Bežná rutina s Yamuna kozmetikou

19:11

Krásna pleť potrebuje pravidelné čistenie. Kedysi, keď som ráno nemala veľa času, som si len naniesla krém a make up. A aj to som stíhala len tak tak. Rokmi som ale pochopila, aké dôležité je pravidelné čistenie dva razy denne a že pleťová voda sama o sebe nestačí. Kým som bola mladšia a trápilo ma akné, vsádzala som najmä na vody s alkoholom. Tým sa už vyhýbam, pretože mi trochu vysušujú i dráždia pleť. Dnes vám ukážem dva kúsky skvelé na naše kozmetické rituály a zasa sa mi len potvrdilo, že pleťové mlieka sú malým pokladom,ktorý som objavila pomerne neskoro. 

YAMUNA HYDRATAČNÉ PLEŤOVÉ MLIEKO 

HYDRATAČNÉ PLEŤOVÉ MLIEKO

YAMUNA HYDRATAČNÉ PLEŤOVÉ MLIEKO zloženie

YAMUNA HYDRATAČNÉ PLEŤOVÉ MLIEKO zloženie

Pleťové mlieko Yamuna


Hydratačné pleťové mliečko je v peknom plastovom obale s pumpičkou. Má zeleno bielu etiketu a pôsobí na mňa takým sviežim, doslova až dievčenským šarmom. Pumpička je viac ako vítaná, pretože je veľmi husté a to sa mi na ňom nesmierne páči. Mala som pár kúskov, ktoré boli veľmi riedke a hoci to nebolo na škodu, občas kvaplo aj tam, kde nemalo. Toto sa z odličovacieho tampónu ani nepohne. Biele, krémové a navyše aj pekne sladko voňajúce mliečko som si obľúbila okamžite. Dlho som premýšľala nad tým, čo mi jeho vôňa pripomína. Nevedela som na to prísť, kým som si nenatierala večer ruky. Takto isto pred mnohými rokmi voňali aj krémy, ktoré používala mamina aj babička. Nostalgicky som sa vrátila do krásnych čias a pousmiala som sa nad rýchlym plynutím času. Lebo, žiaľ, naozaj plynie neuveriteľne rýchlo a nehovorím to len pre vrásku na čele a fakt, že deti mi už hovoria teta.

Pleťové mlieka sú pre mňa jemnejšou alternatívou k čistiacim gélom alebo mydlám. Zbožňujem ich, ale niektoré mierne vysušujú a pokožke tak neprinášajú taký komfort, aký potrebuje. Ráno som na čistenie pleti zvyknutá nebola, lebo som sa stále niekam ponáhľala. Najprv do školy, potom na vysokú, potom do práce. Minulý rok som ale pochopila veľmi veľa vecí a z práce, ktorú som začala nenávidieť, som odišla. Pocit oslobodenia mal veľmi priaznivý vplyv na moje psychické i fyzické zdravie i pleť. Ráno starostlivosti o tvár doprajem viac času a poriadne ju vyčistím. Len pleťová voda sama o sebe nestačí, pretože nie všetky nečistoty roztopí. Pleťové mlieko ju veľmi šetrne čistí bez vysušovania alebo podráždenia. Ostáva po ňom hodvábny, no nie mastný ani lepkavý pocit. Je príjemná na dotyk, krásne matná a zdravá. Nedokonalosti sú minimalizované a nepotrebujem ani vysoko krycí make up. Ak potrebujem, ide so mnou aj na cesty, lebo sa ním dajú odličovať oči bez štípania, podráždenia alebo začervenania. Stojí 8,50 eur.

YAMUNA PLEŤOVÉ TONIKUM SO ŠALVIOU BEZ ALKOHOLU

YAMUNA PLEŤOVÉ TONIKUM SO ŠALVIOU BEZ ALKOHOLU zloženie

YAMUNA PLEŤOVÉ TONIKUM SO ŠALVIOU zloženie

pleťová voda so šalviou

Pleťová voda je posledným krokom v čistení pleti. Po nej nasleduje už len sérum alebo krém či olej. Nielen dočistí, ale aj tonizuje, pre ju nevynechávam ani ráno, ani večer. Šalviové tonikum je jedným z mojich obľúbencov. Šalvia je veľmi vhodná na mastnú pokožku i vlasy, pretože reguluje tvorbu kožného mazu. Má tiež protizápalové a antiseptické účinky a pomáha pri problémoch s akné, dokonca aj pri ekzéme alebo psoriáze. Stimuluje obnovu buniek. Množstvo antioxidantov pomôže proti prejavom predčasného starnutia pokožky, výrazným vráskam, rôznym škvrnám a začervenaniu. Ocení ju tak mastná, zmiešaná, citlivá i zrelá pokožka.

Má až 150 ml a je v plastovom obale, ktorý je priesvitný. Na peknej etikete máte informácie k použitiu i zloženie. Vrchnák sa nešraubuje, len sa stlačí a je otvorená. Toto obľubujem najmä neskoro v noci, lebo mi to značne urýchli všetky kroky a nemusím sa zbytočne zdržovať pred tým, ako v polokomatickom stave padnem do postele. Vodička so mnou aj cestuje, lebo nezaberie veľa miesta a spokojne ju môžem použiť na čistenie i odlíčenie make upu z tváre.

Vôňa je sladká a veľmi mi pripomína vôňu čaju. Páči sa mi a pekne sa dopĺňa s vôňou mlieka. Neobsahuje alkohol, čo ale pri prírodnej kozmetike považujem za samozrejmosť. Ono pleťové vody s alkoholom ako také nie sú úplne zlé. Vysušia vyrážku, pomôžu s akné. Vysušia však aj pokožku, pleť môže byť začervenená, napnutá a citlivejšia.Pri tejto vode to nehrozí. Ani v zime, keď som veľmi zle znášala prechody zo zimy do tepla a naopak, som sa nemusela báť ju používať. Pleť pekne dočistí, zjemní a pripraví na krém. Tiež je matná, svieža a jej vôňa je príjemným spestrením kozmetických rituálov. 
Tiež stojí 8,50 eur a nájdete ju v eshope Yamuna.

Ako sa bežne staráte o svoju pleť? Tiež obľubujete mliečka a toniká? :)

You Might Also Like

2 Vaše komentáre

  1. Já radši tekuté (vodové) produkty, než ty mléka.. Třeba na odlíčení mléko mít vůbec nemůžu.

    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovedaťOdstrániť

Veľmi pekne ďakujem za všetky Vaše komentáre :) Chcem Vás poprosiť, aby ste mi do komentárov nevkladali odkazy na Giveaway. Ďakujem :)

Subscribe