Vysokokrycí make up a ja

17:27

Výber make upu cez internet je pre mňa menšou nočnou morou. Nie preto, že by som nevedela, aký chcem. To mám už na rok dopredu vybrané značky a druhy :) Skôr mám na mysli výber odtieňa. Aj v drogérii sa mi bežne stávalo, že tam sa mi odtieň zdal dobrý a doma pod normálnym svetlom som si mohla trieskať hlavu o stenu, že čo som si to kúpila. Je pravda, že ročne potrebujem zhruba tri odtiene make upu (keď sa opálim, keď blednem a keď vyblednem), preto tmavší  časom miniem, ale ak je moc bledý, musím ho darovať, lebo by mi iba zbytočne zavadzal. Preto som začala skúšať šťastie na internete a radšej si vyberám tam, kde je väčšia ponuka. I keď je túlanie drogériou fajn, lepší výber je na internete. Už dlhšiu dobu som chcela make up od Gabrielly Salvete, preto som sa rozhodla pre jej Cover Foundation make up. Lebo mal dobre kryť.

Gabriella Salvete  Cover Foundation make up

Gabriella Salvete  Cover Foundation make up

Gabriella Salvete

Cover Foundation make up

Blogerka Lucka a Gabriella Salvete  Cover Foundation make up

 Cover Foundation make up s vysokým krytím

Gabriella Salvete  Cover Foundation make up

V ponuke je v piatich odtieňoch. Porcelain aj Ivory som vyradila ako prvé, lebo taká bledá nie som ani v stave chrípky (teda, myslela som si to). Tie posledné dva sa mi zasa zdali veľmi tmavé. Tak vyhral ten stredný. Teraz mi ešte vyhovuje, no keď zmiznú posledné zbytky letného opálenia, bude mi aj ten Ivory dobrý. A ako som sa rehotala, že taký svetlý mi nie je treba. Má klasických 30 ml. Sklené balenie má pumpičku na dávkovanie a rýchlo som prišla na to, koľko ho na jedno použitie treba. Nie veľa. Našťastie. 

Make up je takmer bez vône a nesmrdí. Je redší a vďaka tomu sa štetcom nanáša úplne perfektne. Už som to skúsila aj s hubkou alebo prstami a zakaždým som bola spokojná. Štetec je ale najlepší. Aj najrýchlejší a dobre ho rozotrie po pleti rovnomerne do stratena. Nuž, začnem krycími schopnosťami. Odtieň 102 Beige kryje dobre. Bola som prekvapená, lebo prekryl všetko. Fľaky, pehy, žilky, červeň, všetko. Urobil to s úplnou ľahkosťou a líčenie aj napriek tomu vyzeralo prirodzene, nie ako umelá maska. Nepotrebovala som už žiaden korektor a dokonca nie je potrebný ani púder – maximálne transparentný, aby celé líčenie len zafixoval na dlhšie. Už toto ho zaradilo k tým lepším kúskom.

Neviem, či tie svetlejšie kryjú rovnako, ale tento kryje veľmi dobre. Nezvýrazňuje pritom suché miesta, póry ani vrásky. Netvorí mapy a pleť je zjednotená, prirodzená a svieža. Má výbornú vlastnosť – nevysušuje, pretože je aj hydratačný. Neupcháva póry a po jeho použití sa tak nezhoršuje stav pleti. Čo sa výdrže týka, asi 4 – 5 hodín (samozrejme s podkladovou bázou, bez tej sa už nepohnem) vydrží v peknom stave. Potom ho už treba opraviť, lebo mi na nose a líčkach zvýrazňuje póry a nos sa mi leskne. Prvé dni som ho používala s normálnym púdrom, no potom som prišla na to, že úplne postačuje len transparentný na zafixovanie a zmatnenie a v peknom stave vydrží o trochu dlhšie.

Najviac ma asi prekvapila dobrá krycia schopnosť a prirodzené líčenie, ktoré sa nepodobá na masku. Vďaka obstojnej výdrži ho bez obáv používam na môj pracovný deň i na rôzne podujatia. Je omnoho lepší ako môj prvý make up od tejto značky. Časom skúsim ďalší. Možno to ani tak dlho nepotrvá.

Plusy:
  • Pekný sklený obal s pumpičkou
  • Bez výraznejšej vône
  • Ideálne konzistencia, dobre sa nanáša
  • Vysoká krycia schopnosť, nerobí efekt masky
  • Kryje a zjednotí pleť, zmatňuje, hydratuje, netvorí mapy, vydrží pracovný deň aj spoločenské udalosti
  • Nepotrebuje púder
Mínusy
  • výdrž by mohla byť o niečo lepšia, trochu sa lesknem už po pár hodinách - zachráni to zmatňujúci obrúsok

Za 8 eur ho nájdete v eshope Elnino, v akciách je to ešte lepšie. 

Aký dobrý krycí make up by ste mi doporučili? :)

You Might Also Like

6 Vaše komentáre

  1. Makeup vyzerá super, veľmi pekne kryje, ja používam makeup cover od Dermacolu ktorý je tiež vysokokrycí :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Viem, ktorý myslíš :) Mám ho doma a používam ho ako korektor :) To bol môj prvý vysoko krycí make up :)

      Odstrániť
  2. Odpovede
    1. Si zlatá, ďakujem :) Mám úplne rovné vlasy a tak si ich natáčam :)

      Odstrániť
  3. Já nemám moc ráda vysoce krycí makeupy poslední dobou :)

    OdpovedaťOdstrániť

Veľmi pekne ďakujem za všetky Vaše komentáre :) Chcem Vás poprosiť, aby ste mi do komentárov nevkladali odkazy na Giveaway. Ďakujem :)

Subscribe