Letné nevyhnutnosti pre hodvábne jemnú pokožku

13:30


Leto je v plnom prúde, užívame si slnko, dni pri vode v absolútnej pohode a teplo. V tomto počasí je celkom prirodzené, že odhadzujeme oblečenie, sukne i rukávy sú kratšie a ukazujeme svetu svoju pokožku. Asi každá žena sa snaží o to, aby vyzerala čo najkrajšie a práve v lete jej venuje zvýšenú pozornosť. Aj ja si v lete starostlivo vyberám kozmetiku i pomocníkov, ktorí mi dopomôžu k hladkej a jemnej pokožke. Tá potom vyzerá po opálení krásne a zdravo. Dnes by som vám rada ukázala niekoľko produktov, ktoré sa okamžite zaradili k mojim miláčikom. Dostanú vás nielen dokonalou vôňou, ale aj účinkami či pekným vzhľadom. Pri tomto výbere som trafila klinec po hlavičke a našla som poklady, ktoré opäť nezruinujú peňaženku. 


Purity Vision Coffee telový peeling

Purity Vision kávový telový peeling

Purity Vision kávový telový peeling zloženie

Purity Vision kávový telový peeling ingrediencie

kávový telový peeling

Purity Vision kávový telový peeling

Tento peeling na telo musí byť v dnešnej recenzii jednoznačne spomenutý ako prvý. Toto bola láska na prvý pohlaď, prvé ovoňanie aj prvé použitie. Purity Vision kávový telový peeling musíte skúsiť! Kávové peelingy používam už niekoľko rokov, pretože sú vynikajúce na zjemnenie pokožky a blahodarne pôsobia aj proti celulitíde. Tento som ešte nemala a už dlhšie som po ňom poškuľovala, lebo na Instagrame mal samé super recenzie. Tak som sa nechala influencnúť aj ja.

Telový peeling od Purity Vision je balený v sklenom obale s kovovým vrchnáčikom. Nielenže krásne vyzerá, ale obal sa dá buď celý recyklovať alebo si ho môžete odložiť. Dobre sa doň ukladá ako kozmetika (keď si ju skúšate robiť doma alebo potrebujete niečo preliať a podobne), tak aj potraviny alebo koreniny v špajzi a kuchyni. V neposlednom rade treba dodať, že niektoré značky majú svoj recyklačný program a obaly im môžete vrátiť. 

To by bolo o láske na prvý pohľad. Teraz prejdeme na lásku na prvé ovoňanie. Kávový telový peeling totiž vonia ako slnkom zaliate ráno v najobľúbenejšej kaviarni! Je to nádherná výrazná kávová vôňa, ktorá sa okolo vás omotá ako závoj a budete voňať vy, voda aj vzduch v celom byte. Peeling obsahuje okrem kávičky aj zmes olejov a masiel a soľ. Na poranenej pokožke preto môže jemne štípať, najmä ak máte nejaký štípanec či škrabanec zo záhrady (odtiaľ si vždy odnesiem aj modrinu či odreninu). Jednoducho ním masírujte pokožku celého tela a po pár minútach opláchnite teplou vodou. Je to zážitok pre telo i dušu. 

Pokožka je po použití nádherne jemná, hydratovaná, pomáha bojovať proti zarastaniu chĺpkov a pokožku vyhladzuje. Jeho tajomstvo tkvie v kofeíne. Ten zrýchli krvný obeh,  pokožka sa vypne a spevní. Po umytí máte absolútne dokonalý pocit a cítite sa dobre. Proste len dobre. Pokožka je tak jemná, až sa mi nechce veriť, že je moja a som spokojná. Peeling používam dva - tri razy týždenne a ideálne aj pred holením nôh - dosiahnete hladšie oholené nohy, ktoré dlhšie vydržia bez otravných chĺpkov. 

Purity Vision je česká značka a doma mám od nej pleťové vody, telové oleje i maslá. Musím povedať, že čím ďalej tým viac ma milo prekvapuje a musím sa pozrieť aj na jej pleťovú masku, čistiace pleťové gély a oleje. Tento peeling stojí 7,75 eur a má 175 gramov. 


Weleda Aroma Shower Relax sprchový gél

Weleda Aroma Shower Relax sprchový gél zloženie

sprchový gél  s vôňou levandule

Weleda Aroma Shower Relax sprchový gél

Mojou druhou kozmetickou láskou sa stal Weleda Aroma Shower Relax sprchový gél, ktorý používam každý deň a neviem sa ho nabažiť. Práve v lete sa snažím používať prírodné sprchové gély a krémy, ktoré nevysušujú pokožku a postarajú sa o to, aby bola jemnejšia a krajšia. Zvolila som si relaxačnú vôňu levandule a nemohla som urobiť lepšie. Tento mesiac ma čaká prvý pobyt v nemocnici a tú levanduľu na upokojenie budem musieť asi aj piť. 

plastová tuba je krásna. Má 200 ml a ozdobená je kvetmi levandule. Jednoduché, ale pekné a rozhodne vyzerá na vani najkrajšie. Čo je ale naozaj skvelé, je ten pocit, ktorý dokáže sprchový krém navodiť. Vôňa levandule prinesie pocit pokoja a harmónie bez ohľadu na to, aký zlý deň za sebou mám. A že ich za posledný mesiac bolo - operovali môjho priateľa, ochorel a dostal vysoké horúčky, blíži sa moja operácia, je mi ľúto, že všetci dovolenkujú a ja už nevládzem prejsť pár metrov. Vypadala mi už asi polovica vlasov a občas sa pýtam, koľko toho ešte zvládnem. No a vtedy mi pomôžu úplné maličkosti. Sprcha s týmto sprchovým krémom je malou radosťou všedných dní.

