Šípkový krém od Dulcie

17:49

Krásna a zdravá pleť nie je, žiaľ, samozrejmosťou. Mnohé z nás dôverne poznajú akné, fliačiky, čierne bodky, žilky či červenanie sa. Niekedy za veľa môže genetika, inokedy zlá životospráva alebo nevhodne vybraná kozmetika. Niekedy aj všetko naraz. Rokmi som vyskúšala veľa kozmetiky, ktorá sľubovala zaručené výsledky a divy na počkanie. Jednalo sa najmä o kozmetiku z lekárne, drahú a značkovú, ktorá mala reklamu na každom kroku – v televízii, časopisoch, na internete, tvárou boli známe herečky a modelky. Tie krásne vyretušované, aby sme uverili, že kozmetika naozaj účinkuje a nič lepšie pod slnkom nenájdeme. Iste, pár razy som na tú reklamu skočila aj ja. Nie raz ma čakalo smutné vytriezvenie, že ako tá herečka na obrázku akosi nevyzerám. Dokonca to niekedy bolo aj o kúsok horšie ako pred používaním kozmetiky. Hovorím o tých neraz agresívnych prípravkoch na pleť, ktoré vysušovali, dráždili. A tak. Ono nie všetko je zlato, čo sa blyští. Potom ale prišiel zlom a ja som sa naučila čítať zloženie (nie všetko, ale zlepšujem sa) a hľadať alternatívy vo svete plnom darov matky prírody. A divy sa začali diať hneď potom. Postupne. Pred pár rokmi som sa hanbila vyjsť nenalíčená, lebo moja boľavá pleť ma veľmi trápila. Dnes? Dnes ju hrdo vystavujem svetu. Najmä vďaka prírodnej kozmetike a mojej milovanej Dulcii, lebo vďaka nej sa cítim krásna.








O šípkovom pleťovom kréme si môžete prečítať:

      "Veľmi príjemný ľahký krém s vysokým obsahom šípkového oleja obohatený o provitamín B5 a o aromaterapeutické esenciálne oleje. Tento krém je vhodný pre každý typ pleti ale mimoriadne vhodný na suchú a citlivú pleť ale aj ako krém na prevenciu pred starnutím pleti a proti vráskam.
Šípkový olej sa považuje za jeden z najlepších rastlinných olejov a má pozoruhodné účinky pri hojení kožných jaziev, dokonca aj tých starších a okrem toho je výborným "proti vráskovým " prostriedkom, ktorý pri pravidelnom používaní zabezpečí dlhotrvajúci mladistvý vzhľad bez vrások. Ak už Vám pokožku nejaké tie vrásky „zdobia", tento krém pomôže vrásky zjemniť a vyhladiť. Pleť rozžiari a dodá jej potrebnú hydratáciu a elasticitu. V šípkovom oleji sú zastúpené napríklad vitamíny A, B, C, E, K, nenasýtené mastné kyseliny, draslík, železo, vápnik a horčík. Spojenie šípkového oleja s bohatým avokádovým olejom v kréme disponuje významnými regeneračnými a hydratačnými účinkami. Je bohatý na antioxidanty, vitamíny A, C a E, ktoré chránia pokožku pred škodlivými voľnými radikálmi a spomaľujú proces starnutia.  Krém sa ľahko vstrebáva a nezanecháva na pleti mastný pocit, ale počas dlhých hodín pod povrchom pokožky pracuje na jej zdravom a vitálnom pôsobení.
Použitie: Vhodný ako denný aj ako nočný krém. Na vyčistenú pleť naniesť krém v tenkej vrstve na pokožku tváre, krku a dekoltu.
Zloženie: Rosa Damascena Flower Water,  Rosa Canina Fruit Oil, Cetearyl Olivate, Sorbitan Olivate, Persea Gratissima (Avocado) Oil, Prunus Armeniaca Kernel Oil, Butyrospermum Parkii Butter, Cetyl Alcohol, Glyceryl Caprylate (and) Glyceryl Undecylenate, Panthenol, Aqua, Glycerin, Hydrolyzed Silk, Tocopherol, Glycerin, Citrid Acid, Santalum Album Wood Oil, Citrus Grandis Seed Extract"

