Lacné a účinné

10:31

To, čo hojí a pomáha, nemusí byť hneď aj drahé. Vždy, keď si v internetovej lekárni kúpim to, čo potrebujem, sa rada popozerám aj po tom, čo až tak akútne nepotrebujem :) Prípadne hľadám niečo za menší peniaz, aby som nemusela platiť poštovné. A aj vďaka tomu občas narazím na lacné a účinné výrobky. Dnes by som vám rada ukázala tri výrobky, z ktorých dva som si nesmierne obľúbila a kúpila som si ich opäť, pretože sa v domácej lekárničke naozaj ukázali v dobrom svetle. Tekutý púder s mentolom, Holtov krém a púder so sírou sú výrobky, ktoré vás finančne nezruinujú a dokážu pomôcť s viacerými problémami. 






O tekutom púdri s mentolom si môžete prečítať:

     "Na štipnutie hmyzom, na svrbiace kožné reakcie. Vďaka obsahu mentolu pôsobí prípravok chladivo, upokojuje a mierne vysušuje pokožku. Tekutý púder s mentolom sa nanáša niekoľkokrát denne podľa potreby."
Kupovala som ho úplnou náhodou. Padol mi do oka, chýbalo mi pár centov, aby som neplatila poštovné, tak skončil v košíku. Bolo to super rozhodnutie, dnes mám už druhé balenie. Tuba má 100 gramov, je jednoduchá a dobre stlačiteľná (materiál je fajn, z tuby sa dá dostať takmer všetok krém). Zloženie je síce také, aké je, nie moc dobré, ale vzhľadom na to, že púder nepoužívam často, prižmúrim všetky oči. Púder je hustý a biely (ako zinková masť), preto keď ho nanesiete, zanecháva bielu stopu. Jeho výhodou ale je, že pomerne rýchlo zaschne a neopadne, takže v noci mi nezafarbí pyžamo ani vankúš. A keď behám po dome fľakatá ako dalmantínec, nie je to až také hrozné. Vonia mentolovo, pekne a čo je na ňom fajn, chladí. Preto upokojuje pokožku a svrbenie je znesiteľnejšie. Skúsila som ho na viacero  spôsobov:
  • na štípance od komárov. Najmä minulé leto som ho intezívne využívala, lebo komáre si na mne zgustli. Pokožku chladí, upokojuje, urýchľuje hojenie. Samozrejme, použiť ho možno na všetky štípance, aj od tých otravných malých mušiek a inej hávede, ktorá sa okolo nás v záhrade alebo prírode objaví
  • na vyrážky. Vysušuje, sťahuje zápal a začervenanie, urýchľuje hojenie. Dokonca sa mi celkom osvedčil aj pri podkožnom akné ( to sa mi hojí veľmi dlho, niekedy aj dva týždne, neskutočne bolí, je to veľká červená hrča pod kožou), ale tak, ako niekedy pomôže, niekedy ani on nemá šancu vyhrať
  • na opar, hoci je lepšia zinková masť alebo masť LIPS, keď som nemala ani jednu, mentolový púder mi celkom pomohol, lebo upokojil boľavú ranku, akoby ju znecitlivel a pomohol jej hojiť sa
Má viacero možností využitia a je lacný, na stránke http://www.mojalekaren.sk stojí 100 g balenie 1,78. Jediné, čo mu možno vyčítať, je zloženie, ale ako som spomenula, privriem oči, lebo púder nepoužívam denne, niekedy po ňom nemusím siahnuť ani celý mesiac.





O holtovom kréme si môžete prečítať:

     "Základnou účinnou látkou lieku je liehový roztok kameňouholného dechtu, ktorý pôsobí keratoplasticky (podporuje odlupovanie lupín), slabo antiexsudatívne (proti tvorbe výpotku), antisepticky (ničí choroboplodné zárodky) a má aj protisvrbivý efekt. Mentol pôsobí chladivo a mierne znižuje svrbenie. Gerániová silica má príjemnú vôňu a slabý antiseptický účinok ako aj bórax.
HOLTOV KRÉM sa používa na liečbu chronickej a lišajovej formy atopického ekzému a psoriázy hlavne seboroidnej formy.Čo HOLTOV KRÉM obsahuje
- Liečivá sú: carbonis detergens tinctura (tinktúra z kameňouholného dechtu) 3,0 g, levomentholum (mentol) 0,05 g, geranii etheroleum (geraniová silica) 0,1 g, borax (bórax) 0,2 g v 50 g krému.
- Ďalšie zložky sú: acidum stearicum (kyselina stearová), adeps lanae (vosk z ovčej vlny), oryzae amylum (ryžový škrob), glycerolum 85% (glycerol 85%), kalii carbonas (uhličitan draselný), methylis parahydroxybenzoas (metylparabén), propylis parahydroxybenzoas (propylparabén), aqua purificata (čistená voda