Konzistencia je naozaj krémová a na pokožke vytvára niečo ako jemnú mliečnu penu. Tá pokožku jemne umyje bez vysušenia, krásne ju prevonia a zabraňuje strate vlhkosti. Má vegánske zloženie a už nie raz si ho požičal aj Richard, lebo že potom pekne vonia :) Je to jeden z najlepších sprchových gélov/krémov, aké som mala a rada by som sa ešte pozrela aj na ďalšie varianty (okrem Relax je v ponuke napríklad Harmony alebo Love). Stojí 7,54 eur  a kúpim si ho zasa.  

značka Gillette

Gillette Satin Care Pure & Delicate gél na holenie zloženie

Gillette Satin Care Pure & Delicate gél na holenie ingrediencie

Gillette Satin Care Pure & Delicate

Gillette Simply Venus holiaci strojček zloženie

Gillette Simply Venus holiaci strojček

Gillette Simply Venus

Gillette Simply Venus holiaci strojček a Gillette Satin Care Pure & Delicate gél na holenie

Holenie, epilácia, použitie vosku, laser, IPL epilátory - možností, ako sa zbaviť nežiaducich chĺpkov, je v dnešnej dobe požehnane a každá žena si vyberá podľa pohodlia alebo finančných možností. Každý spôsob má svoje pre a proti a tak nemožno povedať na 100 percent, ktorý je najlepší. Ja som klasik, doma mám žiletku a gél na holenie, lebo klasický epilátor, nech je akokoľvek šetrný, spôsobí, že moje nohy vyzerajú ako jahoda. Vosk som použila dokopy asi tri razy, kým som rezignovala a depilačný krém spôsobil, že som dva týždne chodila v dlhej sukni. V pláne mám IPL epilátor, na ktorý si šetrím a uvidíme. Teraz je však žiletka môj spoločník na ceste za hladkými nohami :)

Dlho som nakupovala drogérkovú značku žiletiek aj gélu, no v poslednom čase sa mi zdalo, že kvalita išla trochu dole, a preto som sa opäť rozhodla pre legendárnu značku Gillette. I keď sa mi spája najmä s pánskymi holítkami, sortiment pre dámy je dosť bohatý a mala som vynikajúce viacčepieľkové žiletky ako Venus Breeze alebo Venus Olay. Myslím, že od Gillette som ešte nemala zlú žiletku, väčšie balenia náhradných hlavíc sa oplatia a ponuka je široká na to, aby som si vybrala aj v prípade, ak zasa šetrím, lebo mám nové šaty, lodičky alebo knihy. 

Tento raz som sa rozhodla pre Gillette Simply Venus holiaci strojček a Gillette Satin Care Pure & Delicate gél na holenie. Gél som si vybrala najmä preto, lebo je s levanduľovým nádychom :) Vôňa je mimoriadne jemná a nenápadná, vyhovuje. Na jedno použitie stačí použiť len trochu gélu, vytvorí bohatú penu. Keď som bola mladá a blbá a ponáhľala som sa, nohy som holila len pod vodou a potom boli suché, podráždené a nevyzerali tak, ako som chcela. Dnes už takú blbosť nerobím, gél pokožku hydratuje, upokojuje a minimalizuje jej podráždenie. Bez neho už ani ranu a tento od Gillette odporúčam všetkými desiatimi. Stojí 3,62 eur za 200 ml a vybrať si môžete z viacerých vôní. 

Ku gélu na holenie som si prihodila Gillette Simply Venus holiaci strojček s ôsmymi náhradnými hlavicami. Hlavica tromi ostrými čepeľami a zvlhčujúcim pásikom ma milo prekvapila, lebo sa s ňou dobre manévruje, žiletky sú ostré a splní, čo očakávam. Nekupujem si žiletky s menej ako tromi čepieľkami, lebo čím viac ich je, tým je pokožka dlhšie jemnejšia a menej mi zarastajú chĺpky. Keď pravidelne používam peeling a pri holení penu na holenie, nohy si musím holiť každý druhý - tretí deň (existujú aj oleje spomaľujúce rast chĺpkov, len teraz doma žiaden nemám). Ako brunetka sa pre tmavšie chĺpky jedujem, ale nevadí, všetko sa dá nejako urobiť a možno si tento rok kúpim aj ten IPL epilátor, potom by bola recenzia s postupnými výsledkami :) Gillette Simply Venus holiaci strojček s náhradnými hlavicami stojí 5,68 eur. 


Hodvábne jemná pokožka patrí k letu ako plavky, šaty a sandále. Je to ako doplnok, ktorý nás robí krajšími a spokojnejšími :) Všetky tieto kúsky nájdete v eshope holime.eu, kde nájdete aj ďalšie kozmetické klenoty (napríklad značku Urtekram, Lavera alebo Ben a Anna). 


Akú kozmetiku v lete používate, aby bola vaša pokožka krásna a spokojná? :)



























 

You Might Also Like

0 Vaše komentáre

Veľmi pekne ďakujem za všetky Vaše komentáre :) Chcem Vás poprosiť, aby ste mi do komentárov nevkladali odkazy na Giveaway. Ďakujem :)

Subscribe