ELF - Mineral Blemish kit

19:42

Asi pred rokom som sa rozhodla vyskúšať Blemish powder od ELF-u. Viedla ma skôr zvedavosť ako potreba niečo si kúpiť, no dnes som naozaj rada, že som si ho kúpila. Vtedy som kupovala púder vo výhodnom balení, kedy som k nemu dostala veľmi praktický štetec a tam niekde sú moje začiatky práce so štetcami na korektor, make up a púder. A priznám sa, veľmi ma tento púder zaujal.

Mineral blemish kit

Púder bol svetlý

Ochranná nálepka

O púdri si môžete prečítať:



Zamaskujte nedostatky Vašej pleti a liečte ich zároveň!Tento jemný práškový korektor obsahuje dôležité zložky bojujúce proti akné a čiernym bodkám, ako sú prírodná síra, výťažky z čajovníka a z vŕbovej kôry. Vďaka unikátnym vlastnostiam sa dostane do hĺbky pleti a prečisťuje póry. Je vhodný aj na citlivú pleť.
Ako všetky korektory a púdre línie Minerals obsahuje ochranný faktor SPF 15 a má 100%-ne minerálny základ bez parabénov, umelých farbív a chemických konzervantov.

Použitie:

     Vezmite Concealer Brush a ponorte ho do prášku. Použite v oblastiach, ktoré si vyžadujú priamu liečbu. Použitie nočné a/alebo denné na liečbu a prevenciu budúcich nedostatkov.

Zloženie:
Sulfur 3.0%
Inactive Ingredients: Zinc Stearate, Barium Sulfate, Silica, Kaolin, Dimethicone/Vinyl Dimethicone Crosspolymer, Corn Starch Modified, Alba (Willow) Bark Extract, Melaleuca Alternifolia (Tea Tree) Leaf Oil, Dextrin, Magnesium Myristate, Calcium Sodium Phosphosilicate, Mica, Bismuth Oxychloride, Titanium Dioxide, Iron Oxides(CI 77891, CI 77892, CI 77899)."

Prvé, čo ma po otvorení zaujalo, bola sírová vôňa (pre niekoho zápach). Na túto vôňu som si zvykla, pretože používam na akné sírové mydlo a už mi to neprekáža. Na začiatku to bolo iné, chcela som s mydlom skončiť, ale som rada, že som tak neurobila, lebo mydlo i tento púder na problematickú pleť vplývajú priaznivo. Aj na fotografii je vidno, že je svetlý, ale aj keď ho použijete na mak up, jeho odtieň nezmení. Púder som zvykla používať len cez deň. Ak som išla von a líčila som sa, na postihnuté miesto som naniesla púder (na make up) a potom som použila len transparentný púder na zafixovanie make upu. Ak som sa nelíčila, naniesla som si na pleť denný krém a následne tento púder. Na vyrážkach neštípal, ani som nevedela, že si na ne niečo aplikujem. Vďaka síre a Tea Tree sa opuchnuté a zapálené miesta pomaly sťahovali, začervenanie ustupovalo a ranka sa pomaly hojila, pričom bola menšia šanca, že po zahojení ostane červený fľak ( mne ostanú vždy a niekedy sa hoja mesiace). V posledných týždňoch sa mi pleť zhoršila (stres náš každodenný) a videla som, ako mi pribúdajú nedokonalosti. Tak som si tento púder nanášala kabuki štetcom na celú pleť miesto obyčajného púdra (nemá výraznú kryciu schopnosť, ale pleť bola zjednotená), pôsobila pekne, prirodzene a pri odlíčení som si nevšimla, že by sa mi niekde vyhodila nová vyrážka. Naopak, tie staré sa pomaly strácali.

Plusy:
  • malé, praktické balenie (súčasťou bol aj štetec)
  • dlho vydrží, mala som ho otvorený takmer rok, ubúdalo z neho pomaly a keďže sa šraubuje, je dobre chránený
  • možno ho aplikovať ako cez deň,tak v noci, nedráždi pleť, naopak, upokojuje podráždené miesta
  • aplikuje sa na postihnuté miesto, má hojivé a upokojujúce účinky
  • neobsahuje parabény
Mínusy:
  • niekomu môže prekážať sírová vôňa. Dá sa na ňu zvyknúť
Na stránke http://www.elf-kozmetika.eu/sk ho kúpite za 8,99 eur.

Ako bojujete s nedokonalosťami pleti?



You Might Also Like

2 Vaše komentáre

  1. Takýto liečivý púder vyzerá veľmi zaujmavo. Ja používam krém s obsahom slimačieho slizu. Nemám síce problematickú pleť na, ktorú je tento krém určený primárne, ale mne pomohol so zosvetlením pigmentových fľakov a tiež je fajn aj na vrásky :o) Aktuálne beží na mojom blogu "Veľká vianočná rozdávačka" v rámci ktorej je možné získať vzorku tohoto krému a srdečne ťa na ňu pozývam.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Veľká vianočná rozdávačka http://modrapupava.blogspot.sk/2013/12/velka-vianocna-rozdavacka.html

    OdpovedaťOdstrániť

Veľmi pekne ďakujem za všetky Vaše komentáre :) Chcem Vás poprosiť, aby ste mi do komentárov nevkladali odkazy na Giveaway. Ďakujem :)

Subscribe