Sírový šampón, ktorý nesmrdí

17:58

So sírovými šampónmi som sa stretla veľmi dávno. Atopický ekzém sa mi objavil vo vlasovej pokožke, keď som mala 9 rokov. Od tej doby prešli našou kúpeľnou desiatky šampónov, ktoré mi mali pomôcť. Mnohé aj pomohli - ale len odľahčiť peňaženku o pekné peniaze. Ich spoločnou črtou bol smrad. Teda, skôr sírový zápach, ktorý je nezameniteľný. Nezvykla som si naň, pretože mi prekáža, ak pri rozčesávaní vlasov cítim miesto jemnej kvetinovej či ovocnej vône len chemickú arómu. Pred pár týždňami sa mi do rúk dostal Biosulfo šampón od Ziaja. Povedala som si, že ho skúsim, nemám predsa čo stratiť. Ak tak, len získať.







O šampóne si môžete prečítať:

      "Upokojujúci šampón na vlasy s lupinami, mastiace sa a so sklonom k seboroe. Obsahuje jemné umývacie zložky rastlinného pôvodu. Výborne pení a má príjemnú vôňu.
Pôsobenie:
  • účinne eliminuje prejavy a príčiny vzniku lupín
  • správne používaný zabraňuje opätovnému vzniku lupín
  • výrazne znižuje činnosť mazových žliaz
  • intenzívne posilňuje vlasy a zaisťuje im zdravý vzhľad

Účinky. vlasy sa výrazne pomalšie mastia a dlhšie si zachovávajú sviežosť, sú poddajné na tvarovanie a neelektrizujú sa. Šampón je možné používať od 12 rokov."

Šampón je určený pre ľudí, ktorým sa mastia vlasy a tvoria sa lupiny. Hoci nepatrím ani do jednej skupiny, tešila som sa naň - má totiž upokojovať pokožku a síra veľmi pozitívne vplýva na ekzémy (lieči sa ňou aj psoriáza)  aj akné (mám mydlo a aj keď nevonia, je super). Rovnako sa naň tešila aj mamina, ktorej sa vlásky mastia (a to je tiež dôvod, prečo sa u nás tento šampón rýchlo míňa). Je v jednoduchom bielom plastovom obale. Má 300 ml. Ako som už spomínala, mnohé šampóny obsahujúce síru nepekne voňajú. Tento je však, našťastie, iný. V pozadí ju je cítiť, ale niečo jemné sladké ju preráža, vďaka čomu vzniká celkom príjemná vôňa, bližšie nešpecifikovateľná. Trošku ma prekvapilo, aký je riedky, ale rýchlo som si zvykla. Musím si dávať pozor jedine na to, aby nezačal stekať kade tade. Šampón vytvára jemnú penu, ktorá šetrne umýva vlasy. Všimla som si, že ak používam mastnejší krém na pokožku, musím ho použiť minimálne dva razy a nesmiem zabudnúť na masku alebo kondicionér, inak sa mi môže stať, že sa ráno zobudím s mastnými vlasmi. Po napenení ho nechávam chvíľu pôsobiť, na obale sa uvádza 3 minúty, ale to nestopujem :) Už po nanesení cítim, že pokožka prestáva svrbieť a tento príjemný pocit ostáva aj niekoľko dní po umytí. Výsledkom som bola veľmi milo prekvapená. Najspokojnejšia som som práve s tým, že pokožka podstatne menej svrbí. Nemusím si ju neustále škriabať, čo vedie len k tomu, že to vyzerá tak, akoby som mala všade lupiny a nerozškriabem si pokožku do krvi. Suché miesta sa tvoria oveľa menej a pomalšie a hoci nevymiznú úplne, sú viditeľne redukované a ostávajú len moje stálice v okolí ofiny. Mamina si pochvaľuje, že vlasy má dva dni krásne a mastia sa pomalšie. Potešujúce je aj to, že vlasy sú jemné, zdravo vyzerajúce a dobre sa rozčesávajú (aj keď tých mojich 5 vlasov na hlave sa dobre rozčesáva skoro vždy).

Plusy:
  • obsahuje síru, ale príjemne vonia
  • je redší, ale vytvára jemnú penu, ktorá vlasy  účinne umýva
  • upokojuje pokožku, priaznivo vplýva na atopický ekzém, suché miesta sa tvoria pomalšie
  • je vhodný pre ľudí, ktorým sa mastia vlasy 
  • vlasy sú jemné, ľahko sa češú a vyzerajú zdravo a lesklo 
Mínusy:
  • nenašla som, som veľmi spokojná
Šampón kúpite na internete alebo v drogérii, cena za 300 ml je necelé 4 eurá.

Používate šampóny, ktoré obsahujú síru?

You Might Also Like

6 Vaše komentáre

  1. To by bolo možno dobré aj pre mňa ako tak čítam túto recenziu, určite sa po ňom pozriem. Od istého času ma začala po bežných šampónoch dosť svrbieť pokožka hlavy, vytvoril sa mi v nej lupiny s čím ja teda problémy nemávam, vlasy sa mi ale mastia statočne, takže to určite skúsim.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Mne veľa šampónov spôsobuje svrbenie. Preto som mnohé vychválené šampóny musela prestať používať, vôbec mi nesadli. Ale s týmto som veľmi spokojná, dúfam, že to tak aj ostane :)

      Odstrániť
  2. dalukujem ti Lucka za tuto recenziu mam podozrenie ze mam seboreu a ak aj nie z nicoho nic ma zacala svrbiet pokozka scervenala a vypadali mi vlasy...uz nepouzivam takmer nic iba sampon z lekarne a hladam nieco ine...mozes mi este napisat ake ma zlozenie? teraz ma nestipe ani nesvrbi hlava ale aj tak sa bojim co za tym je....

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Mimka, skús sa pozrieť po šampónoch, ktoré obsahujú selén, ten dosť pomáha na takéto problémy, ako píšeš. Alebo ešte sírové šampóny, Leciderm mi veľmi pomohol.
      A tu je to zloženie: Aqua (Water), Sodium Laureth Sulfate, Cocamide DEA, Sodium Chloride, PEG-26 Castor Oil, Lauramide DEA, Lactic Acid, Sulfur, Sodium Benzoate, Parfum (Fragrance), Benzyl Salicylate, Geraniol, Butylphenyl Methylpropional, Linalool, Coumarin, Hydroxyisohexyl 3-Cyclohexene Carboxaldehyde, Citric Acid (09.03.2007.)

      Odstrániť
  3. Zaujimave, ja som vsak spokojna s Vichy samponom a zatial zmenu neplanujem.
    Kaviareň u mačky

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Len Vichy je vyššia investícia a nie každý si ju môže dovoliť. Vichy mám rada, len produkty si kupujem občas, keď mám nejakú korunu ušetrenú :)

      Odstrániť

Veľmi pekne ďakujem za všetky Vaše komentáre :) Chcem Vás poprosiť, aby ste mi do komentárov nevkladali odkazy na Giveaway. Ďakujem :)

Subscribe