Zbohom, čierne bodky! Vitaj, čistá pleť.

14:17

Ak patríte do skupiny ľudí, ktorých trápia čierne bodky, tak viete, ako ťažko sa ich zbavuje. A že zbaviť sa ich úplne je takmer nemožné. Keď som bola mladšia, dostala som pár rád, ako na ne: posielali ma za kozmetičkou, kázali mi naparovať si pleť, používať domáce masky a podobne. Nič z toho mi výraznejšie nepomohlo a neraz to bol len zbytočne časovo náročné. Často dostávam otázku, ako sa ich zbaviť. Veľmi rada by som na ňu odpovedala jednoznačne, ale nedá sa to, lebo nie každému zaberie všetko rovnako. Vždy hovorím, že pleť treba pravidelne čistiť, nezabúdať na čistiace pásiky (áno, fungujú, ak ich použijete správne), pleťové peelingy (niektoré sú ako kyselina, vyžerú všetky nečistoty, pri niektorých zasa ani neviete, že ste ich použili),  niektoré mydlá( aj keď som neverila, naozaj dokáže mydlo vyčistiť upchané póry), ale pre mňa to najlepšie, čo naozaj zaberá, sú masky. Dnes by som vám chcela predstaviť MISSHA Black Ghassoul Tightening Mask - Masku na stiahnutie pórov, ktorú mám doma od minulého roka od Vianoc a postupne sa prepracovala na favorita v odstraňovaní čiernych bodiek.





O maske si môžete prečítať:

     "Po umytí naneste masku na pleť pomocou špachtličky a nechajte pôsobiť 15-20 minút, potom zmyte vlažnou vodou. Používajte 1-2 razy týždenne.
Maska je určená na:
  1. čierne bodky
  2. kožné problémy ako prebytočná tvorba kožného mazu

Ingredients:
Water (Aqua), Kaolin, Butylene Glycol, Bentonite, Propylene Glycol, Moroccan Lava Clay, Glycerin, Zea Mays (Corn) Starch, Glyceryl Stearate, Cetearyl Alcohol, PEG-100 Stearate, Palmitic Acid, Cetyl Ethylhexanoate, Caprylic/Capric Triglyceride, Stearic Acid, Charcoal Powder, Fomes Officinalis (Mushroom) Extract, Camellia Japonica Flower Extract, Rhus Semialata Gall Extract, Cinnamomum Zeylanicum Bark Extract, Nelumbo Nucifera Flower Extract, Sanguisorba Officinalis Extract Pelargonium Graveolens Extract, Uncaria Gambir Extract, Titanium Dioxide, Polysorbate 20, Panthenol, Steareth-21, Dimethicone, Sorbitan Stearate, Tocopheryl Acetate, Xanthan Gum, Ammonium Acryloyldimethylaurate/VP Copolymer, Disodium EDTA, Caprylyl Glycol, Ethylhexylglycerin, Chlorphenesin, Phenoxyethanol, CI 77499"


Pleťové masky som zaradila do mojich kozmetických rituálov pred niekoľkými rokmi. Vďaka nim je pleť omnoho krajšia, zdravšia. Táto maska má 95 gramov a je v plastovom obale, ktorý sa uzatvára šraubovaním.Hoci je obal pomerne malý, je dosť ťažký. Po otvorení vás prekvapia dve veci (teda, mňa prekvapili :))
  • farba, maska je veľmi zaujímavej, tmavošedej farby
  • vôňa, ak sa to vôňou nazvať dá. Je to ťažká, akoby zemitá vôňa, ktorú je pri nanášaní cítiť, ale potom si ju prestávate uvedomovať
Masku som kúpila v sete, kde okrem nej bolo mydlo a zlupujúca maska. Bola k nej malá špachtlička, ktorá je naozaj vítaná. Maska je veľmi hustá a so špachličkou sa oveľa lepšie vyberá. Rozotiera sa super, nepotrebujem ani štetec. Masku nanášam na vyčistenú pleť. Nechám ju uschnúť, občas prešvihnem tých 20 minút, pretože ak mám hrubšiu vrstvu, chcem, aby uschla. Pleť nedráždi, neštípe ani na vyrážkach. Po zmytí čaká ďalší, príjemný šok. Teraz nechcem byť nechutná, ale keď masku zmyjete, vidíte, ako nečistoty trčia s pórov. Dajú sa zotrieť navlhčeným obrúskom, ale lepšie sa mi osvedčil peeling - len na nos, aby som tých malých nechutňákov dostala úplne preč, alebo potom nalepiť čistiaci pásik. Efekt je viditeľný a na pár dní máte naozaj veľmi peknú, čistú pleť. Keďže maska sa môže používať dva razy týždenne, dajú sa dosiahnuť oveľa lepšie a trvalejšie výsledky - najmä ak sa strieda so zlupujúcou maskou.

Plusy:
  • šikovné, nie veľké balenie
  • dobrá konzistencia
  • maska sa dobre nanáša aj bez štetca
  • na jedno použitie jej netreba veľa, pomerne dlho vydrží
  • výsledky sú viditeľné okamžite: póry sú otovrené, nečistoty sa ľahko odstránia, pleť je čistá, hladká a svieža
Mínusy:
  • trošku mi prekáža vôňa, ale len pri prvých použitiach, potom som si na ňu zvykla, najmä keď som videla vynikjaúce výsledky
Masku si kúpite na stránke http://www.missha.sk/, kde stojí 10,84.

Ako bojujete s čiernymi bodkami?

You Might Also Like

8 Vaše komentáre

  1. tak to by sa mi teda zišlo, lebo mne nič nepomáha :/

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Mne pomôže, ale nie na dlho :/ dva dni je to super, ale potom môžem zasa hľadať nové riešenie. Ale masky mi celkom pomáhajú, takže je to omnoho lepšie, ako bolo.

      Odstrániť
  2. Že by se našla zázračná maska :) Vypadá lákavě :)

    http://www.style-and-smile15.blogspot.cz/

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Úplne ich neodstráni, teda, na mojom nose nie, ale je naozaj veľmi dobrá. Kúpu neľutujem a keď ju miniem, asi si ju zaobstarám zasa :)

      Odstrániť
  3. Vyzerá veľmi dobre. Mne na čierne bodky funguje čistiaca roláda Dark Angels na pleť s obsahom čierneho bahna z Lush :)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Mne sa na čierne bodky osvedčila maska z H&M malinová určená práve na čistenie pórov, po umytí masky je skutočne vidieť, že pórov je menej a tento efekt som doposiaľ nespozorovala pri žiadnej inej maske. Škoda len, že je balená v tých hrozne nepraktických jednorázových vreckách.
    Bianka

    OdpovedaťOdstrániť

Veľmi pekne ďakujem za všetky Vaše komentáre :) Chcem Vás poprosiť, aby ste mi do komentárov nevkladali odkazy na Giveaway. Ďakujem :)

Subscribe