Žiarivé farby ako stvorené na leto

19:38

Toto leto je pre mňa jeden veľký postrach. Alebo sú horúčavy, že sa mi topí mozog, alebo leje a je podzrivo chladno. Vždy, keď si naplánujeme kúpanie alebo predĺžený víkend, sa niečo pokazí a počasie nám naplno ukáže, kto je tu pánom. Tak či onak, každý jeden deň sa snažím nájsť niečo, čo mi vyčarí úsmev na tvári bez ohľadu na to, či je na záhrade púšť alebo potopa. Letné večery si vychutnávam viac ako tie ostatné a teším sa, ako si vyberiem šaty podľa nálady, klobúk a lodičky a vyberieme sa na prechádzku popri Váhu. Líčenie musí byť žiarivé a nie tmavé, aby podčiarklo opálenú pokožku a nepridávalo mi zbytočne nejaký ten rôčik navyše. Ako je o mne známe, milujem paletky očných tieňov a čím viac ich mám, tým viac ich chcem :) Tie moje sú v rôznych cenových hladinách a dávno som prišla na to, že tie lacné nemusia byť automaticky nekvalitné. Essence ma o tom zasa presvedčila. Hneď dva razy.


Essence kozmetika


essence objemová maskara maximum definition

objemová maskara maximum definition

maskara maximum definition

maximum definition





V dnešnej recenzii sú tri produkty. Dva sú super a zbožňujem ich, jeden mierne kríva. Tak som sa rozhodla, že začnem práve tým a to najlepšie si nechám na koniec :) Aj keď, za zvyšnými dvomi zaostáva len veľmi málo. Jedná sa o objemovú maskaru Maximum definition. V obchode sa za ňou otočíte z dvoch dôvodov - prvým je žiarivý obal, naozaj pútavý a pekný, druhým dlhší a okrúhlejší obal, ozaj milý. Od Essence som mala len pár maskár, ale táto sa mi zdá najžiarivejšia. 

Za výhodu považujem pružnú kefku, ktorá sa postupne zužuje a dá sa s ňou zachytiť každá riasa, aj tá najmenšia. Dá sa s ňou ľahko pracovať bez toho, aby som si riasy polepila. Nelepí ich ani ako nová a čím dlhšie je otvorená, tým lepšie mi to s ňou ide. Hrudky sa tvoria minimálne a neopodáva pod oči. Počas dňa sa neotláča, ale mám pocit, akoby sa trochu strácala. Nie je vodeodolná.

Musím uznať, že objem dodáva pekný a viditeľný. V prvej vrstve to síce nie je nič moc, ale v druhej to je omnoho lepšie. Nie sú zlepené, ale bohaté. Malé mínus má len preto, že mi ich nepredlžuje. Viem, že to nemá v popise práce, ale moje riasy sú husté aj bez riasenky, skorej potrebujú trochu predĺžiť, aby som mala pohľad ako bábika. Celkovo ju hodnotím ako vydarený kúsok, ktorý nestojí ani tri eurá. Keď chcem byť s líčením očí spokojná, tak si dám vrstvu tejto riasenky a vrstvu predlžujúcej. Ak máte prirodzene dlhé riasy, táto je pre vás dobrou voľbou :)


essence nude eyeshadow palette

nude eyeshadow palette

nude eyeshadow palette trblietavé tiene

matné tiene

Táto nude paletka vyzerá sprvu celkom nenápadne. Je menšia, tenšia, nemá zrkadielko ani žiaden štetec alebo aplikátor. Za iných okolností by som si asi mierne pofrflala, že žiaden luxus sa nekoná. Ale! Keď som cez priesvitnú vrchnú časť (ktorá drží ako kliešť a paletka sa tak v žiadnom prípade neotvorí, ani keby spadne) videla tie farby, bolo mi všetko ostatné ukradnuté. Lebo vtedy sme si nenormálne padli do oka.

Paletka obsahuje 10 vynikajúco pigmentovaných tieňov s nude a bronzovým nádychom. Sú matné aj trblietavé a namixované presne podľa môjho gusta. Majú jemnú zamatovú štruktúru a pri nanášaní sa neprášia ani nežmolia. Vďaka nej sa ľahko rozotierajú. Používam ich len na podkladovú bázu a vďaka nej vydržia na viečkach celý deň. Ako sa ráno nalíčim/poobede nalíčim, tak sa večer odlíčim. Páči sa mi, že s paletkou sa vykúzli jemné líčenie na každý deň i výrazné večerné na špeciálne príležitosti. Každý deň môže byť iný a nie je to nudné. Len krásne žiarivé.

Tiene sa takmer nezlievajú, ale hlavne tmavšie trblietavé sa otláčajú. Nie je to nič hrozné, ale pravidelne mrknem do zrkadla, aby som nad okom nemala nijakú smiešnu machuľku. Za 4,39 eur to považujem za malý skvost a to nehovorím o tom, že sú malé a ľahko ich uložím aj do menšej kozmetickej taštičky. Od Essence som mala veľa mono tieňov, z ktorých väčšina bola z rôznych limitovaných edícii. Takmer všetky som minula, lebo im nebolo čo vytknúť. Táto paletka je medzi tohtoročnými milými prekvapeniami.

 duo strúhadlo

 duo strúhadlo essence

Strúhadlá na ceruzky si kupujem len veľmi nerada, lebo minimálne jedno z troch je tupé a nepoužiteľné. Neznášam, keď ho po prvých použitiach nahnevaná hádžem do koša, lebo je celkom na nič a v horšom prípade zničilo aj kus ceruzky. Toto je dokonalé. Po piatich mesiacoch strúha ako nové, ceruzky sa nelámu a perfektne sa zastrúhajú do tenučkého hrotu, ktorý potrebujem na precíznu očnú linku. Výborné. Stojí 1,29 eur a už som si do zásoby kúpila ďalšie dve v rôznych farbičkách :)

Máte svoj obľúbený produkt od Essence? :)

You Might Also Like

2 Vaše komentáre

  1. Já mám teda podobnou paletku od Essence a práší. A nosit už ji v tašce ohužel nemohu, protože se jedna barva rozpadla. :D Ale jinak je taky moc fajn, obzvlášť ty třpytivé

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Keď som mala paletku predtým, z nejakej limitky, trochu prášila.Táto je kvalitnejšia a nepráši. Teším sa na ďalšie, určite si nejakú kúpim zasa :)

      Odstrániť

Veľmi pekne ďakujem za všetky Vaše komentáre :) Chcem Vás poprosiť, aby ste mi do komentárov nevkladali odkazy na Giveaway. Ďakujem :)

Subscribe