Také roztomilé

19:11

Pleťové krémy a séra/oleje sú mojimi vernými spoločníkmi už roky. Pravidelne, každé ráno a každý večer sa pozerám do môjho košíka s pleťovou kozmetikou a vyberám si, ktorý kúsok práve v tej chvíli potrebujem alebo chcem. Ešte  pár rokov dozadu som ich toľko nepotrebovala, aj keď som sa nenatrela, na mojej pleti sa to neodrazilo. Dnes? Vyzerala by som ako usušená marhuľa a make up by sa mi tam vcucol ako brizolit. Neriskujem, aby som vydesila moje okolie a veselo hľadám nové mazátka hneď, ako nejaké miniem. Už dlhšie som chodila obdivovať pleťové séra od Biofficina Toscana. Nevedela som si vybrať, ktoré kúpiť. Nakoniec voľba padla na malé milé a ružové :)

Vyrovnávající pleťové sérum

Biofficina Toscana Vyrovnávající pleťové sérum

Vyrovnávající pleťové sérum zloženie

pleťové sérum

Vyrovnávajúce pleťové sérum je primárne určené na citlivú pleť so sklonom k začervenaniu. Vedela som, že ním nič nepokazím, pretože moja pleť je každým rokom citlivejšia. Čo je horšie, výrazne reaguje na zmeny tepla a zimy, na sucho alebo ďalšie vonkajšie vplyvy. Bola som veľmi zvedavá, čo sérum dokáže, tak som si ho vzala.  A dobre som urobila :) Lebo vďaka nemu chcem skúsiť aj tie ďalšie. 

Sérum je v jednoduchom sklenom obale s ružovou etiketou. Milé, pekné a jednoduché. Zapáčilo sa mi kvapkátko. Stačí len stlačiť biely vrchnáčik ako nejaké tlačidlo a hneď sa doň naberie sérum. Je to jednoduchšie ako pri klasickom kvapátku a prvé dni som sa tešila najmä na to, ako ho budem stláčať :) Ako keď dáte malému decku novú hračku. Nie je olejové, je redšie a vynikajúco vsiakne do pleti. Neostáva po ňom mastný ani lepkavý film, preto je veľmi dobré aj pod make up namiesto denného krému. Jeho ľahučká konzistencia ho predurčuje na používanie počas horúcich letných dní a dokáže pokožku upokojovať a regenerovať. 

Vonia sladko a jemne, mne to vyhovuje, lebo voňavú kozmetiku obľubujem a skôr ma mrzí, ak je bez parfumácie :) Výhodou je, že ho možno použiť samostatne, no rovnako aj pod pleťový krém pre dosiahnutie intenzívnejšie účinku. Moja pleť citlivo vníma predovšetkým prechody z tepla do zimy, suchý vzduch i tvrdú vodu a na väčšinu týchto podnetov reaguje začervením

Sérum je ľahké a nezaťažuje pleť, nevytvoria sa nové nedokonalosti a pokožka naozaj voľne dýcha. V horúčavách sa pleť síce potí, ale nie je mastná. Je upokojená, svieža a príjemne jemná na dotyk. Nepodráždi sa tak ľahko a  aj líčka sú menej červené. Najlepšie pre mňa je dať si pár kvapiek séra, aby upokojilo, osviežilo a zjemnilo pleť. Chvíľu počkám a nesiem ešte hydratačný krém, tiež ľahký a nemastný. Výsledkom je akási harmónia a rovnováha, vďaka ktorej tvár žiari. V ponuke sú aj ďalšie séra, napríklad antioxidačné alebo revitalizačné, prípadne aj čistiace. Oplatí sa.

Plusy:
  • pekný obal
  • zaujímavo robené kvapkátko
  • pekne vonia
  • ľahká, nemastná textúra
  • rýchlo sa vsiakne, nezanechá mastný ani lepkavý film
  • možno použiť samostatne alebo s krémom
  • pokožku upokojuje, osviežuje, prinavracia jej rovnováhu, ostáva jemná a svieža
  • vhodné na leto
Mínusy:
  • nenašla som
Nájdete ho v eshope Wonderful.

Ako bojujete s citlivou pleťou? :)

You Might Also Like

0 Vaše komentáre

Veľmi pekne ďakujem za všetky Vaše komentáre :) Chcem Vás poprosiť, aby ste mi do komentárov nevkladali odkazy na Giveaway. Ďakujem :)

Subscribe