Novinky, letní obľúbenci a tí ostatní

18:24

Dnešný článok bude trochu iný :) Plný rôznych produktov. Poslal nám ich Dermacol a ja som sa rozhodla, že skúsim urobiť taký sumár, čo z toho sa hodí na horúce leto, čo z toho považujem za celoročnú záležitosť a čo z toho by  som už asi ani nepotrebovala. Mnohé z tých vecí nie sú na mojom blogu úplne nové, mohli ste si o nich prečítať dávnejšie, ale stále platí, že Dermacol nás neustále zaplavuje novinkami. Jednu takú si predstavíme aj dnes a musím povedať, že je to jedna z tých najvydarenejších, aké sa mi v poslednej dobe dostali do rúk. Poďme na to!







Pred nejakým časom sme si vyskúšali silu pekného fialového expresného odlakovača, dnes tu máme ďalší :) Je Odorless, teda bez zápachu, čo je viac ako lákavé. Pri odlakovači mi dosť záleží na tom, či smrdí alebo nie, lebo ak áno, okamžite musím otvárať okná. Aby sa nikto nepridusil alebo ho nerozbolela hlava. Má 120 ml, má priesvitný obal a farebný vrchnáčik a vyzerá veľmi roztomilo. A nie je ani veľmi veľký, preto už so mnou aj cestoval. Neobsahuje acetón, preto je  vhodný aj na  umelé nechty a oslabené naše nechty. Jeho fialová verzia je jedným z mojich najobľúbenejších odlakovačov a kúpila som si ho opakovane, keďže nechty si lakujem zhruba raz týždenne a potrebuje m odlakovačov dosť. Takých, ktoré fungujú a takých, ktoré sľúbia, čo splnia. Čo sa vône týka, uznávam, že odlakovač je bez výraznejšej arómy, ktorá by pôsobila rušivo. Dokonca nemusím ani vetrať, lebo nič nesmrdí. Je veľmi šetrný k nechtom i k nechtovej kožičke. Nevysušuje, nedráždi, akoby bol mastnejší a tak zabraňoval vysušovaniu. Ako už o mne viete, milujem aj pieskové, aj trblietavé laky na nechty. Sú nádherné, pomerne dlho vydržia, ale ťažko sa odlakujú a niekedy je to bol. Acetónový odlakovač s nimi nemáva problém, ale tie nemám veľmi rada, lebo oslabujú nechty. Tento lak nemá problém s farebnými lakmi, ide to rýchlo a ľahko. Trochu horšie je to pri pieskovom laku, ale stále si počína veľmi obstojne a nemožno o ňom povedať, že by to vzdal. Pri trblietkach je to už boj, niekedy ostanú na nechtoch a zmizne všetok lak okolo nich. Samozrejme, závisí to aj od štruktúry a veľkosti trblietok, krivdila by som mu, keby som povedala, že všetky mu idú tak zle. Každopádne ale musím povedať, že nie je zlý a milo ma prekvapil Dokonca o ňom pokojne prehlasujem, že sa môže stať vaším i mojím celoročným pomocníkom. Stojí okolo 3 eur ho nájdete na internete alebo v eshope Dermacolu. Palec hore!





K odlakovaču patria, samozrejme, aj laky na nechty. Dermacol má v ponuke nádherné neónky, ktoré sú na leto naozaj ako stvorené a používam ich najmä vtedy. Keď som na narodeniny vo februári dostala od kamarátky dva neónové laky, potešila som sa, ale použila som ich až teraz, keď sa teploty vyšvihli hore a prišlo také akési lenivejšie letné obdobie.  V ponuke sú nové žiarivé odtiene, preto si myslím, že si vyberie väčšina z nás. Ich výhodou je veľkosť – majú 5 ml a tak sa dajú za to leto naozaj v pohode minúť. Bez problémov so mnou môžu ísť na dovolenku a rovnako tak nezavadzajú ani na poličke. Pestrosť farieb je veľká a obľúbila som si ružové a zelené odtiene. Štetček je rovnako malý ako lak a lakuje sa s ním dobre, len to dlhšie trvá. Schne rýchlo a nerobia sa na ňom ani bublinky. Čo sa výdrže týka, tá je rôzna. Niekedy dva dni, niekedy štyri. Neolupuje sa mi, len pomaly mizne z koncov nechtov. Pekne sa na ňom vynímajú aj trblietky,  ale úplne postačuje len lak. Krycia schopnosť je stredná, minimálne dve vrstvy sú potrebné na to, aby to pekne vyzeralo (u mňa aj tri, aby som prekryla moje biele nechty). Na leto sú skvelé, zvyšok roka ale ležia nepovšimnuto v poličke. Laky stoja 1,89 eur a ako som spomenula, ponuka je dosť pestrá.






