Nie je matná ako matná - metal matt vs. satin matt

17:11

Tak, ako som sa kedysi matným rúžom a leskom vyhýbala, ich teraz vyhľadávam. Musím mať na ne náladu, ale objavujú sa u mňa častejšie. Krásne zvýraznené pery líčenie osviežia a vytvoria celkový dojem. Podobne tak si všímam aj obočie. Catrice má v ponuke dva skvelé kúsky - Liquid Lip Powder - Metal Matt, ktorý prináša metalický a matný efekt zároveň a krémový lesk na pery Velvet Matt, ktorý si ma na moje milé prekvapenie získal o kúsok viac ako jeho metalická verzia.










O metalickom rúži si môžete prečítať:
      "Tekuté, intenzívne a farebné zloženie zanecháva pery akoby namočené do metalického púdru: Liquid Lip Powder presviedča dlhotrvajúcim zložením a maximálnym matným efektom. Tekuté zloženie sa premení na púder, ktorý dodá perám pocit ľahký ako pierko. Jemný bavlnený aplikátor zabezpečuje pohodlnú aplikáciu.
Beauty Tip
Liquid Lip Powder vytvára trendy matný efekt na perách. Na predĺženie trvácnosti je najlepšie pery pripraviť podkladom alebo ich úplne vyfarbiiť ceruzkou na pery ako základ pred nanesením rúžu. Pre trendy look s ľahkým ombre efektom naneste na líniu pier tmavšiu ceruzku na pery a potom aplikujte svetlejší odtieň Liquid Lip Powder na zvyšok pier a jemne zmiešajte."
Aj keď ma metalický nadchol o kúsok menej, začnem ním, pretože s podobným kúskom som sa ešte nestretla. Vyzerá pekne. Taký nižší, širší a milý. V ponuke je 6 krásnych odtieňov, ktoré sú skôr ružové, bledšie i tmavšie. Môj je bronzový a bola som veľmi zvedavá na to, ako mi bude sedieť. Nie je to veľmi typická farba pre rúže i lesky, práve preto bola pre mňa výzvou. Ružových odtieňov mám doma fakt veľa, preto mi teraz ani nechýbal :) Trochu ma prekvapilo, že farba pôsobí pomerne bledo, ale celkom dobre vyzeral. Ľahký krémový rúž sa širším aplikátorom nanáša vynikajúco. Pekne vonia a príjemne chutí. Je bledší, ale farba je pomerne sýta. Nie pre bledule, ale pre trochu tmavšiu pleť ideálne. Keď sa nanesie a uschne, do pier sa vcucne a drží hodiny. Odoláva pitiu i jedeniu. Pomaly sa, samozrejme, stráca, ale aj po pár hodinách vidno, že je na perách. Výdrž je dobrá, no mne trochu prekáža, že sťahuje pery. Sťahuje a sú suchšie, potom zvýrazní šupinky alebo popraskané pery. Preto používam balzam na pery a až potom rúž. Nie je zlý a myslím, že v ostatných odtieňoch musí byť očarujúci.







 O krémovom lesku na pery si môžete prečítať:

      "Matt Mousse. Tento výrobok nesmie chýbať nikomu, kto túži po nádherných, zamatovo matných perách s vysokým krytím. Vďaka jeho super jemnému aplikátoru a vysoko pigmentovanému zloženiu sa veľmi ľahko nanáša. Zloženie krémového lesku je skoro až penové a ľahučké ako pierko, zároveň je obohatené o vitamín E."

Tento som si obľúbila viac. Má kratšiu výdrž, ale vyhovuje mi viac. Je vyšší a užší a pôsobí na mňa o kúsok elegantnejšie ako metalický. Tiež je ich v ponuke šesť a potešia sa obdivovateľky ako jemných nude farieb, tak i sýtych a  tmavých. Ja som nadšená z  mojej ani tmavej, ani bledej, lebo sa perfektne hodí na bežný pracovný deň. Vďaka aplikátoru, ktorý je užší, sa dobre nanáša  a podobne ako predchodca príjemne vonia a dobre chutí. Ani jeden z nich nevytvára nepríjemnú chuť. Na perách vytvára akýsi príjemnejší pocit, vôbec ho necítim. Nesťahuje ich a necítim ani také jemné brnenie. Proste nič. Farba je sýta a intenzívna, konzistencia vynikajúca krémová. Oproti svojmu predchodcovi ale menej vydrží, ľahšie sa otláča aj na pohár či príbor. Hoci menej vydrží, páči sa mi viac a za posledné týždne som ho používala najviac z mojich leskov. 

Oba matné lesky majú svoje plusy i mínusy, no rozhodne musím povedať, že každý z nich je niečím pútavý a zaujímavý. Značka Catrice sa stala neoddeliteľnou súčasťou môjho líčenia a je to kvalita za prijateľnú sumu. Hlavne jej lakov na nechty sa neviem nabažiť :) Nájdete ich na internete alebo v drogériách. 

Používate rôzne matné lesky alebo rúže?




You Might Also Like

2 Vaše komentáre

  1. Matné rtěnky používám, ale u těchto dvou se mi nelíbí ani jeden odstín.

    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ten svetlejší ma až tak neočaril,ale ten tmavší zbožňujem :)

      Odstrániť

Veľmi pekne ďakujem za všetky Vaše komentáre :) Chcem Vás poprosiť, aby ste mi do komentárov nevkladali odkazy na Giveaway. Ďakujem :)

Subscribe