O troch dezodorantoch, z ktorých jeden skončil ako osviežovač vzduchu

18:07

Za posledné tri týždne som domíňala tri dezodoranty, ktoré som mala otvorené už dlho. Ako som už spomenula, bola som zvyknutá na bežne dostupné dezodoranty a neriešila som, akej sú značky, aké majú zloženie, ako voňajú (to bolo niekedy druhoradé), podstatné bolo, aby splnili, čo sľúbili. Doma sa mi nazbieralo množstvo rôznych sprejov, ktoré som konečne začala míňať. Jedným z nich je dezodorant Urban Motion od Pumy. Kúpila som si ho dávnejšie, keď ma po prvom ovoňaní uchvátila vôňa. dala som ho v kúpeľni do poličky a keďže ostal vzadu, nejako som naň zabudla a opäť som ho vytiahla až tento rok po pravidelnom upratovaní kúpeľne, kedy nájdem veľa zaujímavých vecí! Ako tento dezodorant.






O dezodorante si môžete prečítať:

     "Dámsku vôňu PUMA urban motion woman otvárajú ľahké a vitálne tóny, ktoré sa premieňajú na zvláštnu, zmyselnú vôňu – sú ako bezstarostné milovníčky džezu, ktoré sa pohybujú v rytme svojho životného štýlu. V energickom akorde hlavy vône sa mieša šťavnaté čínske yuzu, svieža mandarínka a sladké voňavé listy ananásu. Srdce vône rozvíja povzbudivý charakter vône. Tvorí ho kvet čínskeho zázvoru, krehký kvet jablone, hruška a malina. Intenzívnejší, hrejivý a zamatový akord v základe tvorí krémová vanilka, pižmo a tóny ambry. Finálnu hrejivosť dodávajú tóny bielych drevín.

Hlava: čínske yuzu, mandarínka, listy ananásu
Srdce: kvet čínskeho zázvoru, kvet jablone, hruška, malina
Základ: vanilka, pižmo, ambra"

Ku kúpe ma viedli dve veci -  krásny sklený obal, vďaka ktorému viem, koľko dezodorantu mi ešte ostávalo a krásna vôňa - kvetinovo ovocná, ľahká ako vánok, ktorá úplne opantala moje čuchové zmysly. Naozaj nádherná. Neobsahuje hliník, čo je veľkým plusom Nemala som najmenší problém s podráždenou pokožkou. Jediné, čo mi trošku prekážalo, bola výdrž. Dezodorant poteniu nezabráni, čo mi zasa až tak veľmi nevadí, lebo potenie je zdravé. Vylučovaním potu si organizmus reguluje teplotu a bráni sa tak proti prehriatiu. Vadilo mi, že ak som sa viac ponáhľala, bola v strese a podobne, po pár hodinách som sa cítila a musela som ho použiť znovu. To nič, lebo potom som opäť cítila tú krásnu vôňu :)

Plusy:
  • pekný sklený obal
  • objem 75 ml je celkom fajn, obal nie je zbytočne veľký
  • krááásna vôňa
Mínusy:
  • kratšie vydrží, treba ho použiť viackrát denne ( pri zvýšenej aktivite minimálne dva razy)
Už si nepamätám, kde som ho kúpila, ale nájdete ho na  internetových stránkach, cena sa pohybovala okolo 9 eur.



K tomuto dezodorantu som sa dostala náhodou, kamarátka mi priniesla z Anglicka set, kde bola toaletná voda, akási ozdoba do vlasov a tento sprej. Myslím, že pred Vianocami sa podobné sety predávali aj u nás. Sprej mal výhodu v tom, že neobsahoval hliník a vďaka menšiemu obalu (75 ml) som ho nosila v kabelke a veľmi nezavadzal. Má krásnu, kvetinovo ovocnú vôňu, veľmi ľahkú a sviežu, vďaka čomu je super na leto. Mala som však ten istý problém ako s tým prvým -  pri zvýšenej aktivite, strese a prechode z tepla do mrazu nezvládal situáciu a musela som ho použiť opäť. Ak sa nemýlim, dá sa kúpiť v 150 ml balení, cena bola okolo 3 eurá.




O dezodorante si môžete prečítať:

     "NIVEA Sprej antiperspirant Stress Protect poskytuje spoľahlivú ochranu proti poteniu zo stresu.