Ďalším kúskom je Beach style hair spray. UV ochranný sprej na vlasy s morskou soľou dodá vašim vlasom efekt ležérnych plážových vĺn. Obsahuje epsomskú soľ, ktorá má hygroskopické vlastnosti, vďaka čomu udržuje mokrý vzhľad vlasov a prirodzené vlny. Vďaka UVA/UVB filtrom chráni vlasové vlákno pred slnečným žiarením.  Tento sprej je pre mňa taký, no, nemastný neslaný. Sprej v peknom plastovom obale s pumpičkou na dávkovanie. Má sladšiu peknú vôňu, ktorá pekne prevonia vlasy. Tak ľahko a ostanú svieže. Jeho úlohou je vytvoriť efekt akýchsi plážových vĺn. Môžete ho použiť na suché i mokré vlasy, nastriekate ho na ne, upravíte a vyfúkate. Vlasy ostanú akoby zlepené a hoci vyzerajú ako také mokré vlnky, tento efekt ma nijako nenadchol. Objem nemám, ak použijem len sprej a ak mám tužidlo, nepotrebujem tento sprej. Mamina si ho občas ráno ukradne a nastrieka do suchých vlasov, rozcuchá a ide do práce, ale mne veľmi nevyhovuje. Navyše, vlásky sú suchšie, takže to pre mňa nie je vôbec. Sprej stojí 5,69 eur. Pre mňa toto nie je produkt na leto ani na iné obdobie, nenašla som v ňom svojho obľúbenca.






Posledným kúskom našej recenzie budú staré známe púdre na vlasy, ktoré spomínam preto, lebo sú veľmi letné :) Občas hovorím, že také festivalové, ale aj na párty či dovolenkové zážitky ako stvorené. V niekoľkých odtieňoch si môžete vybrať produkt, ktorý vašim vlasom dodá žiarivé farby a na okamih ich celkom zmení. Ja ich neobľubujem, ale už som stretla pár dievčat, ktoré si ich kupujú a vytvárajú krásne kreácie. Použitie je veľmi jednoduché. Vlasy priložíte na púder a akoby ho po nich rozotriete. Problémom môže byť, že púder sa z vlasov otiera a opadáva, mizne z nich. Dá sa to riešiť tak, že ho aplikujete na vlhké vlasy a vyfénujete, alebo len zalakujete lakom na vlasy. Spomalí to jeho znehodnotenie, ale môže trochu farbiť pokožku alebo oblečenie. Priznám sa, ja sa na podobné výstrelky cítim už stará, ale mladšie ročníky ho určite ocenia. Bežná cena je okolo 3,79 eur a nájdete ho vo viacerých pekných farbách.



Nové odtiene má aj telový make up, ktorý síce veľmi nepotrebujem , ale už asi dva razy som ho použila.  Momentálne ho kúpite v šiestich odtieňoch. Je to produkt, ktorý by mal zakryť farebné rozdiely na pokožke, zjednotí jej tieň, dodá jej opálený vzhľad a môže aj zlepšiť vzhľad celulitídy. Má 100 ml a j v čiernom obale, ktorý je celkom pekne zafarbený. Make up je veľmi podobný tomu, ktorý si nanášate na pleť. Je pomerne hustý a hutný, treba ho poriadne rozotierať  a nie je mastný, preto to pekne vyzerá. Je vodeodolný, preto dokáže odolávať aj poteniu (samozrejme, len do určitej miery). Jemne vonia. Ako som spomenula, zatiaľ som ho použila dva razy. Keď som sa začiatkom leta opaľovala, mala som dosť veľkú ranku na nohe, ktorá keď sa zahojila, ostala biela. Preto som ho nanášala na nohy, aby som ich zjednotila. Dať ho dolu čistou vodou je prakticky možné, potrebujete sprchový gél, alebo mliečko, lebo vode dokáže statočne odolávať! Jeho aplikácia je ťažšia, ale výsledok je viditeľný – pokožka sa zjednotí, zakryje aj žilky, fľaky, jazvy či červené štípance a nohy vyzerajú opálené. Sama by som si ho asi nekúpila, povedala by som, že je to zbytočnosť. Keďže som ale dostala možnosť skúsiť ho, musím povedať, že vôbec to nie je zlá vec a niekedy sa naozaj hodí. Vďaka praktickej veľkosti nezavadzia a pekne vyzerá. Stojí 6,49 eur a vyberiete si zo 6 odtieňov. Tento produkt je vhodný nielen na leto, ale aj inokedy, keď potrebujete zakryť nedostatky či ukázať ešte trochu opálenia.
















