Letné radosti, tipy na nákupy a predoperačné šialenstvo

13:43

Tento rok sa mi nejako pokazil. Najskôr som skončila na PN-ke potom, ako som takmer skolabovala a prestalo ma poslúchať srdiečko. Stres si vyžiadal asi najhoršiu možnú daň a mňa čakala dlhá cesta za uzdravením. Môžem si za to do veľkej miery sama, v práci som chcela mať ako vedúca všetko tip top, robila som bez pauzy celý deň, nejedla som, nespala som. Dovolenku som nemala 7 mesiacov, dochádzala som denne hodiny a nemyslela som na nič len na to, či je všetko hotové. No a keď už som si myslela, že je všetko v poriadku, dozvedela som sa, že budem musieť ísť na dve operácie. Žiadna dovolenka, musela som sa len šetriť, nenamáhať sa, oddychovať. Z tých štyroch stien mi už šibalo a tak som si povedala, že sa nesmiem ľutovať a každý deň by som si mala užiť najlepšie, ako to ide. A tak si robím radosť. Nákupmi, dobrým jedlom, knihami. Lebo život je krásny, aj keď nám občas hodí polená pod nohy.


Nebolo to celkom jednoduché prestať myslieť na operáciu, nemocnicu, barle, rehabilitácie. Môjho Riška operovali pred necelými dvomi mesiacmi a na ňom som videla všetko, čo ma čaká. Keď som videla, ako robí pokroky, tešila som sa. No a keďže sme doma spolu skončili obaja, bolo potrebné nájsť niečo, čo bude radosťou a užijeme si leto, hoci len doma. Aké najväčšie radosti boli slnkom v pochmúrnych predoperačných dňoch?

Niet nad dobré jedlo







Dobré jedlo dokáže zázraky! Práve tento voľný čas poslúžil na to, aby sme si doma varili a piekli, prípadne robili letné dezerty do pohára. Oddýchla som si, prišla som na iné myšlienky a tešila som sa, keď jedlo mizlo rýchlosťou blesku. Snažím sa variť zo zdravších ingrediencií, ale nebudeme si klamať, občas je pizza to jediné, čo k dobrému filmu potrebujeme :) Takže áno, jedlo bolo skvelou náplasťou na predoperačné šialenstvo a najväčšiu radosť mám z toho, že som ho mala pre koho pripraviť. Keď som bola viac v práci a na ceste do alebo z nej, nevarila som a veľmi mi to chýbalo.

Kozmetika




Asi nikoho neprekvapí, že som si poctivo rozširovala svoju kozmetickú zbierku a našla som plno super produktov, napríklad kávový peeling od Purity Vision alebo Ayumi práškové masky či šampóny na vlasy. Dôležité pre mňa bolo zohnať kozmetiku vhodnú na liečbu pooperačných rán a oleje na jazvy. Na ceste mám Glory Oil, ale okrem neho mám ricínový a šípkový olej, vitamín E a betaglukánový gél, ktorý je parádny aj na štípance, popáleniny alebo škrabance. Verím, že čoskoro pribudnú recenzie, lebo všetko sú to kúsky, ktoré si zaslúžia pár hrejivých slov. 

Nová láska Venira




Keď som sa pýtala, čo by som ešte mala po operácii užívať, aby sa telo dostalo do formy rýchlejšie a aby sa aj rany lepšie hojili, odporučili mi kolagén. Tak som googlila, hľadala a nakoniec som sa rozhodla pre Veniru a Bioaktívny kolagén  Kolman Brothers (ten je na ceste spolu s Glory Oil). Venira sa stala mojou novou láskou, má vitamíny na pleť a  vlasy, kolagény, multivitamín, hormonálnu rovnováhu a mnoho iného. Postupne skúšam všetko, čo som si nakúpila a som maximálne spokojná. Pravidelne dávajú darčeky k nákupu, takže je to radosť nakupovať. A ten pohár na kolagén nemá chybu!

Nové knihy





Odkedy som ostala doma, prečítala som desiatky kníh a som strašne rada, že som konečne prečítala celého Harry Pottera, získala som celú sériu zaklínača a z antikvariátov zohnala staré vydania Clive Barkera alebo Dana Simmonsa (okrem iných). Milujem antikvariát Knihobot, našla som tam plno prvých vydaní Stephena Kinga, Brama Stokera a ďalších. Knihy majú niekedy za babku, nájdete poklady za 10 Kč a vždy dostanete aj parádnu záložku (aj tie zbieram, v každej knihe mám inú). Nesmiem zabudnúť ani na nákupy v Martinuse a Knihy pre každého. 

Ooo, nové šaty!







Aj keď väčšinu času trávim doma, občas musím aj ja medzi ľudí, a to bol dôvod na nákupy šiat (tak zasa, akoby som nejaký dôvod potrebovala). Tento rok som prvý raz objavila Zalando, no hneď potom som objavila Zalando Lounge a musím sa tam ešte vrátiť. Zalando Lounge je online outlet, ktorý ponúka svetové i miestne módne značky vo veľkých akciách. Niektoré kúsky tam boli za úplne parádne ceny, aj okuliare, hodinky či bižutéria, takže je len otázka času, kedy svoj nákup zopakujem. Na Zalande som nakúpila už niekoľko tenisiek a som z nich nadšená, lebo Tom Taylor tam bol podstatne lacnejší ako inde a pekne som ušetrila. Nechápem, prečo som sa nákupu vyhýbala tak dlho. 

