Ľadový gél pre unavené nôžky

14:32

Som maličká. Mám len 160 cm a vždy ma to hnevalo, lebo všade som bola najmenšia. Pri mojich bratrancoch, ktorí majú skoro 2 metre, sa cítim ako taký krpec, aj moja sestra je odo mňa o 10 cm vyššia. Odkedy sa pamätám, snažila som sa nájsť spôsob, ako byť vyššia :) Vždy som prosila maminu, aby mi kúpila lakovky, ktoré sú vyššie, aby som bola veľká :) Dnes mám väčšinu topánok na opätku. Lodičky, sandáliky, šľapky, raz som mala aj tenisky vysoké, ale aké cool boli! Je to krásne, som vyššia, nohy sa opticky predĺžia a zoštíhlia - ale po celom dni nie je nič nezvyčajné, keď mám šľapy ako v ohni a bolia ma nielen nohy, ale aj kolená. Preto som sa naučila nosiť aj balerínky a tenisky. Starostlivosť o nohy je pre mňa úplne samozrejmá a rada skúšam rôzne krémy alebo gély. Minulý rok v lete som si kúpila chladivý gél na nohy s vôňou levandule od Yves Rocher. Do konca augusta som ho minula, a preto som si kúpila ďalšie. Keď prišla jeseň, zamenila som ho za výživný hydratačný krém. Teraz som ho opäť vytiahla (keď som sa cez pol Nitry trepala na opätkoch a utekala na autobus) a vytešujem sa z nádhernej levanduľovej vône :)




O chladivom géle si môžete prečítať:

  "Ľadový gél Vás okamžite zbaví pocitu ťažkýh nôh. Zložky rastlinného pôvodu: esenciálny olej z bio levandule, esenciálny olej z mäty piepornej. Nanášajte 2krát denne na chodidlá a jemne vmasírujte. 

Ingredients: aqua/water/eau, alcohol, lavandula angustifolia (lavender) flower water, glycerin, peg-7 glyceryl cocoate, butylene glycol, menthol, oleth-10, oleth-20, acrylates/c10-30 alkyl acrylate crosspolymer, ammonium acryloyldimethyltaurate/vp copolymer, lavandula angustifolia (lavender) oil, mentha piperita (peppermint) oil, maltodextrin, tetrasodium edta, sodium hydroxide, panax ginseng root extract, propylene glycol, silica, red 33, blue 1"

Ako už viete, levanduľa je pre mňa zázračná rastlinka, ktorú zbožňujem a neviem sa nabažiť jej vône. Preto som sa na tento gél veľmi tešila, keď som si ho niesla z Nitry z predajne. V autobuse som ho nenápadne ovoniavala a pomaly posúvala očami čas, aby som bola rýchlo doma a mohla ho skúsiť (nevadí, že cesta mi trvala hodinu a pol, ja som bola spokojná :)). Balenie má 50 ml a gél je v jednoduchom, fialovom obale s levanduľou. Konzistencia je veľmi dobrá, hoci je gélová, nerozteká sa. Bledučko fialový gél krásne vonia! Priznám sa, čakala som, že budem cítiť len levanduľu, ale tu sa s ňou dopĺňa aj mentol, vďaka čomu je vôňa naozaj veľmi svieža a príjemná. Najviac som bola zvedavá na ten chladivý účinok. A naozaj sa dostavil! Gél sa rýchlo vsiakne do pokožky, nezanechá ju lepkavú. Po chvíli cítite príjemný chlad, ktorý boľavým nôžkam uľaví a únava a bolesť sa kamsi stráca. Nehydratuje (ale to ani v popise práce nemá), preto ho zvyknem striedať s krémom, prípadne použijem gél a neskôr večer nanesiem aj krém. Gél neštípe, dostal sa mi nechtiac aj do otlaku, ale žiadna kuca paca sa nekonala. Gél je vynikajúci najmä v horúcom letnom počasí, pretože ochladí a osvieži nohy a na chvíľu horúčavu naozaj necítiť. Bežne mávam v mojej podkrovnej izbe okolo 35 stupňov a zaspávam pri podobných teplotách, takže akýkoľvek pokus o schladenie je vítaný.

Plusy:
  • pekný obal
  • príjemná, mentolovo - levanduľová vôňa
  • dobrá konzistencia
  • gél neštípe, nezanecháva lepkavý pocit
  • príjemne chladí, čím nohy upokojuje, osviežuje a zbavuje pocitu ťažkosti
Mínusy:
  • nenašla som
Gél kúpite v kamenej predajni alebo u svojej poradkyni krásy, bežná cena je okolo 5 eur.

Máte radi chladivé/ohrievajúce kozmetické výrobky? :)

You Might Also Like

2 Vaše komentáre

  1. Ja som už tiež skúšala rôzne chladivé gély, jeden od Oriflame, aktuálne mám gél značky Peo, ten pocit je fakt úžasný a skutočne to pomáha, ako píšeš po celom dni chodenia alebo sedenia v kancelárii niečo také fakt potrebujeme.
    Bianka

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. To je pravda, niet nad dobrý kúpeľ nôh alebo chladivý gél, lebo koľkokrát mám ozaj pocit ťažkých nôh a je to hrozné.

      Odstrániť

Veľmi pekne ďakujem za všetky Vaše komentáre :) Chcem Vás poprosiť, aby ste mi do komentárov nevkladali odkazy na Giveaway. Ďakujem :)

Subscribe