Hydratujte svoje chodidlá

16:50

Zhrubnutá koža na chodidlách trápi mnohých ľudí. I mňa. Nie je to len estetický problém. Otlaky na spodnej časti chodidla stimulujú reflexné body v danom mieste a spôsobujú zdravotné ťažkosti ako napríklad dlhodobé pokašliavanie, bolesti v krížoch či bolesti hlavy. K najčastejším príčinám vzniku patria vysoké topánky, padnutá klenba alebo nesprávne domáce ošetrenie. Ja nosím vysoké opätky, najmä preto, že som maličká a tak sa nejako snažím prihrať pár centimetrov na vyše :) Je to záťaž ako na kolená, tak aj na chodidlá a po dlhom dni sa neviem dočkať toho, kedy sa vyzujem. Zhrubnutú kožu pozorujem najmä na palcoch a pätách, preto som pátrala po výrobkoch, ktoré s s týmto problémom poradia. V Avone som našla niekoľko zaujímavých výrobkov určených na staroslivosť o nohy a chodidlá, tak som si povedala, že skúsim.

Intenzívny krém na zhrubnutú kožu


Krém má 75 ml

Zloženie


O kréme si môžete prečítať:

      "Intenzívny krém na zhrubnutú kožu a suché chodidlá obsahuje vitamín E, kyselinu mliečnu pre odstránenie odumretých buniek pokožky a glycerín pre hydratáciu. Ideálny na suchú, drsnú a popraskanú pokožku chodidiel. Účinky: Redukuje zrohovatenú pokožku a dodáva chodidlám dokonalú jemnosť a hladkosť. Vysoko účinné zloženie výrazne zlepšuje vzhľad príliš suchej a drsnej pokožky. Použitie: Vmasírujte na suché a citlivé miesta dvakrát denne."

Už som si zvykla, že tak, ako si večer pred spaním nakrémujem ruky, tak sa postarám aj o nohy, striedam si krémy a mliečka. Momentálne používam tento krém a som veľmi spokojná. Je v plastovej tube, ktorá má 75 ml a zatvára sa šraubovaním. Má veľmi sviežu, príjemnú vôňu. Mne v nej najviac vonia mentol, veľmi pekne prevonia pokožku i vzduch okolo mňa. Konzistencia je hustá, krém sa nerozteká. Odkedy ho používam, pokožka na pätách je krásna a zdravá a jediným problémom sú palce. Na internete som si prečítala niekoľko dobrých rád, ako postupovať pri riešení tohto problému. Je dobré pokožku vymočiť vo vode a používať rôzne škrabky, prípadne pemzy ( aj keď tie ja rada nemám, lebo sú pórovité a ľahko sa v nich usádzajú baktérie). Veľmi dobrým pomocníkom sú rôzne soli, ktoré zmäkčia kožu a ľahšie sa potom ošetruje. Obľúbila som si hoblík, tiež kúpený v Avone, ktorý tiež ľahko odstraňuje zhrubnutú kožu. Pri ňom ale treba byť veľmi opatrným, lebo snaží hlbšie zarezať a problém je na svete, bolesť, opuch a podobne. A po týchto úkonoch nastupuje intenzívny krém. Má dobrú konzistenciu, pomerne rýchlo sa vsiakne do pokožky, prevonia ju a hydratuje. Pri pravidelnom používaní sú moje päty zdravé, po suchej pokožke niet ani stopy a aj moje palce vyzerajú výborne, lebo hrubá koža mizne. Na dosiahnutie týchto výsledkov je potrebná pravidelná aplikácia krému, inak sa výsledky dostaviť nemusia. 

Plusy:
  • praktické balenie
  • príjemná, mentolová vôňa
  • hustý, nerozteká sa
  • hydratuje pokožku, zanecháva ju hladkú a vyživenú, zrohovatená koža je zredukovaná
Mínusy:
  • ak sa krém používa pravidelne, výsledky sú viditeľné a krém splní všetko, čo sľubuje. Preto mu nemám čo vyčítať
Krém kúpite u svojej Avon lady,  bežná cena  je 4,7, ale v rôznych akciách si ho môžete kúpiť za oveľa lepšiu cenu :)

Ako bojujete so zhrubnutou kožou?


You Might Also Like

8 Vaše komentáre

  1. musím sa priznať, že práve na päty som "citlivá" :D vždy ich chcem mať jemné a pekné a strasie ma pri myšlienke, že by som ich mala mať niekedy popraskané a so zhrubnutou kožou :-/ tento krém som používala a úplne s tebou súhlasím je super, taktiež mám z Avonu peeling na päty a používam ho raz týždenne a momentálne používam zjemňujúci krém na päty od Oriflame, ktorý môžem tiež len odporučiť :)

    beautybyevka.blogspot.sk

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Veru, tento krém spolu s peelingom sú super dvojica :) Aj Oriflame katalóg sa mi občas dostane do rúk, musím popozerať :)

      Odstrániť
  2. Já mám ráda raději krémy na nohy od Oriflame :))

    http://www.style-and-smile15.blogspot.cz/

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Ja nedám dopustiť na tento tu :)
    http://saveonbeautyblog.blogspot.sk/2014/01/zopar-skvelych-veciciek.html

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Od Baley mám zatiaľ len pleťové masky, musím aj niečo iné skúsiť :)

      Odstrániť
  4. Hm mala som ten od Balei, ale nejak mi nepomohol :/ ale sice ja mám päty z kameňa :DD
    Ten krém vyzerá úžasne :)

    OdpovedaťOdstrániť

Veľmi pekne ďakujem za všetky Vaše komentáre :) Chcem Vás poprosiť, aby ste mi do komentárov nevkladali odkazy na Giveaway. Ďakujem :)

Subscribe