Ako Snehulienka a Večernica

18:05

Stoja vedľa seba. Dve princezné v rôznom šate. Snehulienka v bielych šatách, Večernica v modrých. Ako moje dva krémy od Ziaja. Denný v bielom obale a nočný v modrom. Také pekné, také milé, také rozdielne. Ako deň a noc. Sú to protiklady a práve tie sa priťahujú. Navzájom sa potrebujú a dopĺňajú, aby fungovali presne tak, ako majú. Presne také sú posledné dva výrobky z rady Sensitive, ktoré som vyskúšala. A takmer minula. Opäť som sa zaradila k spokojným zákazníkom tejto značky, ktorú mám radšej a radšej. 







O nočnom kréme si môžete prečítať:

      
      "Spevňujúca emulzia s hydratačnými a upokojúcimi vlastnosťami pre citlivú, krehkú pokožku.
Prípravok obsahuje iba nevyhnutné zložky. Eliminuje začervenanie a pálenie pokožky, poskytuje okamžitý efekt upokojujúceho obkladu. Redukuje drsnosť, suchosť a nadmerné odlupovanie. Zvyšuje hustotu spojivového tkaniva. Regeneruje, spevňuje a vyhladzuje pokožku. Redukuje vrásky a zabraňuje predčasnému starnutiu pokožky. Dopĺňa nedostatok lipidov. Posilňuje a obnovuje ochrannú bariéru pokožky.
0% silikóny
0% minerálne oleje
0% parfum
Upokojujúci účinok krému vďaka pôsobeniu hlavnej účinnej zložky – antileukine 6.
Základné zložky: antileukine 6, ceramidy, kyselina hyaluronová, olej canola, provitamín B5 (D-panthenol), skvalén, triglyceridy
Objem: 50 ml
Vhodný pre citlivú pleť."

Začnem nočným krémom, pretože ten mi sadol lepšie a s ním som bola naozaj spokojná. Krásna žiarivo modrá krabička ukrývala bielo - modrú tubu, ktorá má objem 50 ml. Je úplne jednoduchá a pritom pekná a pútavá. Krém sa vyznačuje tým, že neobsahuje silikóny, minerálny oleje a parfum, ale nejaký ten parabén by sme tam našli. Čo sa vlastností týka, jemne a príjemne vonia, tak sladšie a niečo mi pripomína, ale nech čuchám ako čuchám, neviem prísť na to, k akej spomienke sa viaže. Konzistencia je pre mňa super - krém je hustejší a nerozteká sa. Páči sa mi na ňom, že hoci je hustejší, nie je mastný a nezanecháva ani nepríjemný lepkavý pocit. Po večernom očistnom rituály (odlíčenie, peeling 2-3 razy do týždňa), čistiaci gél/mydlo, pleťová voda) som nanášala tenkú vrstvu krému. V niektorom z článkom som spomínala, že moja pleť je zmiešaná, začervenaná a čoraz viac si všímam, že býva suchšia a potrebuje poriadnu dávku hydratácie. Ako som napísala, tento krém som si obľúbila viac ako denný. Je to preto, lebo pleť sa mi po ňom nemastila viac ako keď použijem iné, hydratačné alebo zmatňujúce, krémy. Hydratuje ju, zjemňuje, je vláčna a podstatne krajšia,  je menej začervenaná a vyhladzuje jemné linky. Nevšimla som si, že by sa mi počas používania tohto krému tvorili nové nedokonalosti, či už vyrážky alebo nepodarené čierne bodky. Ráno som sa zobúdzala s jemnou a sviežou pleťou.

Plusy:
  • krásna krabička (nepodstatné, ale to som si všimla ako prvé!)
  • príjemná, sladká vôňa
  • dobrá konzistencia, nerozteká sa
  • hustejší, ale nie je mastný, pleť nezanecháva mastnú ani lepkavú
  • rýchlo sa vsiakne do pleti
  • hydratuje ju, upokojuje, zjemňuje, vyhladzuje jemné linky 
Mínusy:
  • drobné nedokonalosti v zložení
Krém kúpite v drogérii za necelých 6 eur.






