Ako som spoznala Benton a zamilovala som si ho

18:27

Kórejská kozmetika je pre mňa stále zaujímavejšia a neviem sa jej nabažiť. Mám rôzne čistiace gély, séra, masky, krémy a zuby si brúsim aj na toniká. Mnohé značky ponúkajú produkty s vysoko prírodným zložením a nezabúdajú ani na vegánov.  To je prípad značky Benton, ktorú som mala vo wishliste už poriadne dlho. Konečne ale prišiel čas na niečo bentonovské a voľba padla na jemné a hydratačné kakaové sérum. Séra používam dva razy denne, ráno i večer a tak míňam celkom dosť. Toto je ako stvorené pre zmiešanú pleť, pretože ju výborne zmatňuje. 


Benton Jemné a hydratačné kakaové sérum zloženie

Benton jemné a hydratačné kakaové sérum

jemné a hydratačné kakaové sérum

 Benton Jemné a hydratačné kakaové sérum

Myslím, že od prvého okamihu som z neho bola unesená. Benton jemné a hydratačné kakaové sérum je v peknej papierovej krabičke, ktorá bola ešte aj príjemná na dotyk :) Pripomenula mi nejakú látku a bolo mi ju ľúto vyhodiť. Škrečkujem však plno iných obalov a tak som nemala veľa možností :) Plastový obal s pumpičkou je tiež pekný a praktický, podarilo sa mi z neho dostať všetko sérum. Je menšie a ľahko ho upracete na kúsok poličky či do kozmetickej taštičky.

Trochu som ostala prekvapená, lebo toto sérum nevonia. Čakala som nejakú jemnú sladkú vôňu, možno ako kakaové maslo, možno ako čokoláda, ale nič také sa nestalo. Nepovažujem to však za mínus, pretože sérum bez vône je ideálne na ošetrenie citlivej pleti i pleti s ekzémom (ktorý ma v poslednej dobe dokáže celkom potrápiť). Zvykla som si na to okamžite a nakoniec mi vôňa nechýbala. Jeho konzistencia je veľmi dobrá, nie je riedke a nezanecháva po sebe lepkavý film.

Výhodou je, jemné a hydratačné kakaové sérum sa rýchlo vstrebáva do pleti a krátko po aplikácii môžem naniesť krém. Nevzniknú tak žiadne žmolky a vhodné je aj pod make up. Dve - tri pumpičky postačujú na celú tvár a krk. Obľúbila som si ho aj pod pleťové oleje. Tie nikdy nenanášam na suchú pleť, inak ostane mastná. Buď použijem trochu kvetovej vody alebo séra. Sérum a olej je dobrá kombinácia a v zime použijem aj krém, ak si ho pleť vyžaduje.

Ako som už spomenula o pár riadkov vyššie, toto sérum je pre zmiešanú/mastnú pleť ideálne. Výborne ju totiž hydratuje a nezaťažuje. Ostáva matná a veľmi sa mi páči, že aj ráno som sa budila s matnou pleťou (inokedy je mastnejšia a celá T zóna sa príšerne leskne). Pleť je tiež hodvábne jemná, vyhladená, svieža a žiadne šupinky okolo nosa či na brade. Som z neho nadšená a rozhodne nezostanem len pri jednom balení. 

Plusy:
  • pekná krabička i obal
  • šikovné balenie s pumpičkou
  • bez vône
  • dobrá konzistencia
  • nezanecháva lepkavý ani mastný film
  • rýchlo sa vstrebáva
  • pleť vynikajúco hydratuje, vyživuje, zjemňuje, vyhladzuje a zmatňuje
Mínusy:
  • nenašla som
Nájdete ho v eshope Bionatural, kde stojí 18,98 eur. 


Aké máte skúsenosti s kórejskou kozmetikou? :)


You Might Also Like

0 Vaše komentáre

Veľmi pekne ďakujem za všetky Vaše komentáre :) Chcem Vás poprosiť, aby ste mi do komentárov nevkladali odkazy na Giveaway. Ďakujem :)

Subscribe