Ultrazvuková špachtľa - potrebujete ju alebo nie?

11:23

Niekedy tento rok, už neviem celkom presne, kedy to bolo, sme sa s kolegyňou začali rozprávať o ultrazvukovej špachtli na čistenie pleti. Na trhu je niekoľko rôznych modelov, ktoré čistia, pomáhajú lepšiemu vstrebávaniu kozmetických produktov, pôsobia proti starnutiu pleti. Ich ceny sú tiež rôzne, od niekoľko desiatok po niekoľko sto eur. Keď som sa rozhodovala, ktorú si kúpiť, svoju úlohu zohrala aj cena. Vedela som, že nechcem žiadnu komplikovanú špachtľu, kým nebudem vidieť, či naozaj funguje a či ju budem používať pravidelne alebo sa na to po pár týždňoch vykašlem. Nakoniec som išla zlatou strednou cestou a voľba padla na značku Concept, s ktorou mám už viacero dobrých skúseností. 


Concept Perfect Skin PO2030 čistiaci prístroj na tvár

Concept Perfect Skin PO2030

ultrazvuková špachtľa na čistenie pleti

čistiaci prístroj na tvár

Concept čistiaci prístroj na tvár

Concept Perfect Skin PO2030 čistiaci prístroj na tvár

Mala som ju v hľadáčiku niekoľko mesiacov, ale trvalo mi dlhšie, kým som sa na nákup odhodlala. Špachtľu na čistenie pleti som videla v rôznych videách, prečítala som si o nej, ale trochu som sa aj bála. Či ju budem vedieť používať, či ma to neprestane baviť a či si náhodou neublížim, lebo ja si viem ublížiť aj obyčajným kozmetickým obalom, na ktorom sa skrátka porežem. No, odhodlala som sa a urobila som asi jedno z najlepších kozmetických rozhodnutí môjho života. Pretože mi miznú čierne bodky a myslela som si, že niečo také nie je možné. Vďaka tejto kráske to možné je. Concept Perfect Skin PO2030 čistiaci prístroj na tvár je presne to, po čom ženy túžia. Zmenil moju kozmetickú rutinu a zbožňujem ho.

Balenie je pomerne minimalistické, v krabičke nájdete nabíjačku, vrecúško, plastový obal a čistiacu špachtľu. Má ideálnu veľkosť aj tvar, dobre padne do ruky a môžete ju používať na čistenie pleti a na lepšie zapracovanie séra alebo oleja do pleti. Na ich rozlíšenie slúži svetelný indikátor – raz stlačíte a zelené svetielko naskočí, čistíte. Ešte raz stlačíte, naskočí červené svetielko a zapracovávate séra do pleti. Prístroj sa automaticky po 5 minútach vypne. Toľko som ho mala zapnutý len raz, aby som zistila, či to funguje :) Áno, fungovalo to.  Dobíjanie pomocou USB kábla sa mi páči (podobne to mám aj pri sonických kefkách) a ide to pomerne rýchlo. Na jedno nabitie mi vydrží týždne a používam ju každý druhý - tretí deň.

Nikde som sa nedočítala, ako často ju používať. Preto som si na internete vyhľadala iné podobné produkty a tam sa uvádzalo, či čistenie postačuje každý druhý, tretí deň a na lepšie zapracovanie sér alebo olejov sa môže používať každý druhý deň (niektoré dámy písali, že aj každý, ale niekedy sa mi nechce). Ako som už spomenula, sú dve možnosti, ako čistiacu špachtľu používať:
  • ak si chcete pleť vyčistiť, tak ju používajte na odlíčenú, vlhkú tvár (nikdy nie suchú, môžete si zodrať kožu alebo podráždiť ju) hlavicou hore. S tou mini špachtličkou prechádzajte po tvári a potom ju dôkladne umyte. Najlepšie výsledky dosiahnem, keď si pleť vyčistím, použijem čistiacu masku a následne použijem Concept Perfect Skin PO2030 čistiaci prístroj na tvár. 
  • ak chcete  čistiacu špachtľu použiť na zapracovanie séra, oleja alebo krému, zvolíte druhý režim. Na čistú tvár naneste obľúbený produkt a hlavicou smerom dole ho zapracujte do celej tváre.
Je to iné. Mierne to vibruje alebo bzučí a vysiela akési impulzy, ktoré sú ale na pleto veľmi príjemné. Režim čistenie som si zamilovala okamžite. Akože keď vidíte tie čierne bodky vyliezať von, chutne to nevyzerá. Ale potom sa pozriete do zrkadla a zrazu vidíte peknú, čistú a žiarivú pleť. Vypliešťate na seba oči a premýšľate nad tým, či je to po toľkých rokoch viac menej úspešného boja možné. Na pokožku treba tlačiť, ale opatrne, lebo prvý raz som si zodrala nos :) Rýchlo som však prišla na to, ako s čistiacim prístrojom na tvár treba narábať. Nikdy mi nezmizli všetky čierne bodky z nosa. Taký zázrak ešte asi nevymysleli. Ale vďaka čistiacej špachtli môžem prestať používať všetky tie drahé čistiace náplasti a stačí mi kombinovať kvalitné masky a toto. Na čele a brade už čierne bodky takmer vôbec nemám a poviem vám, je to brutálne dobrý pocit.

Na lepšie zapracovanie kozmetických produktov do pleti som zvykla používať face roller alebo gua sha kameň. Vždy to bola príjemná masáž, no toto je paráda. Máte pocit, akoby vám niečo jemne ťukalo do pleti a ráno sa zobudíte mladšie :) Nie o moc, občiansky si odo mňa už nikto nepýta, ale je tam vidno zlepšenie pružnosti, pevnosti a lepšie miznú jemné linky a moja vráska na čele sa reochu vypĺňa. Tú mám už od vysokej, lebo sa mračím. Mračím sa, aj keď nemusím, ale s tým už asi nič neurobím. 

Ako by som ju zhodnotila? Ako absolútny must have, lebo pleť je bez nedokonalostí, je pevnejšia, bez vrások a Concept Perfect Skin PO2030 čistiaci prístroj na tvár sa dobre používa. Pre mňa je to príjemný kozmetický rituál, vďaka ktorému nevyzerám ako zombie. Môžem ju odporúčať všetkými desiatimi. Tento rok som našla hneď troch super pomocníkov - ústna sprcha, sonická zubná kefka a čistiaca špachtľa sú moje objavy na rok 2021 a ľutujem, že neprišli skôr. Nevadí. Pokojne ich darujte pod stromček, týmto nákupom nepokazíte nič. A ak nestíhate nákup, darujte darčekové poukážky. Mám ich rada, lebo si viem kúpiť, čo chcem a sama sebe sa trafím do vkusu :)


Kúpite ju na Notino.
 



Skúsili ste už niekedy podobný prístroj? Aké sú vaše skúsenosti? :)

You Might Also Like

0 Vaše komentáre

Veľmi pekne ďakujem za všetky Vaše komentáre :) Chcem Vás poprosiť, aby ste mi do komentárov nevkladali odkazy na Giveaway. Ďakujem :)

Subscribe