Rozjasňujúci konopný rituál

16:16

O konopnej kozmetike ste už pravdepodobne počuli. Objavuje sa u nás čoraz častejšie. Rozhodne ju ale nie je treba brať ako nejaký módny výstrelok. Liečivá sila konope je známa už dlho a nie je na škodu ju poznať. Má výrazné protizápalové, hojivé a antibakteriálne účinky. Konopný olej je pokladom, ktorý mám už roky v kúpeľni. Hodí sa na liečbu ekzematickej pokožky a psoriázy. Hydratuje, revitalizuje a zjemňuje vrásky. Použiť sa môže od päty po vlasy. Prirodzene zväčšuje objem a zlepšuje pružnosť vlasov. V neposlednom rade je darom z nebies pre problematickú pokožku so sklonom k nedokonalostiam, zamedzuje prejavom akné, pomáha regenerovať bunky a  celkovo skrášľovať pokožku. Na konopný olej vsadila aj RawGaia a je viac ako úžasná.

konopná starostlivosť

Rozjasňujúci konopný rituál krásy pozostáva z troch dôležitých krokov:
  1. čistenie - pleť je zbavená všetkých nedokonalostí, je dôkladne vyčistená a pripravená na lahôdky z ďalších produktov.  Na to poslúži organický konopný cleanser
  2. aktívne látky - dostanú sa hlbšie do pleti, vyživia ju a zjednotia textúru. Týmto krokom je organická hmla 
  3. hydratácia - pokožka predsa chce byť hebká a jemná, tak ju musíme dôkladne hydratovať. Na deň je organické sérum, na noc nočný balzam
Dodržať tieto kroky každý deň vôbec nie je ťažké a časom si človek zvykne. Dokonca sa to všetko potom aj teší :) Ako milovník kozmetických rituálov som sa nevedela dočkať toho, ako tieto krásky vyskúšam. A že to čakanie za to stálo!

Rawgaia Organický Konopný cleanser 50 ml

Rawgaia Organický Konopný cleanser 50 ml zloženie

Konopný cleanser

Konopný cleanser/čistič je podobne ako celá rada oblečený v peknom zelenom šate. Milujem obaly tejto značky. Exfoliačná sada a skrášľujúci krém sa niesli v slušivej modrej a neskutočne sa mi páči aj to matné sklo. Skrátka a dobre je to pošušňáničko pre všetky zmysly a neviem sa na ne vynadívať. Je to elegantné, minimalistické a luxusné. Má 50 ml a má pumpičku na dávkovanie. Konzistenciou pripomína pleťové mliečko a vôňou mi pripomína les. Ihličie. Jarnú prechádzku, kedy všetko vonia tak inak, krajšie a sviežejšie. Ráno poslúži na šetrné čistenie, večer odstráni zbytky make upu i nečistoty. S úplnou ľahkosťou a nehou.

Čo stojí za jeho skvelými účinkami? Zloženie:
  • základom je už spomínaný konopný olej
  • ďalej je to hamamelová voda, ktorá sťahuje póry a čistí
  • tea tree voda, ktorá čistí, osviežuje a hojí
  • éterické oleje citrón a jalovec, ktoré nielen voňajú, ale aj hoja
  • antioxidačný vitamín E
Používa sa jednoducho. Nanesiete ho na tampón a vyčistíte si pleť a krk. Môžete ho aj vtrieť do pokožky a zotrieť, ide o to, čo vám viac vyhovuje. Najradšej ho zero waste tampónom nanesiem na pleť a krúživými pohybmi čistím. Následne si namočím mušelínový obrúsok od BalmBalm a cleanser zotriem. Je to nielen príjemné, ale aj prospešné, lebo pleť je úplne jemná a hladká. Čistič ju pekne vyčistí bez vysušovania a podráždenia. Odstráni zbytky make upu a pleť pripraví na ďalší krok. Všetky kúsky sú vegan, raw a ručne robené, do rúk sa vám dostáva kvalitná kozmetika. Jeho cena je 899 Kč a dostanete naozaj skvostný kúsok.

rawgaia organická konopná hmla

rawgaia organická konopná hmla zloženie

 konopná hmla

Druhým krokom rozjasňujúceho rituálu je konopná hmla. Priznám sa, že s podobným kúskom som sa ešte nestretla. Nie je to vyslovene pleťová voda, skôr by sa dalo povedať, že je to toner. Mám pocit, že na tento kúsok som si zvykala najdlhšie, lebo je svojský, ale nakoniec sa to oplatilo, lebo pleť je krásna. Tiež má 50 ml a obal je s klasickým rozprašovačom. 