Keď som bola mladšia a kožná si nevedela dať rady s mojim atopickým ekzémom, neustále mi predpisovala kadejaké masti, ktoré mi ale nijako nepomáhali. Raz mi predpísala Beloderm - úžasná masť, ktorá si s ekzémom poradí za pár dní, ale obsahuje kortikosteroidy, takže sa nemôže používať dlhodobo. Preto som hľadala aj nejaký iný dobrý krém. Holtov krém je v tube, má 50 ml a zloženie je opäť také, aké  je. Nevadí. Žltá masť nevonia pekne, ale ani nesmrdí a v konečnom dôsledku vonia naozaj zaujímavo. Nie pekne, ale zaujímavo. Je hustý, ale dobre sa rozotiera a vtiera do pokožky. Najčastejšie po ňom siaham vtedy, ak sa mi ekzém objaví v ofine alebo na kraji vlasovej časti, kde je ho vidno aj na tvári. Make up ho zvýrazní, vtedy viem, že už musím siahnuť po masti a skúsiť zabojovať, aby som za pár dní vyzerala lepšie a hlavne, aby to nesvrbelo a nebolo to vidno. Masť trochu chladí a upokojuje pokožku od svrbenia, suché miesta sa olúpu a začnú sa zmenšovať, v tom lepšom prípade na chvíľku zmiznú. Najradšej sa liečim olejmi a telovými krémami, ale ak je veľmi zle, viem, že musím siahnuť po tomto kréme a ten môj problém na chvíľku vylieči.
Na http://www.mojalekaren.sk stojí 50 g masti 1,09.






O púdri si môžete prečítať:

    
     "Aknepur zásyp s obsahom síry a zinku je určený k starostlivosti o pleť so sklonom k akné. Kombinácia účinných látok má dezinfekčné a hojivé účinky, viaže prebytočný tuk a podporuje hojenie narušenej pokožky.
Použitie:
pleť najprv dobre umyte a dôkladne osušte. Potom zasypte postihnuté miesta primeraným množstvom zásypu. Používajte 1-3 denne. Vyhnite sa kontaktu so sliznicami úst a očí."

Takýto zásyp som ešte nemala, preto to bola  pre mňa novinka. Keďže som dostala niekoľko tipov, ako sa dá využiť, kúpila som si ho. Malý plastový obal, jednoduchý s jemne socialistickým nádychom, ukrýva 20 gramov bieleho prášku. Vonia po síre. Neprekáža mi to, mala som niekoľko sírových šampónov a vôňa nie je taká výrazná, aby som si ju uvedomovala. Časom ho aj tak nie je cítiť. Prášok na pokožke neštípe, ani ju nedráždi. Najskôr som si myslela, že púder mi opadá, ale zistila som, že nie. Stačí si len umyť a osušiť pleť, následne naniesť púder (vysýpa sa kade tade, treba si dať pozor) a nechať ho pôsobiť, najlepšie cez noc. Používam ho na hnisavé vyrážky, lebo krásne sťahuje zápal a začervenanie. Druhý spôsob mi poradila kamarátka. Zásyp nanášam na pokožku, kde mám zarastené chĺpky, a preto mám červené bodky, vyrážky a boľavú pokožku. Zásyp za noc stiahne takmer úplne začervenanie, vyrážky sa za dva dni stratia a pokožka vyzerá podstatne krajšie. Je tu však jeden háčik, a tým je mastenec. Ešte stále sa pridáva do detských zásypov a ako vlhkosť pohlcujúca zložka do výrobkov ako očné tiene, červeň na líca či dezodoranty. Pokiaľ ide o pôsobenie na organizmus, mastenec pripomína azbest. Súvisí s rakovinou vaječníka a pravdepodobne pôsobí toxicky na dýchaciu sústavu. Nájdete ho v zložení ako mastenec, talc, talkum či steatit. Nesmie sa vdýchnuť a dostať sa na sliznice. Preto sa považuje za nebezpečný a vedú sa polemiky o tom, či je vhodné používať kozmetiku s jeho obsahom. Toto všetko som sa dočítala po kúpe produktu. Používam ho málo, ale keď ho miniem, už po ňom nesiahnem. Kým nenájdem relevantnú štúdiu o vplyve mastenca na naše zdravie, si ďalší púder, hoci mi s mojimi problémami dosť pomáha, nekúpim.
Zásyp som kúpila na stránke www.mojalekaren.sk, kde stál 2,68.

Mali ste niektorý z týchto ptoduktov? :)

You Might Also Like

7 Vaše komentáre

  1. O tom tekutém pudru slyším poprvé :-)

    http://wormake.blogspot.cz/2015/05/mala-boure-v-sephore.html

    OdpovedaťOdstrániť
  2. O tom mentolovém pudru jsem slyšela tak dva tejdny zpátky, kdy ho dostal brácha na pásový opar, kterým si to mazal, jelikož mu to pak tu pokožku zklidnilo ;)

    http://sonak-photography.blog.cz

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. To áno, dosť dobre upokojuje pokožku, to mám na ňom veľmi rada :)

      Odstrániť
  3. Tekutý pudr máme doma, jen ne s mentolem, ale asi jsem ho nikdy nepoužívala, jenom na neštovice když jsem byla malá :-D Na štípance používám Fenistil :-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Fenistil som kupovala aj ja, ale je čoraz drahší, preto som hľadala lacnejší produkt :)

      Odstrániť
  4. Ja mám gáfrovú masť už druhé balenie a neviem už bez nej byť. Na zapálené vyrážky moja záchrana. Síce má takú divnú vôňu, ale dá sa na to zvyknúť. Za pár eur a účinná. Odporučam skúsiť. :)

    OdpovedaťOdstrániť

Veľmi pekne ďakujem za všetky Vaše komentáre :) Chcem Vás poprosiť, aby ste mi do komentárov nevkladali odkazy na Giveaway. Ďakujem :)

Subscribe