Aby nôžky neboleli a boli krásne

16:54

Milujem lodičky. Krásne, vysoké, elegantné. Dodajú mi pár cm a sebavedomie, ktoré mi ako krpcovi chýba. Ono nie vždy je sranda byť všade najmenšia. Niekedy je to smiešne. Tak milo smiešne. Richard je vysokánsky. Aj na neho sa pozerám zo spodu. Povedal mi, že jemu sa to páči, keď som pri ňom taká maličká. Ale rovnako sa mu páčia aj opätky :) Nie je to švanda v nich chodiť. Prispievajú k zhrubnutej koži na palcoch i pätách, nohy sú niekedy ťažké a bolia, občas sa objaví obrovský otlak, ktorý ma obuje do tenisiek, lebo v ničom inom by som nevládala chodiť. Nôžky potrebujú extra starostlivosť. A pár super vychytávok :)








Ped egg možno poznáte z reklamy. Je to malé milé vajíčko určené na pedikúru. Okrem ostrejšej časti, ktorá pripomína struhák, k nemu dostanete aj dva jemnejši pilníky. Slúži ako pemza na odstraňovacie zhrubnutej a suchej kože. Vďaka šikovnému tvaru je ideálny do ruky, ľahko sa drží a dobre sa  s ním pracuje. Obrusuje pokožku a pokiaľ veľmi netlačíte, nehrozí ani úraz. Najlepšie je používať ho po kúpeli, keď je pokožka mäkšia a potom ju dobre nakrémovať krémom na zhrubnutú pokožku. Ak budete dôsledné a starať sa o nohy pravidelne, v priebehu pár týždňov nie je po hrubej pokožke ani stopy a chodidlá sú jemné a hladké na dotyk. Kúpila som ho v akcii na internete za nejaké 2 eurá.







Toto je moja najmilšia vychytávka, s ktorom som prežila celú zimu. Mäkkučké vankúšiky do topánok sú zárukou, že aj tie najtvrdšie čižmy a teraz už aj poltopánky, budú pohodlné, mäkké a lepšie nositeľné. Keď som ich mala v balerínkach, mala som pocit,že mám obuté papučky :) Mäkký vankúšik je na päte a pri prdtoch, teda tam, kde je tlak na nohy veľký. Dajú sa nalepiť do topánky, ale ja som tak neurobila, aby som si ioch mohla prekladať do rôznych topánok. Niekedy mi to narobilo šarapatu, keďže moja topánka je o kúsok väčšia ako vankúšikové vložky. Vložka skĺzla nižšie a pocit to bol občas všelijaký. Plánujem si kúpiť ďalšie, aby som nemusela večne hľadať, v ktorých topánkach som si ich zabudla :) Kupovala som ich na www.mel.sk, kde stoja 3,19. Aj tá cena ma trošku núti nelepiť si vložku do topánok, lebo ich mám veľa a keby si do každých vyšších kupujem vložku, skrachovala som :)





Toto sú úplne najlepšie náplaste na otlaky! Kúpila som si ich raz v Nitre, keď sa mi nové topánky zarezali tak hlboko do nohy, že krv mi v nich doslova ločkala. So slzami som poprosila lekárnika o kvalitný leukoplast na otlaky. A on mi dal Compeed. Sú síce drahšie, ale vždy ich mám v kabelke, keby sa mi zasa stalo niečo podobne boľavé. Ich prednosťou je to, že sa nalepia na otlak a odpadnú vtedy, keď je pokožka dostatočne zahojená. Iste, môžete ich odtrhnúť aj skorej, ale riskujete, že si odtrhnete zdravú kožu a opäť to môže krvácať a bolieť. Celkom zbytočne, oplatí sa počkať, kým náplasť odpadne sama, lebo jednak to po nalepení bolí podstatne menej a jednak si v pohode obujem všetko, čo chcem - vtedy tá obuv netlačí. Uľavia od bolesti, urýchlia hojenie, sú nenápadné a odpadnú samé, keď musia - nevymením ich :) Kúpite ich aj menšie, keď sa otlak objaví na prste, aj väčšie, keď sa otlak objaví na päte. Cenovo sa pohybujú od 4,50, v balení je 5 ks náplastí.



Peelingové mydlo od Avonu som si veľmi obľúbila. Je super nielen na nohy, ale aj na miesta, kde zarastajú chĺpky - keď nemám náhodou otvorený peeling (ozaj len náhodou, lebo ten mám doma vždy), siahnem po tomto mydle. Odstraňuje odumreté bunky a vyhladzuje pokožku bez toho, aby ju vysušovalo. Teraz som si ho kúpila v akcii za 1,9.



Avon má široku ponuku krémov na zhrubnutú pokožku, zjemňujúcich a hydratačných krémov či chladivých mliek. Vyskúšala som ich viacero a doteraz som nemala dôvod na niektoré sa sťažovať. Príjemne voňali, neboli mastné, rýchlo sa vpili do pokožky a väčšinou splnili, čo sľúbili. O ich obľúbenosti svedčí aj fakt, že moje zákazníčky si ich objednávajú pravidelne. V dobrej akcii sa dajú kúpiť za super ceny a využije ich celá rodina.




Rovnako je pestrá ponuka aj osviežujúcich sprejov. Najmä v horúcom počasí prinášajú príjemné osvieženie a úľavu, nohy opäť pekne voňajú a nemám ten nepríjemný, spotený pocit. Aspoň na chvíľu.






Nesmiem zabudnúť ani na peelingy na nohy. Tiež som ich pár vyskúšala a do väčšiny som sa zbláznila :) Okrem krásnej vône účinne odstraňujú odumreté bunky, zjemnia pokožku a pripravia ju na ďalší krok - hydratačný alebo zmäkčujúci krém. Používam ich dva razy týždenne, podobne ako telové peelingy, pretože potom je naozaj vidno rozdiely. Vône prídu a zasa odídu, takže si myslím, že v ponuke si vždy nájdete vôňu, ktorá sa vám zapáči :)
Používate niektorý z týchto výrobkov? :)

You Might Also Like

8 Vaše komentáre

  1. Zaujaly mě ty vložky do bot od Essence, ty jsou parádní :)

    Spotřebováno: Březen 2015

    OdpovedaťOdstrániť
  2. O ped egg jsem neměla ani tušní, vypadá docela zajímavě. Používám obyčejnou pemzu a krém na nohy od Oriflamu :-)
    welcometomyworld

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Tie akoby vložky do topánok si musím kúpiť aj ja, stáva sa mi totiž. že strašne cítim zem, niektoré topánky majú dosť tenkú podrážku, mám s tým problém hlavne teraz v jari. Skvelý tip, ďakujem
    Bianka

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Súhlasím, najhoršie je ísť po malých kamienkoch, to nohy úplne bolia.

      Odstrániť
  4. Hezké vložky do bot. Já jsem v poslední době používala bambusové vložky. Ale příští si koupím tyhle. Nedávno jsem četla článek správném výběru vložek do bot. Ani jsem nevěděla, že je tolik možností.
    https://magazin.svetbot.cz/20-nevite-ktere-vlozky-do-obuvi-jsou-pro-vas-ty-prave-poradime-vam.xhtml

    OdpovedaťOdstrániť

Veľmi pekne ďakujem za všetky Vaše komentáre :) Chcem Vás poprosiť, aby ste mi do komentárov nevkladali odkazy na Giveaway. Ďakujem :)

Subscribe