Carmex a tí druhí

17:58


V dnešnom článkom sa pozrieme na dve značky, kde jednoznaznačne jedna kraľuje, druhá ma trochu sklamala. Carmex už dobre poznám, mala som tri balzamy, Neutrogena bola novinkou. Kedysi dávno som mala jej peeling a telové mliečko, ktoré sa mi celkom pozdávali. A tak skončili časom v košíku aj ďalšie kúsky, konkrétne tyčinkový  a tubičkový balzam na pery. Nuž, stáť proti Carmexu nie je jednoduché.











O Carmex jahodovom balzame si môžete prečítať:

       "Číslo 1 na světě v balzámech na rty, dovoz z USA.
 Pečující balzám na rty s unikátním složením, které nabízí ochranu před vnějšími vlivy, hydrataci a léčbu Vašich rtů.
Příchuť: Jahoda
Velikost: 10g
Zloženie: Active Ingredients: Butyl Methoxydibenzoylmethane (Avobenzone) (2.5%), Ethylhexyl Salicylate (Octisalate) (3.0%), Homosalate (5.0%), Octocrylene (4.0%)
Inactive Ingredients: Petrolatum, Lanolin, Flavor, Beeswax, Cetyl Esters, Theobroma Cacao (Cocoa) Seed Butter, Mineral Oil, Camphor, Menthol, Phenol"

Carmex patrí k obľúbeným značkám ako vo svete, tak aj u nás. Mala som téglikový aj tyčinkový, ktoré boli naozaj vynikajúce. Obľúbil si ich aj Riško a takmer vždy mám doma aspoň jeden. Jahodový je v tubičke a hoci nemá šikmejší aplikátor, nanáša sa dobre. Balzam je hustý a hutný, ale nanáša sa ľahko a nezanecháva farebnú stopu na perách. Vonia jemne jahodovo a tak aj chutí. Oproti vanilkovému balzamu má k dobru jeden bod - omnoho lepšie chutí. Vanilkový bol výraznejšej chuti, tak ostrej, že v ústach zanechával horkú chuť. Jahodový, našťastie, túto vlastnosť nemá a nezanecháva nič rušivé ani nepríjemné. Pery naozaj dôkladne hydratuje a chráni pred nepriaznivými vplyvmi počasia, vysušené pery hojí a vyhladzuje. Nie je veľmi veľký, preto ho možno nosiť všade so sebou a navyše, je celkom milý, takže je ozdobou kozmetickej taštičky. Ešte je pár Carmexov, ktoré by som veľmi rada vyskúšala a verím, že sa mi to časom podarí. Vytkla by som mu iba zloženie. Kúpite ho na internete, ľahšie sa zháňa na českých stránkach, kde som ho našla za nejakých 86 českých korún.

O Neutrogena balzame na suché pery si môžete prečítať:

      "Posilňuje prirodzený ochranný film pokožky.  Potrebné množstvo nanášať viackrát denne."

Tento balzam som si kúpila do práce. Je v tyčinke, takže je ideálny aj na hektický deň. Jednoduchý biely obal s nórskom vlajkou je pre Neutrogenu typický a ako sa hovorí, v jednoduchosti je krása. Má 4,8 g  a je taký klasický balzamový - skôr väčší ako menší, ale stále dosť malý :) Tyčinka je pevná a tuhá, balzam sa ľahko nanáša, pery nefarbí. Vonia nenápadne a celkom dobre chutí. Aj po ochutnaní som ostala spokojná, pretože nezanechal v ústach nepríjemnú chuť. V práci som s ním spokojná, pretože pery hydratuje, zjemňuje a zachráni ma aj vtedy, keď nemám čas piť a pery ostávajú suchšie. I keď nie je zlý, radím ho skôr k priemerným balzamom. Navyše, v zložení sa mi nepáči zopár látok, napríklad minerálne oleje, BHT a BHA. Stojí okolo 2,50.

O regeneračnom balzame na pery si môžete prečítať:

       "Balzam na pery Neutrogena Lip Care intenzívne upokojuje a obnovuje suché, popraskané pery. Vďaka hydratačné sile nórskej formula hlboko vyživuje, zvláčňuje a poskytuje perám okamžitú úľavu. Chráni ich pred pôsobením vonkajších vplyvov. Nemastná a nelepivá textúra obohatená o glycerín a panthenol zaistí optimálnu hydratáciu a regeneráciu. Balzam na pery Lip Care zanechá vaše pery dokonale jemné, hladké a vláčne. Vyvinuté v spolupráci s dermatológmi.
Účinky: intenzívne regeneruje,  okamžite hydratuje,  zvláčňuje, upokojuje a zmierňuje popraskané pery."


Neviem prečo, ale s týmto balzamom sme si absolútne nesadli. Pritom to ani nebolo také zlé, až časom mi začal dosť prekážať. Má 15 ml, je väčší ako väčšina balzamov, je v mäkkej tube a dobre sa nanáša. Celkom pekne voňal a aj dobre chutil. Pery by mal hydratovať, chrániť, regenerovať a uľaviť im od bolesti. Možno by to všetko aj spĺňal, keby som s ním nemala iný problém . Pery mi po jeho použití začali, hm, ako to povedať... sťahovať?  Mala som na nich veľmi zvláštny pocit, akoby mi po nich behali mravce. Pravdepodobne je v jeho zložení látka, ktorá moje pery dráždi. Neskamarátili sme sa a už po niekoľkých použitiach som ho posunula ďalej. Stojí necelé 4 eurá a videla som ho aj v drogérii, aj na internete.

Z týchto balzamov je jednoznačným víťazom Carmex, okrem zloženia k nemu nemám jedinú výhradu. Ukazuje sa ako jeden z najkvalitnejších neprírodných balzamov v mojej zbierke a som si istá, že časom skúsim aj nový, ale vrátim sa aj k tomu téglikovému. Neutrogenu mám rada, ale radšej už siahnem po pleťovej kozmetike, pretože peeling bol dosť dobrý.

Ktorý balzam od Carmexu ste už skúsili? :)

You Might Also Like

2 Vaše komentáre

Veľmi pekne ďakujem za všetky Vaše komentáre :) Chcem Vás poprosiť, aby ste mi do komentárov nevkladali odkazy na Giveaway. Ďakujem :)

Subscribe