Fixačný sprej na make up od Avonu

16:53

Keď som v katalógu Avonu zbadala fixačný sprej na make up, vedela som, že si minimálne jeden objednám. Skúsenosti mám s fixačným sprejom od ELF, ktorý je podľa mňa veľmi dobrý, minula som už 4 alebo 5 balení a doma mám kúpené ďalšie. Potom som mala fixačný sprej od Alverde, ktorý bol menšia katastrofa a po pár použitiach som ho hodila do koša. Úloha fixačného spreju je jednoduchá: má zafixovať make up, aby vydržal dokonalý celé dlhé hodiny. Z Avonu som zvykla nakupovať veľa kozmetiky. Teraz som svoje nákupy obmedzila a zväčša si kupujem len zaujímavé vychytávky, ku ktorým radím aj tento sprej. Je zaujímavé, ako môže jeden produkt pomáhať a pritom ma rozčuľovať.






O spreji si môžete prečítať:

     "Extra jemný sprej dosť silný na to, aby zachoval vaše líčenie dokonalé počas celého dňa. Rýchlo zasychá, nevysúša a nedráždi pleť vďaka vitamínom A, C a E. Nezanecháva pocit mastnoty."

Sprej je fakt veľký, má 125 ml. Väčšinou som sa stretla s menšími baleniami, okolo 50 - 60 ml. Obal je čierny, ale priesvitný, takže je vidieť, koľko spreju ostáva. Ja som mometálne v polovici. Nuž, najväčším zlom tohto spreja je alkohol. Po alkohole to vonia, nie výrazne, ale vonia. Ja som nikdy nemala citlivú pleť, moja mamina sa zvykla smiať, že mám hrošiu kožu a môžem použiť čokoľvek, nič sa mi nestane. Ale po použití tohto spreju mám tak napnutú pleť, že je to až nepríjemné. Tento pocit chvíľu pretrváva a vtedy sa cítim tak ulepeno. Sprej nanášam na make up a korektor. Striekať by sa mal zo vzdialenosti 20-25 cm, čo sa mi celkom darí dodržiavať. Sprej rýchlo uschne, ale ak si nanášate aj púder, treba ho naozaj nechať uschnúť, lebo púder zvýrazí tie miesta, ktoré neuschli. Ako som už povedala, tesne po nanesení mám pleť veľmi napnutú a akoby lepkavú, štípe na vyrážkach. Som zvyknutá nastriekať si fixačný sprej aj na oči, lebo aj očné tiene akoby sa pricucli na viečko, ale tento sprej mi z líčenia urobí len machuľu a navyše, slzia mi oči, preto sa im vyhýbam. Čo sa mu ale nedá uprieť, je efekt. Líčenie naozaj pekne zafixuje, make up drží o niekoľko hodín dlhšie, nerozmazáva sa, make up s ním nezachádza do vrások. Dokonca mám pocit, že keď nanášam púder na takto zafixovaný make up, omnoho lepšie sa zapracuje do. Odhliadnuc od napätej pleti a štípania na vyrážkach si ho pochvaľujem a možno si  ho ešte raz kúpim, aby som nepoužívala stále len ten od ELF.

Plusy:
  • veľké balenie, obal je priesvitný, je vidno, koľko spreju ešte ostáva
  • make up pekne zafixuje a výdrž predĺži o niekoľko hodín, púder sa naň nanáša oveľa ľahšie
Mínusy:
  • tesne po nanesení mám neskutočne napätú pleť
  • štípe na vyrážkach. Pnutie i štípanie pomerne rýchlo ustúpia, ale i tak je to nepríjemné
Sprej stojí bez akcie 8 eur, ale teraz stál okolo 4,9.

Používate fixačné spreje?


You Might Also Like

10 Vaše komentáre

  1. Práve tento týždeň som o ňom písala, ale ako aj pri iných výrobkoch, všetko je individuálne, napr. mne vôbec nejako pleť nenapína, tiež mám dosť vyrážok a neštípu. Ja si ho však nanášam až po dokončení celého líčenia:) súhlasím s efektom, proste účel plní :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Hej, je to dosť individuálne :) Moja sestra má citllivú pleť a použila ho raz so slovami, že už nikdy viac. Jej pleť akoby vysušoval a tiež ju štípala. Mne tie nepríjemné pocity pnutia a štípanie ustúpia, ale na začiatku je to veľmi nepríjemné.

      Odstrániť
  2. Aj ja si ho nanášam až potom, ako úplne dokončím svoj make-up, teda až po nanesení púdru. A tiež sa prikláňam k názoru, že fakt funguje. Napätý pocit mám aj ja, ale skúšala som ho s dvoma makeupmi a tento pocit pretrval len pri jednom, takže možno záleží aj od toho. Ale asi skúsim aj ten tvoj spôsob, naniesť pred púdrom a uvidím, čo spraví. :)

    http://panoptikumkrasy.blogspot.sk/

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Vidíš, to ma nenapadlo, že by to bolo aj make upom. Teraz som používala len jeden, nemenila som ho... skúsim zameniť :) Teraz sa mi zahojili vyrážky, tak ma neštípe. Ale funguje, preto oželiem, ak štípe alebo pleť je napnutá. Skús, ja to tak používam preto, lebo púder sa super zapracuje a mám pocit, že sa dlhšie nelesknem :)

      Odstrániť
  3. ja sa teda priznám, mňa by ani nenapadlo kúpiť si tento výrobok :D ... nejak ma vôbec neláka a ak by ma mal štípať alebo ťahať, určite by letel do koša, toto ja netolerujem. Celkovo sa snažím toho na tvár dávať čo najmenej, hlavne teda čo sa "líčenia" týka.../som normálna blogerka? :D/ Takže za mňa nie tentokrát :).

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja keď mám dlhý deň (ten máva okolo 16 hodín), potrebujem niečo, čo mi pomôže vyzerať k svetu počas takej dlhej doby. A fixačný sprej je na to ideálny :)

      Odstrániť
  4. Tak pozerala som už pár krát na tento sprej, ale nejak extra ma neláka :/ :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja mám už druhý a tretí si chcem kúpiť do zásoby :)

      Odstrániť
  5. Ahojte, môže sa používať tento sprej aj pred líčenim aj po líčení alebo len jedno z toho nie dva krát si ho dávať?

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Úplne stačí po líčení, netreba zaťažovať pleť viacerými vrstvami :)

      Odstrániť

Veľmi pekne ďakujem za všetky Vaše komentáre :) Chcem Vás poprosiť, aby ste mi do komentárov nevkladali odkazy na Giveaway. Ďakujem :)

Subscribe