Unikátna formula neutralizuje výraznejší pach potu spôsobený stresovými hormónmi. 48-hodinová efektívna ochrana proti poteniu so starostlivosťou NIVEA. Zloženie so zinkovým komplexom a aktívnou látkou StressProtect. Bez alkoholu a farbív.V ponuke takisto ako guľôčkový alebo tuhý antiperspirant."

Tento sprej som si kúpila vďaka zľavovému kupónu z DM drogérie. Sľuboval ochranu pred potením zo stresu, ktoré mi je dôverne známe. Celkovo som pokojný typ človeka, ani hádky nemám rada, ale ak ide o niečo, na čom mi záleží (skúšky, štátnice, pohovory, stáž), vie ma to vystresovať. Tak skončil v košíku. Musím povedať, že vonia veľmi príjemne. Je to jemná vôňa, ktorá vás pri aplikácii nezadusí. Pri striekaní nezanechával biele fľaky a keď som chvíľu počkala, mohla som sa obliecť bez strachu, že si zašpiním oblečenie. Sľubuje 48 hodín ochranu. No, všeobecne tomu veľmi neverím, ale pri ňom som mala pocit, že by to naozaj dokázal splniť. A aj v čase, keď som sa viac spotila, som ho cez deň nemusela použiť dva razy. Chvíľu som ho používala - ale potom som si pozrela zloženie (skorá som,že?) a našla hliník. Mnohé štúdie hovoria o spojitosti tejto látky s rakovinou prsníka a Alzhaimerovou chorobou. Preto som povedala, že nebudem riskovať, ak nemusím. Šetrný kúsok môjho ja ale nechcel sprej vyhodiť - a tak skončil ako osviežovač vzduchu a túto úlohu si plnil znamenite!

Plusy:
  • príjemná vôňa
  • dobrá výdrž
  • nezanecháva biele fľaky a nezašpiní oblečenie
Mínusy:
  • zloženie
Sprej kúpite v drogériách a na internete, cena sa pohybuje okolo 3 eur.

Máte niektorý z týchto dezodorantov? Boli ste spokojné?

You Might Also Like

2 Vaše komentáre

  1. Se vším naprostý souhlas! :) Na vůně a deodoranty jsem ulítlá, potřebuji opravdu účinné produkty a neustále si paranoidně hlídám, aby skutečně zvládly moje denní "maratony", jak slibují v reklamách. Nesnáším pocit, že je v tomhle směru něco špatně, i když v tu chvíli to tak vnímám jen já sama. Měla jsem stejnou Pumu, voněla překrásně, ale používala jsem ji jako vůni, toaletku ne jako deo, takže funkci proti pocení nemohu posoudit, ale stejně jako velká většina lehkých toaletek oproti koncentrovanějším parfémům po nějaké době vyprchala a žádala si opakovanou aplikaci. Tyhle průhledné obaly mi u voňavčiček na běžné přestříknutí též hodně vyhovují. :)
    Adidas i Niveu jsem měla mnohokrát, ale nepamatuju si, jestli přesně tyhle typy, pořád střídám a kupuji další a další, ale taky bych řekla, že tahle řada Adidas vydrží dost málo. Nivea bývá fajn a rozhodně příjemnější i účinnější, myslím taky o malinko dražší. Pro jistotu si vybírám ty druhy, kde je uvedeno, že nenadělají skvrny na světlém ani tmavém oblečení. Budu se muset zamyslet a být pečlivější a zaměřím se víc na kontrolu složení. :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Čo sa zloženia týka, zaujímam sa o to odvtedy, čo som čítala knihu V tvojom rúži olovo. Je tam vysvetlené, že dlhodobé používanie týchto látok je škodlivé a či chceme alebo nechceme, ovplyvňujú naše zdravie :) Preto si trochu viac všímam zloženie a kombinujem, striedam, aby niečo dlhodobo nepôsobilo na moju pokožku. Je to drahšie, ale cítim sa lepšie, že sa zaujímam o svoje zdravie :)

      Odstrániť

Veľmi pekne ďakujem za všetky Vaše komentáre :) Chcem Vás poprosiť, aby ste mi do komentárov nevkladali odkazy na Giveaway. Ďakujem :)

Subscribe