Prírodné dezodoranty, ktorých vôňa vás očarí. A to nie je všetko

13:26

Výber dezodorantu sa stal pre mňa dôležitým potom, ako som sa dočítala o škodlivosti dezodorantov obsahujúcich hliníkové soli. Sprvu to bol celkom boj, musela som sa naučiť, že sú trochu iné a treba si na to zvyknúť. Nakoniec sme sa veľmi skamarátili a ja som začala postupne skúšať rôzne značky. V našich drogériách ten výber ešte nie je veľmi pestrý, no na internete nájdete skvelé značky, mnohé z nich sú slovenské alebo české. Toto leto bolo pekelné, teploty nám dali poriadne zabrať a tak som mala možnosť skutočne poriadne vyskúšať dezodoranty, ktoré som sa rozhodla vyskúšať kvôli ich prírodnému zloženiu. 


Purity Vision Rose dezodorant

Purity Vision Rose dezodorant zloženie

Purity Vision dezodorant

Purity Vision Rose dezodorant

Nájsť prírodný dezodorant v spreji je ťažšie ako si vybrať tuhý alebo krémový. Prečo? Odpoveď je jednoduchá, pretože ich je o niečo menej. Aj preto som sa potešila, keď som narazila na dezodorant v spreji Purity Vision Rose. Najskôr mi padol do oka preto, lebo krásne vyzeral. Potom som si o ňom prečítala a nakoniec som sa rozhodla, že ho chcem. Nevedela som, čo čakať, no česká značka Purity Vision si ma získala už pred časom, takže som sa nevedela dočkať, ako sa vrhnem na skúšanie.

Purity Vision Rose dezodorant má 50 ml a je v peknom sklenom obale. Ozdobený je ružovou etiketou a pôsobí nežným, dievčenským dojmom. Na poličke vyzerá ako miss dezodorant a v pohode sa vojde aj do kabelky, takže ho môžete mať so sebou, nech pôjdete kamkoľvek. Naozaj krásna vôňa ruží vás opantá a prenesie niekam veľmi ďaleko. Nečakala som, ako príjemne a prirodzene môže voňať. 

Prírodný dezodorant spája silu Potassium Alum a ružovej vody v bio kvalite. Nenechajte sa zmiasť názvom, nejedná sa o nebezpečnú hliníkovú soľ. Minerálna soľ Potassium Alum, ktorú môžete poznať aj pod názvom kamenec, zanecháva po aplikácii veľmi tenký minerálny film, ktorý rozkladá baktérie a zamedzuje vzniku nepríjemného pachu. Vo svete prírodnej kozmetiky sa  využíva pre jeho dezodoračné, antiseptické a antibakteriálne vlastnosti. Vďake jeho štruktúre nepreniká do pokožky a neupcháva tak póry. 

Aplikácia je príjemná, pokožku vôbec nepodráždi a nespôsobí začervenanie. Rýchlo prídete na to, koľko ho treba na jedno použitie, aby ste s ním zbytočne neplytvali. Milo ma prekvapila jeho výdrž, aj v tých najvyšších teplotách vydržal chrániť pred zápachom dlhé hodiny. Niekedy ho bolo potrebné aplikovať opakovane, ale nepovažovala som to za problém keďže aplikácia je v tomto prípade jednoduchá a rýchla. Za každým som sa navyše mohla tešiť na vôňu ruží, takže som sa tešila :) Nezanecháva fľaky na oblečení, príjemne vonia, celkom dobre vydrží - tento dezodorant sa zaradil k najmilším prekvapeniam tohto roka. Stojí 6,31 eur. 

Ben&Anna Provence tuhý dezodorant

Ben&Anna Provence tuhý dezodorant zloženie

Ben&Anna Provence tuhý dezodorant ingrediencie

Ben&Anna dezodorant

Ben&Anna Provence tuhý dezodorant

Druhým kúskom, ktorý som sa rozhodla vyskúšať v horúcom letnom počasí, je Ben&Anna Provence tuhý dezodorant s okúzľujúcou levanduľovou vôňou. Ak môj blog sledujete dlhšie, viete o mojej levanduľovej slabosti a láske k tejto nádhernej fialovej rastlinke. Aj to bol dôvod, prečo som siahla práve po tomto dezodorante. Nemohla som urobiť lepšie. 

Tuhý dezodorant má až 60 gramov a  balený je v papierovej tube vyrobenej z FSC, čo je certifikovaný papier maximálne šetrný k prírode. Keď zatlačíte dno smerom na hor, dezodorant sa pomaly dvihne a môžete ho použiť. Jediné, čo ma zo začiatku trošku rozčuľovalo bolo to, že dezodorant sa hneď vrátil na pôvodné miesto, čiže ak som dala prst preč, dezodorant padol a nedal sa naniesť. Je to len drobný detail, dá sa na to zvyknúť. 

Inak má Ben&Anna Provence tuhý dezodorant samé skvelé vlastnosti (a tak som sa na ten inak krásny obal povzniesla). V prvom rade nádherne vonia. Je to lahodná sladká levanduľová vôňa, vďaka ktorej  by som sa okamžite vydala na výlet do Francúzska. Konzistencia je vynikajúca, dezodorant sa ľahko kĺže po pokožke, nemrví sa a nezanecháva stopy ako na pokožke, tak ani na oblečení. Obsahuje jedlú sódu (mám šťastie, pokožku nepodráždila), bambucké maslo, prášok z maranty trstinovej, kokosový a slnečnicový olej či prírodné éterické oleje. 

Opäť musím vyzdvihnúť veľmi dobrú výdrž. Dezodorant vydrží voňať a zabraňovať zápachu dlhé hodiny, niekedy som ho potrebovala použiť opakovane, ale boli dni, kedy ho stačilo naniesť len ráno (prípadne večer potom, ako som sa osprchovala). Aj keď sa spotíte, nemusíte sa báť fľakov na oblečení a stále sa budete cítiť sviežo. Dobré je skladovať ho na chladnejšom mieste, aby nezmäkol (najmä v lete sa to môže stať). S touto značkou mám samé dobré skúsenosti (obľubujem najmä zubné pasty) a opäť som sa presvedčila o jej kvalitách. Cena 6,76 eur je za takýto veľký prírodný dezodorant priaznivá a jedno balenie vám vydrží celkom dlho. A to sa už oplatí.

Snažila som sa vyberať cenovo dostupnú kozmetiku, ktorá nezruinuje mesačný rozpočet a pritom má prírodné zloženie a svojej pokožke tak doprajete to najlepšie. Oba môžem len odporúčať a som rada, že som si na leto vzala dezodorant v spreji i tento tuhý. Striedala som ich podľa potreby a nálady a splnili, čo sľúbili. Som nadšená a verím, že aj vy budete chcieť skúsiť niektorý  z nich :)

Nájdete ich v eshope holime.eu, kde nájdete za fajn ceny aj inú kozmetiku, aj prírodnú. 


Skúsili ste niektorý z týchto dezodorantov? Alebo máte iný tip na účinný prírodný dezodorant? :)

You Might Also Like

0 Vaše komentáre

Veľmi pekne ďakujem za všetky Vaše komentáre :) Chcem Vás poprosiť, aby ste mi do komentárov nevkladali odkazy na Giveaway. Ďakujem :)

Subscribe