Ani som nevedela, aká bohatá je ponuka produktov na opaľovanie od Dermacolu. Vodeodolné mliečka sú v ponuke so SPF 6, 10, 15, 20, 30 alebo 50. Silnejšie sú určené najmä pre detičky, ale použije ich celá rodina. Sú to mlieka v spreji, čo je v lete úplne skvelé, pretože sa len nastriekajú  a rozotrú. Voňajú jemne, čo mi vyhovuje najmä preto, že neprilákam všetok hmyz v okolí 5 metrov štvorcových. Nie sú veľmi husté ani mastné, čo je ešte lepšie, lebo rýchlo po aplikácii neostáva mastný pocit. Aj keď si potom obliekam tuniku, nenalepí sa na mňa. Pokožka ostáva jemná, ľahko voňavá a aj chránená pred slniečkom. Opaľovacie prípravku treba nanášať dostatočné množstvo pred opaľovaním, alebo ako hovorím ja, pred pobytom na slniečku. A je jedno, či ležím na deke alebo trhám burinu. Opakovane by sa mal nanášať najmä pri potení, po kúpaní a po osušení. Aj s ochranným krémom sa netreba nadmerne vystavovať slniečku, ako sa uvádza v popise. Niektorým z nás sa ale slniečku vyhýba veľmi ťažko :) Opaľovacie mliečka kúpite od 7,69 eur do 11,59 eur, čím vyšší stupeň ochrany, tým vyššia cena. Prípravky by som ohodnotila ako priemerné, nie sú zlé, svoju funkciu si plnia. Obľúbencov mám ale stále iných. Omnoho viac som si obľúbila mlieko po opaľovaní s beta-karoténom, D-panthenolom a mandľovým olejom. Kedysi som po opaľovaní nepoužívala kozmetiku na to určenú, len nejaké telové mlieko. Rokmi som prišla na to, že nerobím dobre, lebo tieto mliečka dokážu pokožku upokojiť a urýchliť jej regeneráciu v prípade, že je podráždená, spálená, citlivá na dotyk. Mlieko je v šikovnom a peknom obale, s modrým pásikom, ktorý mi akoby naznačil, že je po opaľovaní. So slabou vôňou a nemastnou textúrou sa radí k ideálnym produktom aj na horúce dni, lebo sa rýchlo vsiakne a pokožka neostane veľmi mastná. Pravdou je, že ochladenie alebo osvieženie pokožky čakať netreba. Vlastne, hneď v tom okamihu ani neviem, že s ňou niečo urobí. Až ráno je cítiť, že pokožka je jemná, hydratovaná a upokojená. Nie zlé, ale keby chladí, je to ešte lepšie :) Cena mlieka je 3,79 eur za 200 ml, čo je dosť prijateľné. Produkty majú zloženie aj so škaredšími látkami, ale inak sú to celkom dobré kúsky.


Máte letného obľúbenca od Dermacolu? :)

You Might Also Like

12 Vaše komentáre

  1. Ty křídy na vlasy mě moc nezaujaly :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. U mňa je celoročne a už mnoho rokov jednotka make-up od Dermacolu, ten super krycí. V lete ho síce skoro nepoužívam lebo vtedy si pleť žiada niečo menej zaťažujúce ale make-up u mňa jednoznačne najlepší produkt všetkých čias! :)

    Z tých čo ti prišli by som rada vyskúšala ten telový make-up. Mám na nohách zopár fľakov a bolo by zaujímavé zistiť, či by na to zaberal :)

    www.recenzie-kozmetiky.blogspot.sk

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Ja som si taktiež objednala ten odorless odlakovač na nechty, som naň zvedavá :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Fialkový je o niečo lepší, ale celkovo som moc spokojná :)

      Odstrániť
  4. Dermacol kozmetiku mám rada a používam ju celkom často! ale, musím sa priznať, že ani jeden z týchto produktov som ešte neskúšala! :).

    KEJMY ♥.

    OdpovedaťOdstrániť

Veľmi pekne ďakujem za všetky Vaše komentáre :) Chcem Vás poprosiť, aby ste mi do komentárov nevkladali odkazy na Giveaway. Ďakujem :)

Subscribe