Ako som spoznala kozmetiku z hlivy ustricovej

9:01

Keď som dostala milú ponuku na otestovanie kozmetiky s Beta Glucanom, veľmi som sa potešila. Už dlhšiu dobu sa o produkty s obsahom hlivy ustricovej zaujímam, a tak som si nadšene pozrela ponuku. Keď som skončila s čítaním, okamžite som súhlasila, lebo to všetko vyzeralo zaujímavo. To som ešte netušila, aká šikovná kozmetika mi príde domov a že ten balzam označím ako jeden z tých najlepších, aké sa mi dostali do rúk - a tých balzamov teda málo nebolo. Ale poďme pekne po poriadku :)


V čom tkvie tajomstvo tejto značky? Beta glucan extrahuje z čerstvej Hlivy ustricovitej,  ktorá pochádza aj z ekologického poľnohospodárstva. Pri jeho výrobe sa nepoužívajú žiadne farbivá, aditíva ani konzervačné látky. V ponuke nájdete:
  • Krém via natura Rejuvenator
  • Krém via natura Rejuvenator nočný
  • Beta glucan Gel 
  • Rejuvenator Balzam na pery

Krém via natura Rejuvenator

Krém via natura Rejuvenator zloženie

                                          denný pleťový krém s beta glucan

Krém via natura Rejuvenator s výťažkami z hlivy ustricovej

Krém via natura Rejuvenator

Nevedela som, do čoho idem, ale tešila som sa a hneď, ako mi prišiel balíček domov, vrhla som sa na používanie. Aj načasovanie bolo dobré, pretože som súčasne minula iné pleťové krémy a míňala som nejaké vzorky. Krém via natura Rejuvenator pôsobí veľmi nenápadne. Keď sa pozriete na krabičku, udrie vám do očí klasický minimalizmus, ale obal, to už je o inom. Pekne vyzerá a jeho vrchnáčik sa otvára netradične - pootočení, kedy vystúpi pumpička na dávkovanie a môžete ju stlačiť.

Áno, pri prvom použití som nad tým maturovala, ale potom som sa sama sebe smiala, aké jednoduché to bolo :) Je to také efektné a iné, skrátka okamžite sme si vďaka tomu vrchnáčiku padli do oka. Krém má 50 ml a je to taká akurát veľkosť. Takmer vôbec nevonia a prekvapivo mi to neprekáža (veď viete, ja milujem všetko voňavé). Jeho konzistencia je skôr gélová ako krémová a na deň je to perfektné. Rýchlo sa vstrebáva bez mastného alebo filmu.

Vyhovuje mi, že moju zmiešanú pleť so sklonom k akné vôbec nezaťažuje a neostáva mastná. Celé hodiny vydrží matná a niekedy sa mi to ani nechce veriť, bežne sa aj po použití púdru ligocem ako diskoguľa. Stačí ho použiť malé množstvo a vrelo ho odporúčam aj na krk a dekolt (to odporúčam hneď aj nočný, lebo sa dobre dopĺňajú a krk si zaslúži naozaj extra starostlivosť).

Nuž, prekvapilo ma niekoľko veci - tento krém vynikajúco regeneruje pokožku a vďaka nemu sa lepšie hoja akné, fliačiky i opar, ktorý som mala pod nosom. Okamžite prináša úľavu podráždenej pokožke, hydratuje ju, zabraňuje vysušovaniu a chráni pred vonkajšími vplyvmi počasia. Odkedy ho používam, prestali sa mi tvoriť jemné vyrážky na čele (asi to poznáte, moja maminka tomu hovorí krupička, nebolí to, ale pekné to nie je. Nesmiem zabudnúť na to, že vyhladzuje linky, spevňuje pleť a zjemňuje aj vrásky. 

Ako nebudem klamať, keď som viedla tie krabičky, povedala som si, že sa v nich ukrýva niečo obyčajné. Už naozaj nikdy nebudem súdiť kozmetiku podľa obalu. Pretože tento krém predčil moje očakávania. A to som ešte nenapísala nič o tom perfektnom balzame na pery.  Krém via natura Rejuvenator stojí 14,85 eur.

Krém via natura Rejuvenator nočný

Krém via natura Rejuvenator nočný zloženie

Krém via natura Rejuvenator nočný s výťažkami z hlivy ustricovej

krém s beta glucanom

Krém via natura Rejuvenator nočný

Pri nočnom kréme som už bola iný macher, pretože som vedela, ako ho otvoriť a používať. Neskromne si dovolím tvrdiť, že v tej chvíli som sa cítila ako majster sveta :) Rozdiel medzi krémami si všimnete hneď, kým denný má biely obal, ten  nočný je odetý do šiat ako Večernica. Vyzerá to dobre a objem je rovnaký. Krém via natura Rejuvenator nočný je však celkom iný ako jeho denná verzia. Iný, no rovnako dobrý.