Pôvodný plán bol všetky šaty nafotiť na prechádzke, ale žiaľ, už viac nechodím ako chodím a tak to ešte len príde. Už dlhšie sa pohrávam s myšlienkou na články s outfitmi, ale keďže som už dlhé mesiace doma a najčastejšie idem len k lekárovi, do lekárne alebo na nákup potravín, ešte som sa k tomu nedostala. Vybrala som si krásne zelené midišaty vhodné aj na špeciálne príležitosti, ľahké letné šaty (kvetinové, zelené a červené sú fajn aj do horúcich dní) a príprava na jeseň sú tie modré s dlhým rukávom. Bol celkom boj vybrať správnu veľkosť, ale to je asi pri každom online nákupe. U mňa ale platí, že pokiaľ mi je niečo malé, dostane to sestra a pokiaľ je to o trochu väčšie, skúsim opasky. Ak sú veľké príliš (okej, to sa nestáva, ale raz za uhorský rok sa môže), vrátim ich. 

Perá, kam sa pozriem



Zbožňujem perá. Ale naozaj! Mám doma dve krabice od čižiem, kde si odkladám vypísané perá a tie najkrajšie si nechávam na poličke, aby som ich videla. A jednu krabicu od topánok mám plnú nových pier, ktoré čakajú na to, aby som nimi písala :) Perá si nosím z výletov a dovoleniek a dva razy do roka ich čistím od prachu. Neviem celkom presne, ako sa táto úchylka vyvinula, ale veľmi rada píšem a asi preto ma tak fascinujú perá. Teraz som nakupovala v Albi, Tedy a Pepcu a teším sa, ako nimi budem lúštiť krížovky. 

Sviečky ako príprava na chladné večery


Myslím, že už nie raz som spomínala, ako ťažko znášam príchod jesene a zimy. Krátke dni, všade šero, málo slnka, veľa dažďa, démoni v duši. Práve v tomto ponurom čase potrebujem svetielko nádeje a veľmi často dobre padne zapáliť si sviečku a sledovať jej blikotavé svetielko. Tú menšiu sviečku som ulovila v Pepcu a sójovú sviečku od Botanica Slavica zasa v dopredaji v DM-ke. Vonia ako vianočný večer pri krbe a je nádherná. Teším sa na jeseň, keď si ju večer zapálim, sadnem si ku knihe a bude dobre. Naozaj dobre.

Krásna vôňa rozjasní deň


Dobrý parfém je základom dokonalého outfitu. Hovorí svojou vlastnou rečou, povie viac ako tisíc slov a prenesie vás do ďalekých krajín. Moja zbierka sa rozrástla o tieto tri krásky:
  • Light Blue si kupujem už  11 rokov a stále je moja srdcovka, na ktorú nedám dopustiť. Hodí sa na každé ročné obdobie, je svieža a opojná. Nosím ju do práce, na svadby, na rande, nikdy nevyjde z módy. 
  • Lancôme Idôle spája tóny jazmínu, ruže a chypre a je výnimočná. Odkedy som mala La vie est belle, parfémy tejto značky ma neskutočne lákajú. Táto vôňa je silnejšia a intenzívnejšia, jej krása opája. 
  • Nesmiem zabudnúť ani na Woman od Calvin Klein, je to tiež jedna z tých výraznejších vôní, no nie je ťažká a príde mi veľmi príťažlivá. Už sa teším na jesenné výpredaje, kúpim si nejakú ďalšiu. 
Káva, káva, káva




Ak je niečo, čo som si mohla vychutnať, bola bezkofeínová kávička v kaviarni (žiaľ, srdiečko dostalo chorobou zabrať tak, že kofeín je úplne tabu). Aspoň raz týždenne si ideme sadnúť do pražiarne v Piešťanoch, kde je najlepšia káva na svete a ten najmilší personál pod slnkom. S Riškom sa tam vždy tešíme, je to útek od reality aspoň na malú chvíľu. Ich espresso toniko a cappuccino sú fantázia. 


Asi nemusím dvakrát hovoriť, že čím je operácia bližšie, tým ťažšie sa dosahuje nejaká vnútorná harmónia. Aj preto sú veľmi dôležité tie maličkosti, ktorými si človek urobí radosť. Či sú to šaty, kniha, kozmetika, sviečka, dobrý film, hudba alebo varenie a pečenie - najdôležitejšie je užiť si ten okamih najlepšie, ako to len ide. A hoci sú niekedy okolnosti naozaj nepriaznivé, netreba sa vzdávať. Po búrke vždy vyjde slnko :)



Akú radosť ste si naposledy urobili vy? 
 

You Might Also Like

0 Vaše komentáre

Veľmi pekne ďakujem za všetky Vaše komentáre :) Chcem Vás poprosiť, aby ste mi do komentárov nevkladali odkazy na Giveaway. Ďakujem :)

Subscribe