O dennom kréme si môžete prečítať:

      "Emulzia jemnej konzistencie s hydratačnými a ochrannými vlastnosťami, určená pre citlivú, suchú a svrbivú pokožku. Prípravok obsahuje iba nevyhnutné zložky.

0% silikóny
0% minerálne oleje
0% parfum
Eliminuje začervenanie a pálenie pokožky, poskytuje okamžitý efekt upokojujúceho obkladu. Redukuje drsnosť, suchosť a nadmerné odlupovanie epidermis. Obnovuje správnu úroveň vody v pokožke. Poskytuje dlhotrvajúcu hydratáciu a redukuje transepidermálnu stratu vody. Regeneruje pokožku. Chráni pred UVA a UVB slnečnými lúčmi. Zabraňuje predčasnému starnutiu pleti. Upokojujúci účinok krému vďaka pôsobeniu hlavnej účinnej zložky – antileukine 6."

Denný krém je opakom nočného. Minimálne čo sa týka obalu. V bielej krabičke bola biela tuba s modrým písmom. Vôňa, rovnako pekná, možno trošku intenzívnejšia, je príjemným bonusom. Konzistencia sa mi zdá trošku hustejšia, ale dobre sa vsiakne do pleti bez toho, aby ju zanechala lepkavú. Tu ale nastal menší problém - mastila sa mi po ňom pleť. Asi hodinu po nanesení som sa leskla ako diskoguľa, preto som potrebovala zmatňujúci obrúsok. Pod make up som ho používať nesmela, ale keď som sa nelíčila, používala som ho rada. Odhliadnuc od jediného negatíva, práve rýchlejšie sa mastiacej pleti, ju totiž pekne hydratoval, upokojoval, chránil pred škodlivými slnečnými lúčmi, vyhladzoval jemné linky. Opäť môžem potvrdiť, že neupchával póry a nevznikali tak nové problémy v podobe vyrážok. Celkovo ho hodnotím pozitívne, pretože s leskom sa dá poradiť, len ho nesmiem použiť pod make up.

Plusy:
  • príjemná vôňa
  • dobrá konzistencia
  • chráni pleť pred škodlivými slnečnými lúčmi
  • vstrebe sa rýchlo a nezanechá pleť lepkavú
  • hydratuje, upokojuje, zjemňuje, vyhladzuje pleť
Mínusy:
  • okrem zloženia mi prekážala aj mastnejšia pleť
Krém kúpite v drogérii, kde stojí niečo cez 6 eur.

Máte skúsenosti s týmito krémami? :)


You Might Also Like

4 Vaše komentáre

  1. Ja mám z tejto rady peeling a denný krém ako ty a som veľmi spokojná. Dokonca som veľmi milo prekvapená čo sa týka toho denného krému, lebo mám mastnú pleť a po jeho nanesení som nebadala, že by sa pleť viac mastila.

    http://miskasiska25.blogspot.sk/

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Mne sa strašne mastil nos a čelo, ale dalo sa to pekne zredukovať obrúskom. Len pod make up nemohol ísť, lebo vtedy ani púder nepomohol. Ale celkové hodnotenie tejto rady je na jednotku :) Najmä peeling a micelárna voda sú moji favoriti :)

      Odstrániť
  2. Vidím, že produkty Ziaja sa riadne rozrastajú a ja som sa k nim ešte nedostala :/ musím už konečne niečo vyskúšať

    dawnielicious.blogspot.sk

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Určite skús telovú kozmetiku :) Ich maslá sú bezkonkurenčné.

      Odstrániť

Veľmi pekne ďakujem za všetky Vaše komentáre :) Chcem Vás poprosiť, aby ste mi do komentárov nevkladali odkazy na Giveaway. Ďakujem :)

Subscribe