Vysnívané bývanie

13:09

Tento mesiac sme s Richardom našli dom, do ktorého by sme boli ochotní investovať. Taký, ktorý by bol náš. S pozemkom, kde by sme si splnili sen o malom slivkovom sade, minifarme s ovečkami, kozami a jazere plnom pstruhov. Prvý raz sme sa seriózne zamysleli nad spoločným bývaním, ktoré by sme si zariadili podľa svojich predstáv. Ako mnoho mladých ľudí, ani my nemáme peniažkov na rozhadzovanie, ale som rozhodnutá naše spoločné hniezdočko zariaďovať čo najpraktickejšie, ale tiež aspoň trochu v štýle Vintage. Alebo Provence. Lebo oba sú si blízke a neskutočne krásne :) Levanduľovo je moja srdcová záležitosť a som rada, že ani Richardovi nie je celkom cudzie a páči sa mu. Iste, nie ako mne, určite nie všade tam, kde mne, ale niektoré prvky sú skrátka neodolateľné.V dnešnom článku trochu popustím uzdu fantázie a ukážem vám niekoľko nádherných vecí. Lebo wishlisty majú veľa podôb :)


Inšpiráciou mi dnes bola stránka Favi, ktorá je niečím výnimočná. Na jednom mieste nájdete nábytok či doplnky z viac ako 200 overených eshopov. Kliknete na vec, ktorá vás zaujala a ste presmerovaní do eshopu, kde ju môžete kúpiť. Mnohé z nich poznám, moje domáce levanduľovo pochádza práve z nich. Na stránke Favi máte  skvelé filtre, vďaka ktorým sa dostanete k svojmu vysnenému kúsku. Nielen cena, farba, či materiál, ale aj štýl, tvar, dekor a veľa veľa iných. Každá kategória má svoje filtre a ja som si vždy našla svoj poklad... a obyčajne som ochkala ešte dlho predlho :) Teraz, keď sa sen o vlastnom bývaní stáva realitou, som  o niečo bližšie k svojmu malému Provensálsku. Favi nie je len nábytok a dekorácie. Favi je inšpirácia a štýl. Predstavuje nové eshopy, ktoré môžu zmeniť každú izbu na izbu snov. Podobné stránky som doposiaľ videla len s oblečením, kde som si už našla niekoľko nádherných kúskov. Fakt, že podobná stránke je aj s nábytkom a všetkými čačkami do domácnosti, ma potešil. Najprv preto, lebo hľadám inšpiráciu a potom preto, lebo viem, kde nájdem to, čo chcem. Nie je to iba o tom, že vidíte kúsok nábytku alebo pekný hrnček. Je to o tom, že vidíte aj krásne zariadené miestnosti, dokonale zladené, všetko má svoje miesto a sála z nich harmónia a radosť. Nájdete skutočné skvosty od známych firiem, lacné i drahé, i také, na ktoré sa ešte chvíľku budem len zbožne pozerať :)
Chodiť po obchodoch s nábytkom nie je práve moja obľúbená činnosť (ak tam na okolí nie sú aj kabelky, topánky a šaty), preto mať na jednom mieste obrovský výber šetrí čas, nohy a aj peniaze. Starajú sa o to ľudia, ktorí svojej práci rozumejú a uľahčujú nám nielen výber, ale poradia s tým, ako vytvoriť súzvuk rôznych kúskov. Ja vám ukážem malý kúsok štýlu, ktorý ma chytil za srdce v čase, keď sme s Richardom spolu začínali chodiť a moja láska k nemu rastie. Nielen k Richardovi, ale aj k tomu štýlu :)




Toaletný stolík je mojím snom od čias, ako som sledovala staré filmy a seriály, kde si dámy česali svoje krásne kadere pred podobnými zrkadlami a mali tam všetky fľaštičky, šperky a kozmetiku. Sú krásne, sú štýlové, sú miestom len pre nás ženy. Dokážu dodať romantický nádych a nedá sa im uprieť praktickosť - všetky naše čačky na jednom mieste. Jeden raz bude môj :)










Tento biely nábytok je fascinujúci. Do kuchyne, obývačky, do predsiene, izby, všade. Keď chceli moji rodičia vyhadzovať staré stolíky, vzala som ich do parády. Obrúsila, natrela na bielo a nalakovala. Vtedy som si sľúbila, že v mojom vysnenom bývaní bude mať miesto aj niečo tak krásne a nevinné. Fotky vidieckych štýlových kuchýň si obzerám pravidelne, tam musí byť radosť variť :)










Ponuka doplnkov je naozaj do každého kúta domu. Mnohé z nich už mám, najmä značku Banquet kupujem už roky, jej hrnčeky a pomôcky do kuchyne sú nielen krásne, ale aj dlho vydržia a využije ich celá rodina.

Mať útulný domov pre mňa znamená byť s tými, ktorí ku mne patria. Celý život to boli moji rodičia, ktorí mi dali všetko, čo som potrebovala. Lásku. Dnes, po 27 rokoch, si chcem začať budovať domov s niekým, kto zmenil môj život. A s týmito krásnymi vecami, ktoré vyčaria úsmev a pohodu :)
Ak hľadáte inšpiráciu, chcete sa len tak pokochať krásnym nábytkom či doplnkami, alebo seriózne hľadáte zariadenie svojej domácnosti, Favi vám ponúkne veľa.

Aký je váš vysnívaný štýl bývania? :)

You Might Also Like

6 Vaše komentáre

  1. Levandule, kam se podíváš. :) Líbí se mi takový "Provence styl".

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Mňa očaril pred zhruba dvomi rokmi a odvtedy sa ho neviem nabažiť :)

      Odstrániť
  2. Tie toaletné stolíky <3 dcéra bude mať narodeniny už viem čo jej kúpim a hneď som ho aj našla tu https://www.moebelix.sk/ k tomu sa perfektne hodia aj tie levandulové doplnky :o nevideli ste teraz niekde tie vankúšiky? bol by to dokonalý darček

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Treba len popozerať na internete, lebo si myslím, že tie sa dajú nájsť v mnohých obchodíkoch :)

      Odstrániť

Veľmi pekne ďakujem za všetky Vaše komentáre :) Chcem Vás poprosiť, aby ste mi do komentárov nevkladali odkazy na Giveaway. Ďakujem :)

Subscribe