Obsahuje:
  • olej z konopných semienok
  • jalovcovú kvetinovú vodu, ktorá povzbudí a ošetrí pleť
  • šalviovú vodu, ktorá osviežuje a hojí
  • arganový olej,ktorý hydratuje, vyživuje a regeneruje
  • éterické oleje citrón, pomaranč a eukalyptus, ktoré krásne voňajú
  • vitamín E
Hmla má výraznejšiu a sviežejšiu vôňu ako čistič a mne to tak veľmi vyhovuje. Pred každým použitím ju treba potrepať, aby sa spojili oleje a vody. Následne si ju nastriekate na pleť. Netreba to preháňať, postačí len trocha, inak môže pleť ostať mastná. Vtriete ju do pokožky a necháte chvíľku pôsobiť. Pokožku upokojuje, zjemňuje a pripravuje na posledný krok, ktorým je hydratácia. Ako som spomenula, museli sme si na seba zvyknúť. Prvé použitia boli pomerne rozpačité, lebo som ostala mastná (ak som si frkla aj do ofiny, tak som mala mastné aj vlasy) a leskla som sa. Následná aplikácia séra alebo balzamu to len umocnila a musela som si pleť utierať obrúskom, aby som nevyzerala ako diskoguľa. Nakoniec som prišla na to, že musím použiť menej hmly a najlepšie mi je aplikovať ju na navlhčenú pokožku, aby sa dobre vsiakla a bola som spokojná. Ono netreba sa báť, určite nespôsobuje upchávanie pórov, ale je to o pocite, ktorý ostáva. Keď som vychytala všetky muchy, stala sa ďalším obľúbeným kúskom. Jej cena 850 Kč.




Rawgaia Organické Sérum s Konopím  zloženie

konopné sérum

Posledným krokom konopného rituálu je hydratácia. Čím sme staršie, tým dôležitejšia je a rozhodne ju netreba podceniť, inak sa to na pleti skoro odrazí. Na deň je tu ľahšie sérum, na noc výživnejší balzam. Sérum má 30 ml a sklená fľaštička má pumpičku na dávkovanie. Na celú pleť mi postačia zhruba tri pumpičky, na krk ešte jedna. Má ľahkú nemastnú konzistenciu, ktorá pripomína pleťové mliečko. Vonia opäť lesom, jemne a pekne, neviem sa tej vône nabažiť.

Obsahuje:
  • olej z konopných semienok
  • jalovcovú kvetinovú vodu
  • jojobový olej, ktorý hydratuje a mastnej pleti prinavracia rovnováhu
  • prášok z koreňa zmijovca, ktorý hydratuje
  • éterické oleje z citrónu a jalovca
  • vitamín E
Sérum obsahuje ľahké oleje pre problematické pokožku, ktoré ju nezaťažia a prinavrátia jej harmóniu. Používa sa na vyčistenú pleť, pretože len do čistej pleti preniknú výživné látky. Je veľmi jemné, bez problémov sa vstrebáva a nezanecháva po sebe lepkavý pocit ani mastný film. Počas dňa pekne hydratuje, tvár je jemná a hladká na dotyk. Vyzerá sviežo, zdravo a oddýchnuto. Je celkom iné ako pleťové krémy, ktoré na deň preferujem, ale rýchlo som si naň zvykla. Čo je tiež podstatné, večer pri čistení nevidno žiadne nové nedokonalosti, vyrážky, nič. Jeho cena je 799 Kč.

