Dentilit zubný gél

15:37

Zubná pasta pre mňa dlho predstavovala tubu s bielou/farebnou masou, ktorá musela dobre chutiť a ešte viac peniť, aby som s ňou bola spokojná. Rokmi prišlo k radikálnym zmenám. Pasta musí mať dobré zloženie, nemusí peniť, nemusí chutiť ako cukrík či žuvačka. Rokmi sa situácia zmenila. Viem, že pasta je len krokom ku zdravým zubom. Dbám na výber kvalitnej pasty, bio ústnej vody a kokosového oleja. Kvôli extrémne citlivým a boľavým ďasnám hľadám pasty určené práve na problémy s nimi. Dnes vám opíšem moju skúsenosť so zubným gélom, ktorý vyzeral ako pleťová maska, voňal ako antibakteriálny gél, chutil ako čajovníkový olej a zaujal ako už dlho nič iné.





O zubnom géle Dentilit si môžete prečítať:
       "Obsahuje ultrajemný zelený íl, ktorý šetrne čistí zubnú sklovinu, pomáha pri hojení ďasien a slúži ako prevencia proti paradentóze. Éterické oleje dodávajú svieži dych a majú antimikrobiálne účinky.
Použitie: používa sa ako zubná pasta.
Zloženie: Voda, hydrolyzovaný škrob, ultrajemný zelený jíl, Zmes éterických olejov, xanthanová guma.
INCI: Aqua, Zea Mays Starch, Illite(green), Xanthan Gum, Zmes éterických olejov, Potassium Sorbate, Limonene*, Linalool*. * - z prírodných éterických olejov
Poznámka: CPK"
O tom, že íly sa môžu používať aj na zuby, nielen na pleť, som vedela už dávno. Nechcela som nejako experimentovať, preto som sa doma do používania ílov ako zubnej pasty veľmi nehrnula. O to spokojnejšia som bola, keď som zistila, že Dentilit obsahuje zelený íl. Gél je v plastovom, peknom obale s pumpičkou na dávkovanie. Bolo to milé prekvapenie a dávkovanie pasty bolo zrazu celkom iné a celkom jednoduché. Má 100 ml, je ľahká a celkom odolná voči pádom (aj to som už stihla vyskúšať). Pri prvom použití prišlo niekoľko zaujímavých okamihov:
  • vykuklo na mňa niečo zelené, trochu akoby pokazené. Nie, nebolo to pokazené, presne tak to malo vyzerať
  • bolo to redšie, trochu sa to roztieklo, než som to dala na kefku. Treba byť rýchly a obratný, aby ste si nenakvapkali aj do umývadla, bola by to škoda
  • veľmi príjemne to voňalo
  • čakala som, či to bude chrumčať pod zubami, keď už tam je ten íl. Nie, nič nechrumkalo, použitie bolo celkom príjemné
  • stále som mala pocit, že si umývam zuby pleťovou maskou
  • vôbec to nepenilo
  • zamilovala som si ten gél
Naozaj je to iné umývanie ako pastou a vôbec mi to neprekáža. Gél úžasne osvieži dych, pekne čistí zuby. Krásne upokojuje ďasná a hojí ich, ak treba. Zabraňuje ich krvácaniu a aj zuby sú menej citlivé. Je to môj prvý zubný gél s ílom a musím povedať, že som naozaj veľmi spokojná. Musela som sa síce naučiť, ako ho  používať, aby sa neroztiekol a aby som ho nemíňala zbytočne veľa, ale stálo to za to.
Plusy:
  • pekný obal
  • balenie s pumpičkou
  • príjemná vôňa
  • redší, nepení, dobre sa s gélom umýva
  • umýva zuby, osviežuje dych, hojí ďasná, zuby nie sú také citlivé

Mínusy:
  • treba si zvyknúť na inú chuť, čajovníkový olej nie je najjemnejšej chuti

Gél stojí okolo 7,56 a nájdete ho na internete.

Mali ste už pastu s ílom? :)

You Might Also Like

4 Vaše komentáre

  1. pastu s ilom som nemala yatial len kokosacik a pastz bey fluoru
    galantosfun

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Tomuto podobný produkt som ešte nemal (ale vyskúšať by som vyskúšal!). Aktuálne si umývamzuby homemade pastou z kokosového oleja a ešte si na to zvykám...


    Patrik
    http://www.madebyboy.com

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Vrelo odporúčam :) Je to vynikajúci kúsok! Ako všetko, čo som doteraz mala od Nobilis Tilia.

      Odstrániť

Veľmi pekne ďakujem za všetky Vaše komentáre :) Chcem Vás poprosiť, aby ste mi do komentárov nevkladali odkazy na Giveaway. Ďakujem :)

Subscribe