99 eur a nájdete ju v eshope  alebo v klasickej DM-ke.

Mali ste už niečo od Beetique? Boli ste spokojnejšie ako ja? :)

You Might Also Like

4 Vaše komentáre

  1. Zatím jsem na paletku nečetla žádnou dobrou recenzi. Mix kladných a záporných názorů je akorát na tu paletku rozjasňovačů.. :-/ škoda..


    Co mě štve na paletkách stínů?

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Rozjasňovače som chcela, ale po skúsenosti s týmito tieňmi ma to prešlo :) Možno ešte skúsim štetce, ale inak ma už nič neláka. Je to veľa peňazí a kvalita im nezodpovedá.

      Odstrániť

Veľmi pekne ďakujem za všetky Vaše komentáre :) Chcem Vás poprosiť, aby ste mi do komentárov nevkladali odkazy na Giveaway. Ďakujem :)

Subscribe