Môj prvý kondicionér v spreji

19:48

Keď som začala používať prírodné masky na vlasy a kondicionéry, nadchla ma pestrosť ponuky. Predtým som si prešla Avon katalóg alebo uličku drogérie a vybrala som nejaký, ktorý mi padol do oka. Nezaujímalo ma, čo je v zložení a či je medzi nimi nejaký rozdiel. Aj tak mi všetky prišli na jedno kopyto - či vôňou, či konzistenciou, či účinkami. No a potom som si našla prírodné kondicionéry, ktoré sú aj tekuté, aj krémové, aj v spreji, v tégliku, vo fľaštičke. Keď si vyberám nejaký nový, cítim sa ako v siedmom nebi, lebo vždy sa naň teším ako malé decko na darčeky od Ježiška. Urtekram má v ponuke aj kondicionér  spreji a taký som ešte nemala, takže bol čas zmeniť to.

Kondicionér v spreji

Urtekram

kondicionér v spreji zloženie

kondicionér s aloe vera

O kondiconéri v spreji s aloe vera si môžete prečítať:

       "Bezoplachový kondicionér s extraktem z červené řepy a máty efektivně chrání vlasy před poškozením horkým vzduchem a ztrátou barvy. Čistá aloe vera hydratuje vlasy po celé délce, usnadňuje jejich rozčesávání a zanechává je hebké na omak.
Složení kondicionéru neobsahuje parabeny, syntetická barviva, silikony a ani žádné živočišné suroviny. Kondicionér není testovaný na zvířatech. Všechny produkty značky Urtekram jsou 100% přírodního složení a mají velmi přísnou certifikaci EcoCert Greenlife, která Vám garantuje suroviny v té nejvyšší BIO kvalitě.
Aqua, Aloe Barbadensis Leaf Extract*, Glycerin**, Glyceryl Caprylate, Melissa Officinalis Leaf Extract*, Mentha Piperita Leaf Extract*, Citrus Aurantium Dulcis Peel Oil*, Hydrolyzed Corn Starch, Beta Vulgaris Root Extract, Magnolia Officinalis Bark Extract, Distearoylethyl Dimonium Chlorid, Cetearyl Alcohol, Polyglyceryl-4 Caprate, Limonene***
* Pocházející z ekologického zemědělství
** Vyrobeno z bio surovin,
*** Přirozeně se vyskytující v esenciálních olejích"

Skladom bol kondicionér s aloe alebo kokosovým nektárom. Najskôr som sa rozhodla pre aloe, lebo to aj poznám.  A ak by sa mi takýto kondicionér páčil, skúsila by som aj ten druhý, povedala som si, keď som robila objednávku. Aloe vera patrí k mojim favoritom vo svete flóry. Pestujeme ju aj doma na jeho liečivé účinky nedám dopustiť. Je zvláštne, že kedysi mi bolo celkom jedno, čo je v kvetináči na záhrade, chodbe či v kuchyni. Buď to voňalo alebo nie. Dnes, keď sa na tú rastlinku pozriem, si spomeniem na to, aké má účinky, prečo sa používa v kozmetike a prečo by doma nemala chýbať. Považujem to za krok vpred a som rada, že hodiny čítania o bylinkách a liečivých rastlinách mi prinášajú vytúžené ovocie. A že nezabúdam :)


V peknom zelenom plastovom obale je 250 ml kondicionéru. Všimla som si, že balenie v spreji sa mi míňa podstatne pomalšie ako klasický tekutý kondicionér rovnakej veľkosti. Je pravda, že som sa musela naučiť, koľko ho treba na jedno použitie použiť. Aby ho nebolo málo, ale ani zbytočne veľa. Časom som našla ten správny grif a baví ma to o trochu viac ako s jeho predchodcami. Sprej nemá výraznejšiu vôňu. Celkom nenápadne, ale nemôžem povedať, že by som z tej vône bola unesená. Čakala som niečo príjemnejšie, ale v podstate mi prestala prekážať pomerne rýchlo. Mrzelo ma len to, že neprevoňala vlasy. Viete, takou tou jemnou lahodnou vôňou, ktorá by niečím očarila. Je iná. Taká bežná by som povedala.

Vlasy si umyjem tuhým alebo tekutým šampónom a potom si na ne od korienkov po končeky nastriekam kondicionér. Nechám chvíľu pôsobiť a potom mám dve možnosti - kondicionér sa môže, ale nemusí oplachovať. Je to len na vás. Skúsila som oba spôsoby a rozdiel som vo výsledku nevidela. Pokojne ho môžem nastriekať aj na moju suchú a ekzematickú pokožku, pretože kondicionér ju vôbec nevysušuje ani nedráždi, takže nesvrbí. Vlasy sa z neho nemastia. Veľmi dobre sa rozčesávajú a sú chránené pred poškodením z fénovania. Hydratuje ich, preto nie sú vysušené a našťastie vôbec nevyzerajú ako slama. Takáto vychytávka ma nadchla. Dobre, asi je to aj preto, že niečo podobné prírodné som ešte nemala a tak je to pre mňa nové, neopozerané a o to cennejšie. Ale je to jednoduchšie a zábavnejšie a vlasy sú po jeho použití veľmi pekné.

Plusy:
  • plastový obal s pumpičkou, ktorá sa dobre stláča
  • jednoduchý obal
  • dosť veľké balenie, pomalšie sa míňa
  • nanáša sa na mokré vlasy, môže, ale nemusí sa umyť
  • vlasy sa dobre češú, sú chránené pred poškodením pri fénovaní,  kondicionér ich hydratuje

Mínusy:
  • nevonia mi

Nájdete ho v eshope Krásná každý den, kde stojí 7,10 eur.

Použili ste už podobný kondicionér? :)

You Might Also Like

6 Vaše komentáre

  1. Vypadá zajímavě :-) Já jsem teď kondicionéry vyměnila za oleje a vlasům to velmi prospívá :-)

    The world of makeup

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Kondicionér v spreji som ešte ani nevideli. Ja by som možno skôr siahla po tej kokosovej vôni. Budem veľmi rada ak sa zastavíš aj na mojom blogu :)
    Môj blog: http://lifeforjul.blogspot.com/

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Časom určite skúsim aj druhý, no teraz som si kúpila iný :) A rada naň mrknem :)

      Odstrániť
  3. Já o prvním kondicionéru slyšela od značky Bione. Tenhle vidím prvně. Ale ještě jsem žádný nezkoušela. Mám raději klasiku.

    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Mne sa to páči, je to iné a celkom príjemné použitie :)

      Odstrániť

Veľmi pekne ďakujem za všetky Vaše komentáre :) Chcem Vás poprosiť, aby ste mi do komentárov nevkladali odkazy na Giveaway. Ďakujem :)

Subscribe