Prírodné mydlo s obsahom bambuckého masla

15:29

Pred nejakým časom som v jednom článku písala, že sa  u nás doma vo veľkom začali používať tuhé mydielka. Predtým som ich nepoužívala, pri vani bol vždy tekutý sprchový gél a na umývadle zasa tekuté mydlo na ruky. Pred niekoľkými rokmi som si začala kupovať tuhé mydlá, ktoré boli určené na problematickú pokožku, mali sa postarať o akné a mastnú pokožku. Fungovali. A výborne. Preto som tak nejako podvedome začala kupovať aj rôzne iné mydlá, ktoré nahradili sprchové gély. Dnes vám predstavím skutočný skvost medzi mydlami, lebo je prírodné, obsahuje bambucké maslo a zamilovala si ho celá rodina.



Popis mydielka

Zloženie



Mydielko som získala spolu s ďalšími 9 štastlivcami v jednom testovaní a som veľmi rada, že som ho získala. Toto mydielko totiž prináša celú radu výhod! Ako prvé ma zaujal obal - bola to síce obyčajná papierová krabička, v akých bežne kupujem mydielka, ale je na nej strom. Neviem prečo, ale automaticky ma napadlo, že je to ako strom života. Mýtický strom života alebo sveta mal korene v podsvetí a vyrastal vysoko do nebies. V mnohých tradíciách sa stal symbolom jednoty vesmíru, ustavičnej obnovy a dynamickej výmeny medzi duchovným a materiálnym, zemou a nebom. Znie to tak tajuplne a tak krásne :) Mydlo bolo ešte vo fólii, torá ho chránila pred znehodnotením. Keď som ho odbalila, zaujala ma jeho vôňa. Alebo nevôňa? Podľa popisu by malo mať jemnú orieškovú vôňu. Mňa vrátilo do detstva, kedy moja starká vždy kupovala mydielka a nechávala ich v kúpeľni. Neviem, aké boli,  ale voňali takto, a preto má toto mydlo pre mňa vôňu detsva :) Je len málo parfumované, vôňa je nevtieravá a jemná, preto poteší aj tých, ktorí nemajú radi veľmi voňavú kozmetiku. A teraz k tým výhodám! :)
  1. umývanie s ním je vynikajúce. Mydielko jemne pení a pokožku zahalí do hodvábneho závoja. Je jemná, úplne hladká na dotyk a výborne hydratovaná. 
  2. po jeho použití nepotrebujete telové maslo alebo mlieko, preto je veľmi dobré aj na cestovanie - nemusím zo sebou nosiť telové mlieko, sprchový gél či mydlo na ruky- stačí mi len toto mydielko
  3. zaberie menej miesta ako sprchový gél :)
  4. je veľmi dobré aj na vlasový pokožku. Môj atopický ekzém sa zhoršil, lebo mám ťažké a hektické obdobie, preto je výraznejší, viac svrbí. Mydlo som si naniesla na vlasy a následne aj vlasový pokožku, nechala pôsobiť a zmyla. Ekzém nezmizol, no nesvrbel, tvoril sa pomalšie a aj suchá pokožka bola hydratovaná. Potom som použila klasický šampón a vlásky boli krásne, ligotavé a jemné
Plusy:
  • pekná škatuľka
  • jemná, nevtieravá vôňa
  • mydlo vytvára jemnú penu, ktorá šetrne čistí aj citlivú pokožku (tú má môj ocino)
  • pleť je po jeho použití hodvábne jemná, hydratovaná a pekná
Mínusy:
  • žiadne
Mydlo vrelo odporúčam všetkým, ktorí majú jemnú, citlivú a suchú pokožku. Ale samozrejme aj všetkým ostatným, pretože je to radosť sa s ním umývať :)
Kúpite ho na stránke http://arnika.sk/, kde je bežná cena 4,9, v akcii 2,9.

Aký je váš vzťah k tuhým mydielkam? 

You Might Also Like

0 Vaše komentáre

Veľmi pekne ďakujem za všetky Vaše komentáre :) Chcem Vás poprosiť, aby ste mi do komentárov nevkladali odkazy na Giveaway. Ďakujem :)

Subscribe