Dokonalá škoricová

16:33

Škorica je známym korením, ktoré sa využíva ako v kuchyni, tak v kozmetike. Jedlám a nápojom dodá príjemnú vôňu a chuť, kozmetike šmrnc. Škorica je hrejivá a pokožku prekrví, bojuje tak s celulitídou, pomôže pri akné a spolu s medom vytvorí úžasnú pastu, ktorou možno sladiť. Má antiseptické a antibakteriálne účinky, vďaka ktorým môže byť pokožka krásna. Zbožňujem škoricové žuvačky, ktoré u nás nezoženiem najľahšie a o to viac si ich vážim, keď sa k nim dostanem. Škoricová zubná pasta sa stala lákadlom, ktoré som mala vo wishliste dlhšie. Ecodenta je značka zubných pást, o ktorých ste si u mňa mohli prečítať a ešte si aj prečítate, pretože postupne by som chcela skúsiť všetky. Zamilovala som si čiernu pastu a pastu proti zubnému kameňu. Škoricová zubná pasta proti zubnému kazu mala teda latku nasadenú poriadne vysoko.







O tom, že najlepšie chutí zakázané ovocie, by som ja ako histaminik mohla rozprávať hodiny. Všetko, čo mi robí zle, mám rada a občas je chuť silnejšia ako zdravý rozum. Ani škoricu nesmiem jedávať pričasto, inak by som si mohla škaredo ublížiť. Občas ale neodolám a pochutím si na škoricovej krupičnej kaši, koláčikoch alebo si ju dám do kávy. V kozmetike som sa s ňou stretla najmä pri géle proti celulitíde alebo klasickom mydle, ktoré  je tiež na prekrvenie pokožky. Zubná pasta ma lákala nielen pre chuť, ale aj preto, lebo značka má jednoducho úžasné pasty. Je dosť veľká, má 100 ml a tak vydrží celkom dlho. V krabičke, ktorá je úplne škoricová, je pekná plastová tuba, tiež škoricová. Hnedá, pútavá, výrazná. Vôňa je úplne škoricová, vonia presne ako Vianoce v kuchyni :) A chuť je jedna báseň. Trochu som sa bála toho, že bude až príliš ostrá. Predsa, škorica má veľmi výraznú vôňu i chuť, ktorá nie každému vyhovuje. Aj niektoré žuvačky sú menej chutné, keď ich začnem žuť, lebo škorica akoby na okamih umŕtvila všetky chuťové bunky. Pasta taká nie je. Chutí ako škoricové cukríky. Lahodne, neštípe, chuť nie je nepríjemná. Úplne mňam. Teším sa na každé jedno použitie. Už malá trocha vytvára bohatú penu, ktorá zuby dôkladne čistí. Osviežuje dych a zabraňuje vzniku zubného kameňa a kazu. Ďasná mi pri nej nekrvácajú a celkovo zanecháva výborný dojem. Dlho som sa bála kúpiť ju, ale bol to celkom neopodstatnený strach, pretože je skvelá.

Plusy:
  • Dosť veľká  pasta
  • Pekný obal
  • Krásne vonia
  • Ešte lepšie chutí
  • dobre pení
  • Čistí zuby, zabraňuje vzniku zubného kazu a kameňa, osviežuje dych, ďasná nekrvácajú
Mínusy:
  • nenašla som

Nájdete v eshope Notino.

Máte radi škoricu v kozmetike? :)



You Might Also Like

4 Vaše komentáre

  1. Ja momentálne striedavo používam čiernu na bielenie zubov a potom bylinkovú a obe mi veľmi vyhovujú. Škoricovú som mala Marvis a tá bola skvelá.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tú od Marvis som mala aj ja a ešte by som si chcela nejakú kúpiť :)

      Odstrániť
  2. Já momentálně používám pastu od značky Elmex, která mi byla doporučena na ortodoncii. Tahle pasta ovšem vypadá skvěle, že asi brzy poputuje do mého nákupního košíku.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Elmex nepoznám, musela by som si pozrieť zloženie :) Ecodenta má zaujímavé pasty, postupne skúšam všetky, najmä, ak sú v akcii :)

      Odstrániť

Veľmi pekne ďakujem za všetky Vaše komentáre :) Chcem Vás poprosiť, aby ste mi do komentárov nevkladali odkazy na Giveaway. Ďakujem :)

Subscribe