Rawgaia Organický Nočný Balzám s Konopím

Rawgaia Organický Nočný Balzám s Konopím zloženie

konopný balzam

nočný balzam

Na noc si pokojne môžem dovoliť aj hutnejšie a výživnejšie balzamy alebo krémy a olejové séra. Pokožke pomôžu zregenerovať, vyživia ju a ráno sa zobudím s krásnou jemnou pokožkou. Tento má 30 ml a je posledným kúskom z konopného rozjasňujúceho rituálu krásy. Aj keď možno vyzerá, že je tuhý a hutný, pri kontakte s pokožkou sa topí a dá sa tak dobre zapracovať do pokožky. Pred pár mesiacmi som začala používať podobný a minula som sotva tretinu - ubúda z nich pomaličky a opláca sa do nich investovať. 

Obsahuje:
  • olej z konopných semienok
  • kakaové maslo, ktoré vonia ako čokoláda a pokožku vynikajúco hydratuje
  • olej z marhuľových jadier, ktorý výborne hydratuje, ľahko sa vstrebáva a nezanecháva mastný film
  • olej z pšeničných klíčkov, ktorý bojuje proti predčasnému starnutiu pleti a zjednocuje tón pokožky
  • éterické oleje z citrónu a jalovca
  • vitamín E

Vonia ako kakaové maslo, sladko a pekne, vlastne by som pokojne mohla povedať, že celkom na zjedenie. Je žltý, hustý a hutný, no mení sa aj podľa teploty. Fotený bol potom, ako mi ho kuriér doniesol, teraz je už trošičku roztopený a mäkší. Nie je to preň problém, keďže neobsahuje vodu, mení sa. Na kvalite mu to neuberá. Je to posledný krok vo večernom rituály, kedy sa nanesie na vyčistenú pleť a krk, pokojne aj dekolt. Obsiahnuté oleje a maslo sú veľmi výživné a všetky majú vysokú hydratačnú schopnosť, preto sú dobré ako teraz v zime, tak aj v lete. Balzam ju vyživuje, spevňuje a chráni pred starnutím. Ráno je úplne jemná a svieža. Či už si na pleť nastriekate konopnú hmlu alebo len kvetinovú, naneste na ne balzam, aby sa lepšie vsiakol. Jeho cena je 850 Kč.

Pri dodržaní niekoľkých krokov dokážete akné výrazne zjemniť a časom úplne poraziť. Odkedy mám týchto fešákov, pleť je vo veľmi dobrom stave, občas len nejaká tá vyrážka v čase mojich dní kazí celkový dojem. Som spokojná, výrobky sú veľmi kvalitné a pomôžu pri akné  a ďalších problémoch s pleťou.

Nájdete ich v českom eshope Ladybio, tovar zasiela aj na Slovensko.


Ako sa staráte o pleť, keď vás trápi akné?

You Might Also Like

8 Vaše komentáre

  1. Od této značky jsem nic neměla. Jednou jsem měla nějaký krém s konopím, ale ten mi bohužel moc nesedl.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Nie každá kozmetika vonia rovnako :) Podstatnejšie je, ako pôsobí na pleť :)

      Odstrániť
  2. Já teda produkty s konopím moc nevyhledávám, pokoždé se bojím té vůně. Jednou jsem krém s konopím měla a byl to děs. Nicméně tuhle značku ani neznám, nevypadá špatně, ale asi bych se nejprve potřebovala odhodlat ikdyby chtěla věděla, že to nebude smrdět :D

    MagicBeautyLife

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Každá vôňa je iná :) Hoci mám radšej voňavú kozmetiku, podstatnejšie pre mňa je, že táto kozmetika účinkuje.

      Odstrániť
  3. Produkty vyzerajú úžasne! Ja mám konopnú kozmetiku veľmi rada :)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Kosmetiku, která obsahuje konopí mám moc ráda. Velmi mi tahle látka v kosmetice vyhovuje :-)

    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovedaťOdstrániť

Veľmi pekne ďakujem za všetky Vaše komentáre :) Chcem Vás poprosiť, aby ste mi do komentárov nevkladali odkazy na Giveaway. Ďakujem :)

Subscribe