Supernova a čierno čierna

18:53

Čím som staršia, tým radšej experimentujem v líčení. Je to prekvapujúce, lebo roky som sa niečoho držala zubami nechtami a zrazu sa nebojím nových vecí. Nielen farieb, ale aj konzistencií. Krémové očné tiene som kedysi používala hojne, ale trochu som spohodlnela a začala som sa orientovať prevažne na paletky. Vyberala som si také, aby som vedela využiť všetky (alebo aspoň väčšinu) farieb. Očné linky som objavila až neskoro – bola som na vysokej. Na strednej by som ich považovala za zbytočné, no teraz si niektoré líčenie bez nich neviem predstaviť. Essence je značkou, ktorú som kedysi zbožňovala. Za pár eur sa dali kúpiť skutočné skvosty. Iste, občas sa našiel aj nejaký nepodarok, ale častejšie som bola spokojná. Dnes sa pozrieme na dva zaujímavé produkty, z ktorých jeden je vynikajúci a druhý zaujímavý.





O očnom tieni metal shock si môžete prečítať:


  • "krémové, vysoko pigmentované očné tiene rozžiaria oči a dodajú fascinujúci metalický look. dostupné sú aj farby s glitrovým efektom.

Zloženie: AQUA (WATER), MICA, PROPYLENE GLYCOL, CAPRYLYL METHICONE, GLYCERIN, POLYPROPYLSILSESQUIOXANE, SYNTHETIC FLUORPHLOGOPITE, SORBITAN LAURATE, CALCIUM SODIUM BOROSILICATE, ALUMINUM STARCH OCTENYLSUCCINATE, ISODODECANE, ACRYLATES/BEHENETH-25 METHACRYLATE COPOLYMER, GLYCERYL CAPRYLATE, GLYCERYL UNDECYLENATE, POLYGLYCERYL-4 LAURATE, TIN OXIDE, DILAURYL CITRATE, SODIUM PHYTATE, ALCOHOL, POTASSIUM HYDROXIDE, BENZYL ALCOHOL, CI 75470 (CARMINE), CI 77000 (ALUMINUM POWDER), CI 77491 (IRON OXIDES)"

Tieto tieniky môžete kúpiť v siedmych odtieňoch. Essence tento raz stavila skôr na ružové a fialové farbičky, ktoré skutočne upútajú na prvý pohľad. Môj je niečo medzi zelenou a sivou a keď som si ho na internete obzerala prvý raz, zdalo sa mi, že je skôr sivý. No, nie je, ale je veľmi pekný a nikdy predtým by som sa asi po takejto farbe nepozrela. Možno ani moje mladšie bláznivejšie ja by sa po nich nepozrelo :) Na večer je to ale veľmi zaujímavý kúsok. Obal je jednoduchý a pekný, skôr ale pripomína lesk na pery ako očný tieň Tento dojem umocňuje aj aplikátor, ktorý je typicky leskový. Na krémovú konzistenciu je ideálny a práve vďaka nej je ten aplikátor veľmi žiaduci. Tiene sú vynikajúco pigmentované a už trochu dokáže bez problémov zafarbiť celé viečko. Farba rýchlo uschne a potom sa neotláča ani nezlieva. Nanášam ho len na podkladovú bázu, ktorá predĺži životnosť a zároveň ešte uľahčí jeho priľnutie na viečko. Do práce ho nenosím, tam sa snažím menej lesklé farby nosiť, ale na večer, keď ideme von, je veľmi pekný. Tých pár hodín bez problémov vydrží, nezlieva sa, neopadáva. Pekne vyzerá a leskne sa. Neviem síce, či by celé pracovnú dobu prežil bez väčšej ujmy na zdraví, ale na popracovné líčenie je vynikajúci. Premýšľala som ešte nad jednou z jeho ružových verzií a keďže si svet maľujem na ružovo, možno by to nebol ani taký zlý nápad. Odporúčaná cena je 3,79 eur a tieň nájdete v drogériách aj na internete.





O očnej linke Superlast si môžete prečítať:


  • "zloženie s vysokým krytím a  špeciálnou dlhotrvajúcou zložkou. s hybridným aplikátorom nakreslíš linku jedným ťahom

Zloženie: AQUA (WATER), GLYCERIN, PVP, STYRENE/ACRYLATES/AMMONIUM METHACRYLATE COPOLYMER, PENTYLENE GLYCOL, POTASSIUM CETYL PHOSPHATE, CAPRYLYL GLYCOL, CELLULOSE, XANTHAN GUM, BUTYLENE GLYCOL, SODIUM LAURETH-12 SULFATE, C11-15 PARETH-7, TETRASODIUM EDTA, POTASSIUM SORBATE, PHENOXYETHANOL, CI 77266 (BLACK 2) (NANO)"

Očné linky sú dvojsečnou zbraňou – ak je urobená dobre, je krásna,  ale ak sa trasie ruka, je to čistá katastrofa. Nie raz som mala každú linku inú a radšej som sa odlíčila, akoby som z domu mala odísť pomaľovaná :) Odvtedy ubehli roky a hoci nie vždy je linka podľa mojich predstáv, už sa mi darí mať ich aspoň rovnaké. Obľubujem linky v pere, ktoré sú ľahšie na aplikáciu, ale kupujem si aj klasické tekuté, ktoré sú zasa intenzívne čierne. Malé milé balenie ukrýva klasický tenký aplikátor, s ktorým sa dá urobiť ako tenká, tak aj hrubšia linka. Farba je vynikajúco pigmentovaná, je to čierno čierna farba, ktorá ľahko priľne na viečko i rôzne očné tiene (práškové, tekuté, krémové, tiene v ceruzke a podobne). Rýchlo uschne a potom sa už ani neotláča, ani nerozmazáva. Na obale je uvedené, že by mala vydržať 18 hodín. To neviem, lebo ja sa odličujem zhruba po tých štrnástich, ale ako ju ráno nanesiem, tak ju večer odlíčim. Vydrží veľmi dlho, počas dňa sa nemení  a ani nebledne. Myslím, že potešia ako mladšie, tak aj staršie milovníčky očných liniek a nemám k nim výhrady. Oslnili ma o kúsok viac ako očné tiene a musím povedať, že k linke sa rada vrátim zas. Pri cene 2,69 eur ani nie je veľmi o čom premýšľať.


Skúsili ste v poslednej dobe niečo od Essence?


You Might Also Like

4 Vaše komentáre

  1. Já už poslední dobou essence nějak nemusím :(

    www.lifemomlucy.blogspot.cz

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Dlho som ju nepoužívala, ale zasa jej prichádzam na chuť :)

      Odstrániť
  2. Já mám linky na oči Essence a jsem stále spokojená

    OdpovedaťOdstrániť

Veľmi pekne ďakujem za všetky Vaše komentáre :) Chcem Vás poprosiť, aby ste mi do komentárov nevkladali odkazy na Giveaway. Ďakujem :)

Subscribe