Fešák. Kastílsky. A s bahnom

19:16

Som hrdá na to, že som doma presadila používanie klasických mydiel. Keď som bola malé dievčatko, vždy bolo aspoň jedno položené na umývadle, aby sme si ním mohli umyť ruky. Časom prišiel boom tekutých mydiel a na tuhé kocky sa zabudlo. Keď som začala blogovať a objavila som nespočetne veľa druhov, vôní, značiek, opäť som ich začala kupovať. Nielen preto, lebo krásne vyzerali, ale aj preto, lebo boli prírodné a obsahovali skvelé látky. Nielen kozie mliečko, ale aj výťažky rôznych byliniek. Preto mi nie je ľúto, keď kúpim alebo dostanem ďalšie. Viem, že sa minie. Nesmierne som si ich obľúbila nielen na čistenie pleti, ale aj namiesto sprchového gélu. Užívam si výsledky, ktoré mydielka prinášajú. Dnes by som vám chcela predstaviť mydielko s bahnom, ktoré ocení asi celá rodina.







O kastílskom mydle s bahnom si môžete prečítať:

        "Jemné rastlinné mydlo s vysokým podielom extra panenského olivového oleja s pridaním bahna z Mŕteho mora, ktoré má vďaka vysokému obsahu minerálov blahodárne a regeneračné účinky na citlivú pokožku. Pozitívne pôsobí aj na kožné ochorenia ako psoriáza či ekzémy a v boji proti celulitíde.
Zloženie: extra panenský olivový olej (Olea europaea oil), voda (Water), kokosový olej (Cocos nucifera oil), hydroxid sodný (Sodium hydroxide) *, bahno z Mŕtveho mora (Maris limus)
* potrebný na saponifikáciu olejov, vo finálnom výrobku sa nevyskytuje
Ručná výroba mydla je kreatívna činnosť, preto sa môžu mydlá tvarom a farbou jemne odlišovať od fotografie. To však nijako neovplyvňuje ich kvalitu. Zloženie a výrobný proces sú vždy zachované. Na výrobu používame výhradne extra panenský olivový olej, ostatné oleje a maslá kupujeme od renomovaných dodávateľov v čo najvyššej možnej kvalite. Mydlá neobsahujú syntetické vonné, farbiace a konzervačné  látky; minerálne oleje. Výrobky sú dermatologicky testované. Naše mydlá nie sú testované na zvieratách.
Pre zachovanie maximálnej kvality a trvanlivosti po použití nechajte mydlo dôkladne vysušiť aby sa stihlo zregenerovať pred ďalším použitím."

Keď mi prišlo domov, nevedela som sa naň vynadívať. Jeho balenie bolo veľmi originálne. Na papierovom obale, ktorý vyzeral ako nejaký starý pergamen, bola akoby pečať s logom Saipo kozmetiky. Nebol to pečatný vosk, nebol to pergamen, ale výsledný dojem bol úžasný. Normálne mi bolo ľúto ten papier roztrhnúť :) Tieto premyslené detaily sa mi páčia a sú ukážkou toho, že kreatívna myseľ vytvára skutočné skvosty. Sú jednoduché, ale zanechaj výborný dojem. Po otvorení už čakala na mydlo mydlovnička, aby po každom použití dôkladne uschlo a vydržalo mi tak dlhšie. Osvedčilo sa mi na čistenie pleti i tela. Kocka je klasická, šikovná do ruky. Ozdobená je obrázkom. Vyzerá pekne a aj keď viem, že na tom až tak nezáleží, vďaka kráse dokáže vytvoriť veľmi dobrý prvý dojem. A potom aj druhý tretí, dvadsiaty. Vďaka obsahu olivového oleja a bahnu z Mŕtveho mora je mydlo vhodné aj na suchšiu a citlivú pleť. Pomôže pri akné, ekzéme alebo iných kožných ochoreniach. Takmer nevonia, č je ďalším znakom toho, že by malo vyhovovať aj ľuďom s citlivou pokožkou. Vytvára jemnú krémovú penu. Účinky:
  • Začala som ho používať na čistenie pleti. Po peelingu som mydielko napenila kefkou na čistenie pleti a jemne umyla tvár. Pokožka ostala jemná, čistá, žiarivá, ale jemne napnutá. Nebolo to ani bolestivé, ani veľmi citeľné, ale uvedomovala som si to. Po aplikácii kvetovej vody a krému pocit ustal a pokožka bola krásna
  • Je o niečo vhodnejšie na umývanie tela, pretože tam žiadny pocit pnutia nebol. Hubkou som vytvorila bohatú penu a umyla som pokožku celého tela. Neštípalo ani na poranenej pokožke, bola čistá, jemná. Mydlo ju upokojilo od prejavov pálenia alebo svrbenia (najmä po dlhodobom pobyte na chladnom počasí). Po umytí mydlom je pokožka vláčna, po aplikácii telového krému je výsledok skvelý.
Je nielen veľmi pekné, ale aj účinné a vhodné aj pre pánov, lebo takmer nevonia.

Plusy:
  • Originálne balenie
  • Šikovné do ruky
  • Vonia minimálne
  • Vhodné na pokožku celého tela i na tvár
  • Tvár umyje, zanechá jemnú a sviežu, len jemne napnutú, treba použiť krém
  • Pokožku tela umýva, ostáva jemná, upokojená
Mínusy:
  • Nenašla som

Za 4,20 eur ho kúpite v eshope Saipo.

Zapáčilo sa Vám mydlo tak ako mne? :)

You Might Also Like

2 Vaše komentáre

  1. Mýdlo vypadá super. Já používám většinou mýdla tekutá.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Aj ja som na ne bola naučená, ale prešla som na zdravú a ekologickejšiu alternatívu :)

      Odstrániť

Veľmi pekne ďakujem za všetky Vaše komentáre :) Chcem Vás poprosiť, aby ste mi do komentárov nevkladali odkazy na Giveaway. Ďakujem :)

Subscribe