Od Dulcie som skúsila niekoľko pleťových krémov. Ovocný s Q10 stále považujem za jeden z tých najlepších, aké som kedy mala. Rovnako aj ľahký hydratačný si ma získal, pretože je fantastický na leto, kedy neznesiem na pleti nič mastnejšie. Keďže zásoby svojich krémov som doma minula, rozhodla som sa vziať si ďalší. Lebo pleť potrebuje dobrý krém. Spomínam si, ako som sa vedela vytešovať z kovových obalov, ktoré mala Dulcia. Po minutí som si ich odkladala na drobné vecičky, korálky, nite, gombíčky a urobila si tak v krabiciach veľký poriadok. Po zmene obalov som ale smutná neostala, lebo sú nielen nádherné, ale aj praktickejšie. Šípkový krém má 50 ml a je v plastovom obale s pumpičkou. Stláča sa ľahko, vyhovuje mi to o trošku viac ako pri obyčajnom obale, kde si treba krém nabrať. Dulcia sa prezliekla do krásnych šiat, ktoré pôsobia pútavo a nežne. Na poličke sú nezameniteľné a myslím, že som ešte podobne oblečenú kozmetiku nevidela. Aplikátor je vynikajúci, lebo všetko ide ľahšie a rýchlejšie. Väčšina hodnotení na stránke bola pozitívna. Našli sa aj nejaké horšie, ale mala som pocit, že to všetko písali dámy s veľmi citlivou pleťou. Preto som bola veľmi zvedavá, ako obstojí. Je hustý a žltý. Našťastie, nie je príliš mastný, preto ho použijem ráno i večer. Vonia len málo a ani veľmi neviem, po čom. Je to ľahký sladší závan, ale definovať ho neviem. Po prvom použití som mala zmiešané pocity. Asi som si ho dala veľmi veľa, lebo som ostala mastná a leskla som sa. Na druhý deň som množstvo krému zredukovala na polovicu a čuduj sa svete, našla som dobrý krém. Mám zmiešanú pleť, preto niektoré krémy znamenajú skôr pohromu ako pomoc. Tento mi pomohol. Najmä na veľmi suché miesta. Na akné a vyrážky používam AI Effaclar od La Roche Posay, ktorý famózne hojí, ale aj vysušuje. Pod make upom to nie je veľmi pekné, ale tento krém takpovediac  za noc pokožku opravil. Po suchom a šupinkatom mieste nebolo ani stopy a nebyť jemného červeného fliačika, ani by som nevedela, že som mala vyrážku. Vynikajúco hydratuje a vypína pokožku. Redukuje linky aj vrásky a prinavracia pleti pružnosť. Po pár týždňoch pôsobí pleť vitálne a sviežo, bez fľakov a nedostatkov. Ak pleť ostane mastnejšia, neupchávajú sa póry, takže nové nedokonalosti nevznikajú. Môj počiatočný strach sa rozplynul ako jarná hmla a ja som s ním maximálne spokojná. Na ovocný krém síce nedočahuje, ale na priečke obľúbenosti je veľmi vysoko.

Plusy:
  • Krásne balenie
  • Dávkovač, všetko je ľahšie a rýchlejšie
  • Len jemná vôňa
  • Hustý,ale nie mastný
  • Výborne hydratuje, upokojuje, hojí pokožku, vyrovnáva linky a vrásky, prinavracia pružnosť
  • Pleť pôsobí sviežo
Mínusy:
  • Nenašla som


Krém nájdete v eshope www.dulcia.sk alebo v partnerských predajniach.

Aký krém od Dulcie ste si obľúbili? 

You Might Also Like

4 Vaše komentáre

  1. Ja nedam dopustit na cisty sipkovy olej.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ten mám vo wishliste :) Chcela by som skúsiť ten od Tvoja kozmetika.

      Odstrániť
  2. Dulcia má ozaj nádherné obaly :) Mňa celkom láka nejaká čistiaca maska :)

    OdpovedaťOdstrániť

Veľmi pekne ďakujem za všetky Vaše komentáre :) Chcem Vás poprosiť, aby ste mi do komentárov nevkladali odkazy na Giveaway. Ďakujem :)

Subscribe