Moje výtvory č.2

17:18

Pred nejakým časom som vám ukázala pár drobností, ktoré som vyrobila. Dnes by som vám rada predstavila ďalšie kúsky, z ktorých niektoré našli praktické využitie v domácnosti, iné stoja na poličke pre potešenie :) Najväčšiu radosť mám, keď tie veci vytváram. Je to výborný relax, kedy nemusím myslieť na nič, len na to, čo bude ako vyzerať, je to hra s farbami, kedy sa mi kus dreva či skla mení na niečo, čo niekoho poteší. 






Každá z nás túži po skrýši, kde by si odkladala svoje poklady :) Šperkovnice, truhličky, škatuľky. Kúpila som si jednoduchú, devenú šperkovnicu, ktorú som namaľovala, dolepila zafarbené ozdoby a na okraje, ktoré boli zle obrúsené, som dala len trblietky. Dnes si do nej odkladám bloky, lebo mám tendenciu hádzať ich hneď po nákupe do koša :)


Toto bola len snaha uchovať spomienku na úžasného kocúrika :) Keď môj maličký Justin zomrel na epilepsiu, rozhodla som sa, že bude so mnou v izbe stále. Kúpila som si drevenú mačku a nafarbila ju na strieborno, lebo aj Justinko bol krásny, strieborný.



Ocino dostal k nejakému sviatku fľašu Metaxy. Páčil sa mi jej tvar, preto vznikla váza. Vtedy som mala novú farbu, preto som ju musela vyskúšať :)



Ďalšia fľaša od vína poslúžila ako váza. Moji krstní si akurát vtedy vymaľovali kuchyňu na zeleno a ja som sa rozhodla, že do novej kuchyne dostanú novú vázu :) Krstná v nej pravidelne mení kvety a ak nič nekvitne, urobí si do nej umelú kyticu :)






Drevená krabička mi do oka padla hneď, preto som si ju kúpila aj s fialovými farbami a vznikli celkom pekné doplnky. Na krabičke skončili štrasé ozdoby z topánok a dnes do nej odkladám prstene.





Tieto rozkošné poháre (ja im tak hovorím) vznikli po uprataní pivnice, kde ocino našiel staré, hlinené nádoby s vrchnákom. Za pár hodín z ich vznikli za pomoci farieb, deko snehu a drevených ozdôb farebné a hravé dekorácie. Do našej oranžovej kuchyne smerovala prvá, do zelenej kuchyne mojej krstne druhá. My do nej odkladáme spony na uzatváranie sáčkov, krstná v nej má malé sáčky.



Keď sme sa presťahovali a chodba bola v rozbombardovanom stave, bolo mi ľúto, keď sa naše kľúče zväčša povaľovali v kuchyni, ktorú tiež čakala prestavba a bolo len otázkou času, kedy sa niekomu zapatrošia. Kúpila som si drevený domček a len som vyfarbovala :) Po dokončení chodby ho ocino pribil na stenu a kľúče si tam odkladám najmä ja. 

Radi tvoríte drobnosti do domácnosti? :)


You Might Also Like

16 Vaše komentáre

  1. Opäť úžasné vecičky :) Ja na niečo také nemám trpezlivosť, preto tvoju prácu veľmi obdivujem, naozaj si veľmi šikovná :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem Zuzi :) Trpezlivosť je tu ozaj podstatná. Keď som sa ešte len učila, ako sa farbí, ako sa lakuje a podobne, chcela som to mať rýchlo a ak farby neuschli, bol problém. Viac vecí som tak vyhodila, lebo som ich zničila :) Teraz na to nemám veľa času, ale dúfam, že po štátniciach sa to zmení :)

      Odstrániť
  2. :) Krásne výtvory :))) Obdivujem každého kto má trpezlivosť niečo takéto robiť, lebo bohužiaľ ja ju nemám :/ :D

    A kde si prosím ťa kúpila tú šperkovnicu? Aj ja by som takú chcela, ale by som len vymaľovala, a nie dekupáž robiť :D To by som zošedivela, celá :DD

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Veľmi pekné drevené veci kúpiš v Da Vincim :) Od výmyslu sveta, fakt krásne :) Raz som nakupovala tu: http://www.opitec.sk. A zaujímavé je, že aj v niektorých čínskych obchodíkoch nájdeš drevené drobnosti, aj tapety, farebné papiere a podobne.
      A ďakujem :)

      Odstrániť
    2. Nije zač. Ja ďakujem za radu :)))

      Vidíš v Da Vinci, to ma ani nenapadlo :)) No budem musieť popozerať aj čunčangov :D či tam niečo nenájdem :))

      Odstrániť
    3. Rado sa stalo :) Ak mi niečo napadne, ešte ti napíšem :)

      Odstrániť
    4. Ďakujem, zlatá si :))) Potom ak niečo vytvorím, tak hodím fotku...Lebo hovorím ja som anti talent na všetko :DD :)) A to teraz vážne hovorím. :D:))

      Odstrániť
    5. Ale to určite nie :) Ja som pred asi 5 rokmi považovala za môj najväčší úspech rovno nalepenú nálepku. Časom som sa učila farbiť,lepiť, dekorovať a celkom to šlo :)

      Odstrániť
    6. :)) Asi treba len tréning :) Ja mám ešte z min.roku polystyrénové vajce, čo som robila akože "dekupáž"... Ale nejako nevydalo :D Tak asi nejakými kvietočkami ozdobím :D :)) A keď ochvíľu bude Veľká Noc.. tak toto som našla:

      http://www.kreativita.info/diy-velkonocne-vajce-z-vlny/

      Pekné, však? :)

      Odstrániť
    7. To je ozaj nádherné :) Ale na to by som si netrúfla. Aj mne veľa vecí nevyšlo, tak som ich potom akože opravila a nakoniec som bola celkom spokojná :)

      Odstrániť
  3. Jéééé, to sú krásne vecičky! Hádaj, čo sa mi páči najviac! ;D
    Ale všetko je to skvelé, si šikovnica!

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Naozaj netuším :D Ale ďakujem za milé slová :) (hm, mačka?)

      Odstrániť
    2. hm, ako si to uhádla?! ;D
      ... no a potom ešte Metaxa :D

      Odstrániť
    3. Lebo si kočkomil :D A Metaxa? Tá ma super farbu :)

      Odstrániť

Veľmi pekne ďakujem za všetky Vaše komentáre :) Chcem Vás poprosiť, aby ste mi do komentárov nevkladali odkazy na Giveaway. Ďakujem :)

Subscribe