Ako som spoznala Merumayu

18:57

Milujem spoznávanie všetkého nového. S obrovskou radosťou sa zvyknem párkrát do roka pobaliť a vybrať sa s Richardom na cesty necesty. Zbožňujeme Prahu, kam sa pravidelne vraciame a nevieme sa nabažiť tej atmosféry, ktorá v nej panuje. Neviem sa dočkať toho, keď objavujeme nové reštaurácie a raz týždenne niečo nové ochutnáme. Ako si vychutnáme novú šálku kávy, ktorá prevonia celý deň. V neposlednom rade sú to nové topánky a šaty. A ak môj blog čítate pravidelne, poznáte aj moju kozmetickú vášeň a nadšené objavovanie nových značiek. Merumaya ma zaujala v okamihu, ako som ucítila vôňu jedného jej spreju. Bol omamný, a preto som sa tešila na jej čistiaciu pleťovú pastu.

Merumaya Mineral Cleansing Paste


Minerálna čistiaca pasta od Merumaya

Merumaya je britská značka, za ktorou stojí Maleka. Dlho pracovala v kozmetickom priemysle, čo ju viedlo k vytvoreniu svojej vlastnej značky. Dôležité je pre ňu používanie ingrediencií s viditeľnými účinkami na pleť. Produkty sú veľmi zaujímavo namiešané a každý typ pleti si nájde to svoje. 

Minerálna čistiaca pasta od Merumaya zloženie

Minerálna čistiaca pasta

Minerálna čistiaca pasta ma zaujala z viacerých dôvodov. Čisteniu pleti venujem denne dosť času a odmenou za to mi je zdravá pleť bez nedokonalostí, fľakov a vrások. Nemám len jeden produkt, striedam pleťové mlieka, gély alebo balzamy. Peeling nie je na každodenné použitie, preto si svoju zbierku rozširujem o rôzne zaujímavé produkty. Merumaya medzi ne zapadla, lebo je iná, svojská a v neposlednom rade účinná. A to sa ráta.

Pasta je v plastovej tube, ktorá je béžová a ozdobená len ružovým štvorcom. Jednoduché, ale pekné a neprehliadnuteľné. Kúpite ju aj v 100 ml balení, čo je štandardná vekosť pri podobných produktoch. Pasta je vegánsky kúsok plný  minerálov, ktoré sú pre zdravý vzhľad pokožky veľmi dôležité. Obsahuje napríklad zinok na hojenie kože, horčík, železo, za studena lisovaný olej zo sladkých mandlí či vitamín E. Pasta je biela a hustá, pripomína skôr pleťový krém. Má lahodnú sladkú vôňu, ale neviem, k čomu by som ju prirovnala. Nie sú to kvety ani ovocie, ale niečo mi pripomína. Zaujímavé je, že obsahuje veľmi jemnučké exfoliačné čiastočky, ktoré ani nevidno, ale cítiť ich pri používaní. Sú jemnulinké, ešte menšie ako piesok, ale príjemné a pleti prospievajú.

Použitie je veľmi príjemné, pretože je ako ľahká masáž. Na tvár nanesiem trochu pasty a krúživými pohybmi ju rozotieram. Na očné okolie mi tiež neprekáža, ale ak máte citlivejšiu pleť, treba na to ísť len veľmi opatrne. Nechám ju pôsobiť okolo minúty. Niekedy sledujem po očku hodiny, niekedy sa prejdem len tak po izbe. Potom si navlhčím mušelínový obrúsok a pastu pozotieram z tváre. Je to upokojujúce a rozmaznávam telo i dušu. Tieto kozmetické rituály si vychutnávam a nikdy sa nikam neponáhľam, lebo si pri tom oddýchnem. Inak tomu nie ani pri paste. Môžete ju používať raz denne alebo pár razy týždenne, podľa potrieb pleti. 

exfoliačný účinok, takže odstraňuje odumreté bunky. Pleť je vďaka tomu úplne čistá, jemnážiarivá. Pomáha redukovať aj čierne bodky a odstraňovať prebytočný maz. Pleť je v rovnováhe, matná, čistá a žiarivá. Príjemným bonusom je aj to, že je hydratovaná, pružnejšia a čo je super, odstránili sa mi aj šupinkaté miesta na lícach a okolo nosa. Po použití pasty si na tvár nastriekam trochu kvetovej vody a nanesiem pár kvapiek pleťového oleja, momentálne fičím na opuncii. Výsledkom je pleť, ktorá nepotrebuje korektor, make up postačuje s nižším krytím len na zjednotenie a nedokonalosti sú veľmi zriedkavé. Pred pár rokmi by mi nikdy nenapadlo, že budem pozerať do zrkadla s takou radosťou.

Plusy:
  • pekná tuba
  • príjemná vôňa
  • dobrá krémová konzistencia
  • kemný exfoliačný účinok
  • nepení, ale veľmi dobre čistí
  • okrem čistenia pomáha odstraňovať aj čierne bodky, prebytočný maz, hydratuje, rozjasňuje a zjemňuje
Mínusy:
  • nenašla som
Za 24 eur pastu nájdete v eshope Natureal.

Poznáte Merumayu? :)

You Might Also Like

6 Vaše komentáre

  1. Juu, podle popisu to vypadá zdravě a suprově. Nevím, jestli bych si to sama úplně koupila, ale rozhodně věřím, že kdyby ano, vyplatí se mi to. Díky za seznámení. :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Už som po nej poškuľovala dávnejšie, konečne som sa k nej dostala :)

      Odstrániť
  2. O tejto značke som ešte doposiaľ nepočula, ale vyzerá to na veľmi zaujímavý produkt :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja som ju videla na zahraničných stránkach, ale bála som sa ju objednať :) Tak som rada, že som na ňu narazila aj u nás :)

      Odstrániť
  3. Tuhle značku vůbec neznám :-) díky Luci, že jsem opět díky tobě poznala novou značku :-)

    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Veľmi rada kupujem nové značky :) Aj na dovolenke sa na to vždy teším :)

      Odstrániť

Veľmi pekne ďakujem za všetky Vaše komentáre :) Chcem Vás poprosiť, aby ste mi do komentárov nevkladali odkazy na Giveaway. Ďakujem :)

Subscribe