Kokosová zubná pasta

20:29

Kým som používala klasické zubné pasty z drogérie, všetky boli v podstate na jedno kopyto. Voňali mentolovo (prípadne bylinkovo), veľmi penili a ich zloženie sa dosť podobalo. Hlavne nech poriadne penia, myslela som si. Potom ale prišiel zlom. Naučila som sa čítať zloženie zubných pást, prišla som na to, čomu sa mám vyhnúť a všímať si, čo pasta sľubuje. Preto som prešla na prírodné pasty a nemohla som urobiť lepšie. Je pravda, že tie nepenivé boli chvíľku šok, ale potom sa dostavilo to potešenie z nich :)


ekologická zubná pasta Lillamai

ekologická zubná pasta Lillamai zloženie
Zloženie: Cocos Nucifera (Coconut) Oil, Sodium Bicarbonate, Xylitol, Melaleuca alternifolia (Tea Tree) Leaf Oil, Limonene"

kokosová  pasta

zubná pasta


  
       Táto bio zubná pasta od LillaMai je biologicky odbúrateľný prírodný produkt bez fluoridu. Hlavnou čistiacou zložkou je sóda, ktorá je v prírodnej kozmetike obľúbenou. Vhodná je pri bielení zubov aj na odstránenie škvŕn. Kokosový olej pomáha posilňovať odolnosť organizmu a má antibakteriálne, antivírusové a protiplesňové vlastnosti. Čajovníkový olej je účinný v boji s baktériami, plesňami a vírusmi. Xylitol je známy pre svoje liečivé vlastnosti, zmierňuje zápaly ďasien a pôsobí proti zubnému kazu a tiež je to jedno zo zdravších sladidiel.
Kokosový olej vám na mojom blogu nemusím nijako špeciálne predstavovať, už ste si mohli prečítať o tom, aký je výnimočný na pleť, vlasy aj zuby. Preto som sa tešila, keď mi kamarátka doniesla z Poľska túto pastu. LillaMai je prírodná značka, ktorú som si už vyskúšala a bola som spokojná. Zubná pasta je v peknom sklenom obale, ktorý je síce ťažší a treba si dať pozor, aby nespadol na umývadlo alebo na kachličky, ale zdravší ako plastový a navyše sa dá dobre zúžitkovať, keď miniete obsah.

Vonia ako kokosový a čajovníkový olej. Ak nemáte radi vôňu a jemnú čajovníkovú chuť, pastu by sa vám nepáčila. Vôňa je nie veľmi výrazná, ale citeľná, čo mi neprekáža, lebo ju mám rada. Chuť je čajovníková tiež, ale nie je intenzívna a nezanecháva ani horkosť, ktorú necháva čajovníkový olej (viem to, lebo keď mám opar a naniesem naň olej, vyhýbam sa ochutnávaniu). V podstate je to ako umývanie zubov kokosovým olejom, ktorý je ochutený čajovníkový.

Vôbec nepení a jeho chuť je neobvyklá, ale dá sa na ňu zvyknúť. V lete sa vám môže stať, že sa roztopí, pretože kokosový olej sa pri teplote okolo 25 stupňov topí. Je lepšie mať ju na studenom mieste, ale keďže vlastnosti sa nemenia, neprekáža mi, že sa roztopil. Pasta sa mi celkom páči. Umýva zuby a je šetrná k ďasnám. Nekrvácajú mi, nebolia a neopúchajú. Zuby sú chránené pred zubným kazom (i keď motyka môže vystreliť a kaz sa objaví, teraz som mala prvý kaz od mojich 18-tich rokov a to je riadna doba). Dych nie je  tak citeľne svieži ako pri mentolovej paste, ale to zasa vyrieši trocha ústnej vody. Pasta je úplne iná, na aké ste možno celkom zvyknutí, ale je tovzdravá zmena.

Plusy:
  • pekný sklený obal
  • vonia ako čajovníkový olej
  • ak sa neroztopí, je hustá, ako kokosový olej
  • ľahko sa aplikuje
  • vďaka dobrému zloženiu nepení,
  • čistí, hojí ďasná, nekrvácajú
Mínusy:
  • zo začiatku je chuť trochu nezvyčajná, celkovo je to umývanie iné a chce to zvyk
Zubná pasta stojí 18 zlotých a kúpite ju na LillaMai.


Používate v starostlivosti o zuby kokosový olej? :)

You Might Also Like

0 Vaše komentáre

Veľmi pekne ďakujem za všetky Vaše komentáre :) Chcem Vás poprosiť, aby ste mi do komentárov nevkladali odkazy na Giveaway. Ďakujem :)

Subscribe