Popraskané päty alebo suché nohy? To teda nie!

12:23

Nohy si zaslúžia omnoho väčšiu pozornosť, ako im niekedy venujeme. Je pravda, že si ich všímame najmä v lete, kedy nosíme sandáliky alebo beháme bosí pri vode a chceme, aby boli naozaj krásne. Skúsila som rôzne krémy, aby som nemala pocit, že moje päty a chodidlá sú také, no... hrošie. Niektoré boli lepšie, niektoré horšie. Najdôležitejšie bolo naučiť sa starať sa o ne pravidelne, lebo inak to nemá veľký zmysel. Okrem toho je dôležitý aj výber správnych produktov. Dnes by som vám rada ukázala dva, ktoré som si obľúbila a dokonca by som jeden z nich zaradila medzi malé zázraky.

ziaja kozmetika


ziaja VÝŽIVNÝ KRÉM NA CHODIDLÁ

ziaja VÝŽIVNÝ KRÉM NA CHODIDLÁ zloženie

krém na nohy

Ziaja Výživný krém na chodidlá

Začala by som práve tým malým zázrakom. Ale poďme pekne po poriadku. Ziaja má jednoduché, ale pekné a praktické obaly. Inak tomu nie je ani teraz a plastová nádobka sa dá využiť aj potom, ako krém miniem. Má 50 ml a je pomerne malý, ideálny do cestovnej tašky alebo niekde do kútika poličky. Keď som sa naň pozrela prvý raz, zdal sa mi maličký, ale klame telom :)

Jeho vôňa mi pripomenula detstvo, pretože vonia ako stará dobrá Indulona. Na okamih som sa zasa ocitla v našom starom dome, kde bolo v kúte miestnosti úplne maličké umývadlo :) Mali sme na ňom klasické tuhé mydlo a krém na ruky, najčastejšie Indulonu. Jej vôňa mi preto utkvela v pamäti naozaj kdesi hlboko a spájajú sa mi s ňou spomienky na dom,starých rodičov a vôňu dreva v stolárstve. Konzistencia je hustá, ale nemastná a výborne sa rozotiera.

Ako som spomenula, tento krém považujem za malý zázrak. Naplno sa jeho super účinok prejavil po dovolenke, na ktorú som si nebrala žiaden krém na nohy. Mala som ten na ruky a telové mliečko, ale ich sila nestačila. Morská voda, chodenie na boso a deficit krému spôsobil, že päty i palce boli tvrdé, drsné a bolo to na nich aj vidno. Neznášam tento pocit, lebo potom sa musím neustále pozerať na to, ako škaredo to vyzerá. Bol čas zmeniť to.

Krém už za deň výrazne zjemnil pokožku chodidiel a päty boli podstatne príjemnejšie na dotyk. Rovnako tak aj tvrdá pokožka na palcoch, ktorú mávam po nosení lodičiek a vysokých topánok. Suché miesta zmizli ako šibnutím čarovného prútika a za pár dní boli ako vymenené. Rýchlo a predovšetkým ľahko ich zjemnil, hydratoval a ako to napísať - proste opekneli. Nič viac, nič menej. Boli proste krásne. Stojí 2,27 eur a nájdete ho v predajniach Ziaja alebo na Fortis Slovakia.

Krém na popraskané chodidlá Ziaja

Krém na popraskané chodidlá Ziaja zloženie

Krém na popraskané chodidlá

Krém na popraskané chodidlá Ziaja

Popraskané päty nie sú ničím príjemným. V najhoršom prípade totiž praskajú až do krvi, veľmi bolia a sú nachýlnejšie napríklad na infekcie. Našťastie, nikdy som do takéhoto štádia nedospela a ak mi päty začali praskať, okamžite som sa o ne začala starať podstatne viac, takže do pár dní/týždňov boli jemné a zdravé. Tento krém považujem za doplnkovú starostlivosť na moje päty a spolu s predchádzajúcim krémom sú zohratá dvojica.

Krém má 60 ml a je v tube, ktorá je vyššia a štíhlejšia. Je farebne rovnako ladený ako výživný krém na chodidlá, teda taký bielo oranžový. Rozdiel je vo vôni a konzistencii. Tento krém je redší a krémovejší, ale stále platí, že sa ľahko kĺže po päte a nezanecháva mastný ani lepkavý pocit. Vonia tak citrusovo, celkom sviežo a určite nebude prekážať mužom ani ženám. Rýchlo sa vsiakne a tak si môžem rýchlo obliecť ponožky, lebo teraz mi je stále zima :)

Postupujem tak, že výživným krémom si natriem chodidlá, aj päty a prsty. Krátko na to nanesiem len na päty tento krém. Používam ho ako prevenciu pred popraskanými pätami a zatiaľ funguje vynikajúco. Nohy sú jemnučké, pekné, nepraskajú a nie sú suché. Keď som zrazu zo sandálov vhupla do lodičiek a nohy museli do ponožiek, vedela som, že to neponesú ľahko, ale tieto dva krémy sa o ne starajú výborne. Jeho cena je 3,22 eur. 

Používate krémy na nohy od Ziaja? Alebo sa ešte len chystáte? :)


You Might Also Like

0 Vaše komentáre

Veľmi pekne ďakujem za všetky Vaše komentáre :) Chcem Vás poprosiť, aby ste mi do komentárov nevkladali odkazy na Giveaway. Ďakujem :)

Subscribe