Keď sa levanduľa spojila s cajeputom

16:43

Tento dezodorant ma zaujal tým, že obsahuje Cajeput. A ja som ani len netušila, čo to je. Tak som googlila. Esenciálny olej cajeput je  príbuzným čajovníka austrálskeho (tea tree) a má podobné účinky. Je známy svojou sviežou, prenikavou vôňou  a má protizápalové, antibakteriálne vlastnosti. Vhodný je najmä pre mastnú a problematickú pleť. V dezodorante sa spojil s levanduľou a tak som si, prirodzene, povedala, že to jednoducho musí byť skvelé.

Modrá púpava Levanduľový dezodorant 

Modrá púpava Levanduľový dezodorant

Modrá púpava Levanduľový dezodorant zloženie

Levanduľový dezodorant

Modrá púpava Levanduľový dezodorant

Rozšírila som si wishlist s kúskami, ktoré od Modrej púpavy chcem a budú časom moje. Dnes bude reč o mojej  novinke z levanduľova, ktorá sa zapáči asi každému, kto miluje prírodnú kozmetiku. Táto značka má krásne retro obaly. Sú zdobené, elegantné a kovové :) Také, ako milujem, lebo keď miniem obsah, tak si do nich odkladám milé malé drobnosti. V ponuke nájdete zopár dezodorantov, ale levanduľa a cajeput som chcela okamžite.

Kovový obal obsahuje 30 ml krémového dezodorantu, ktorý má niekoľko úplne dokonalých vlastností. Ani neviem, čo ma nadchlo viacej. Vôňa je prekrásna. Sviežo levanduľová, ako leto v Provence. Či v nej cítim Cajeput, to naozaj neviem, ale levanduľa je tam nádherná. Vôňa ideálna pre ženy. Aj konzistencia je skvelá. Dokonca by som mohla povedať, že ak si niekto hľadá svoj prvý prírodný krémový dezodorant, tento by mal skúsiť. Je krémový, hladký, veľmi ľahko sa vtiera do podpazušia alebo napríklad aj na nohy. Treba chvíľku počkať, aby ste si nezašpinili oblečenie a môžete sa obliecť. Odporúča sa vtierať do navlhčenej pokožky, ale ja preferujem suchú.

Stačí ho nanášať v tenkej vrstve. Jednak preto, lebo to naozaj stačí a jednak preto, že ak ho nanesiete viac, môžete podráždiť pokožku. Čo sa výdrže týka, nie je vôbec zlá. Rýchly, hektický, stresujúci deň, prípadne fyzickú zaťaž znesie pár hodín, potom ho treba aplikovať znovu. Pokojný deň, kedy nie je príliš horúco (vonku alebo vo vykúrenej miestnosti), zvládne v podstate celý. Nezabraňuje poteniu, ale vzniku zápachu. Som s ním veľmi spokojná a ako som povedala, vďaka skvelej konzistencii by som ho odporučila ľuďom, ktorí ešte s prírodnými dezodorantom nemajú skúsenosti a nevedia, do čoho idú. Je nielen krémový, ale aj mäkší a skvelo sa nanáša. 

Plusy:
  • krásny obal
  • nádherná vôňa
  • skvelá konzistencia - je nielen mäkší, ale aj krémový
  • ľahko sa vtiera do pokožky
  • v tenkej vrstve ju nepodráždi, ale nemal by sa nanášať na podráždenú alebo poranenú pokožku
  • dokáže chrániť pred zápachom celé hodiny, ale v namáhavejších dňoch treba aplikovať minimálne dva razy
Mínusy:
  • nenašla som
Za 8,99 eur ho kúpite v eshope Modrá púpava.

Máte obľúbenca od Modrej púpavy? :)

You Might Also Like

4 Vaše komentáre

Veľmi pekne ďakujem za všetky Vaše komentáre :) Chcem Vás poprosiť, aby ste mi do komentárov nevkladali odkazy na Giveaway. Ďakujem :)

Subscribe