Opäť platí, že krém takmer nevonia, cítiť tam len akýsi úplne jemnučký krémový závan, a práve preto by táto kozmetika bez problémov sadla aj citlivej pleti. Kým denný krém je celkom ľahký a skôr gélový, toto je hustý a hutný biely krém. Najprv som mala strach, aby som nemala mastnú pleť, ale ako sa ukázalo, bol celkom zbytočný. Aj keď použijem olejové sérum (nikdy však nie na suchú pleť, používam toniká alebo hmly s obsahom kyseliny hyalurónovej alebo kolagénu a až potom si aplikujem pár kvapiek séra), krém sa vynikajúco vstrebáva a po chvíli ani neviem, že som ho použila. Pleť nie je mastná, neleskne sa, je len neuveriteľne jemná. A viete čo? Ráno sa budím s takmer matnou pleťou, čo vlastne považujem za neuveriteľné.

Krém ešte obsahuje oleje ako hroznový, olivový, slnečnicový a avokádový, ďalej bambucké maslo, včelí vosk a panthenol, takže pleť dokáže v noci poriadne hydratovať a vyživiť. Kým spím, pracuje na tom, aby spomalil starnutie pleti a chránil ju. Ako som spomenula o pár riadkov vyššie, s denným krémom sa dobre dopĺňajú, takže pleť je zdravá, žiarivá a pevná. Krém via natura Rejuvenator nočný stojí 16,99 eur.

Rejuvenator Balzam na pery

Rejuvenator Balzam na pery zloženie

Balzam na pery s výťažkami z hlivy ustricovej

Rejuvenator Balzam na pery

Na záver som si nechala balzam, ktorý účinkuje priam neuveriteľne, čo môžem popísať na mojej vlastnej hlúposti. Denne cestujem dosť ďaleko do práce a pešo ešte nachodím zhruba hodinku. Práve to mi neprekáža, pretože denne bez problémov nachodím okolo 10 kilometrov, čo je pri sedavom zamestnaní naozaj veľmi dôležité. Keď idem skoro ráno z domu, je fakt zima a keď idem poobede alebo na večer domov, je zasa fakt zima. Ak si nenatriem pery, za chvíľu cítim, ako sa sťahujú a bolia. No a v jeden pekný zimný deň som si povedala, že sa mi balzam nechce hľadať...

Večer som mala pery popraskané a okolo nich bola pokožka úplne červená, boľavá a všetko ma na nej štípalo. Vynadala som si, lebo to bolelo a skúsila som Rejuvenator Balzam na pery. Mala som ho len pár dní, nevedela som, či nebude štípať aj on, ale bolo mi to jedno, lebo som nepredpokladala, že by sa to ešte vedelo zhoršiť. Prvá úľava od bolesti prišla po pár minútach a do hodiny som nevedela, že ma niečo bolelo. Pokožka okolo pier dostala späť svoju pôvodnú zdravú farbu a ja som pozerala ako žaba z prachu, či je to vôbec možné. Je.

Mám aj ďalšiu príhodu. Moja mamina je zdravotník, robí aj s koronavírusovými vzorkami a tak má celý deň respirátor. Okolo nosa a úst jej pokožka sčervenela a nezaberalo jej nič - kortikosteroidy, antibiotické masti, aloe, nechtík, nič. Už to vyzeralo naozaj škaredo a nič nepomohlo. Požičala som jej tento balzam na pery. Striedala ho s čistým kakaovým maslom a v priebehu dvoch týždňov červené fľaky a drsná pokožka zmizli. 

Balzam pôsobí maličký, ale postačuje ho nanášať len v tenučkej vrstve. Plastový obal je šikovný, ideálny do vrecka kabátu alebo do ruksaku či kabelky. Nemá vôňu ani chuť, takže nemám potrebu ochutnávať tie pery a tak na nich balzam dlhšie vydrží :) Okrem skvelej vlastnosti regenerovať a upokojovať tiež pery hydratuje, chráni ich pred vetrom a chladom a zlepšuje hojenie oparu (za tri dni zmizol opuch aj chrastička v kombinácii so sérom na opary). Jedným slovom, je božský. A patrí k tým najlepším, aké som mala. A stojí len 3,80 eur. 


Kozmetika s beta glucanom možno na prvý pohľad dobre nevyzerala, ale ukázala, akú veľkú silu má. Predpokladala som, že bude dobrá, ale nepredpokladala som, ako veľmi dobrá bude. Klobúk dolu. Slovenská firma Natures s.r.o. vie, ako na to.


Mali ste už kozmetiku, ktorá obsahovala výťažky z hlivy ustricovej? :)

You Might Also Like

0 Vaše komentáre

Veľmi pekne ďakujem za všetky Vaše komentáre :) Chcem Vás poprosiť, aby ste mi do komentárov nevkladali odkazy na Giveaway. Ďakujem :)

Subscribe