Zdravšie zuby s kokosovým olejom

8:34

O kokosovom oleji ste si na mojom blogu moli prečítať viac razy. Dnes sa zameriam na vplyv kokosového oleja na ústnu dutinu. So zubami som mala dlho veľké problémy. Veľmi sa mi kazili, hoci som si ich poctivo čistila, používala som zubnú niť a všelijaké tie medzi zubné kefky. Nič nepomáhalo, stále som mala nové a nové kazy. Až po osemnástke sa to zastavilo a odvtedy som nemala jediný kaz. Iná paráda. Potom sa začali iné problémy :)




O kokosovom oelji si môžete prečítať:

     "Extra panenský kokosový olej je lisovaný za studena z dužiny zrelých kokosov, pestovaných v ekologickom poľnohospodárstve. Celý proces výroby trvá len niekoľko málo hodín, aby si olej zachoval svoju výbornú kvalitu. Nie sú do neho pridávané žiadne konzervačné látky ani farbivá.
Užívanie kokosového oleja má aj iné prednosti. Výborný je ako telový olej pre suchú a citlivú pokožku. Má nádhernú jemnú vôňu a ľahko sa vstrebáva. Ošetruje suchú kožu na lakťoch alebo pätách aj nechtové lôžka. Dojčiace ženy ho používajú na popraskané bradavky. Veľmi príjemný je ako masážna emulzia.
Kokosový olej je výbornou ingredienciou do zdravej studenej i teplej kuchyne. Má lahodnú chuť a je perfektný úhradu všetkých tukov na pečenie, varenie alebo vyprážanie. Neobsahuje žiadny cholesterol a neprepaluje sa.
Panenský kokosový olej je veľmi odolný proti oxidácii. Pri izbovej teplote zostáva v pevnom, ale mäkkom stave, tekutým sa stane až po zahriatí
."
Nemám úplne rovné zuby. Sú skrátka veľké a keby som chcela nosiť strojček, musela by som si dať vytrhnúť 4 zdravé zuby. Nedala som si. Dodnes to neľutujem. Občas sa síce objavia ľudia, ktorí sa uštipačne spýtajú, či som nemala na strojček. Prejdem to mlčaním, lebo hlupákovi nevysvetlíte, že je hlupák. Trápili ma iné problémy - paradentóza a citlivé zuby. Nepríjemné, boľavé. Nie je nič horšie ako opuchnuté ďasno či pocit, že pri pití kávy alebo jedení zmrzliny budem loziť po stenách. Iste, môžete si povedať, že v lekárni je veľa zubných pást určených práve na moje problémy. Ale ak si prečítate zloženie, občas je na zaplakanie. Preto som prestala kupovať mnohé pasty, ktoré predtým používala celá rodina. Radšej som presedlala na zdravšie varianty, stačia mi listy šalvie, propolisová tinktúra alebo kokosový olej. Práve kokosový olej je moja spása. Už celé mesiace ho denno denne používam po umývaní zubov. Zo začiatku to bolo také zvláštne. Dnes si neviem predstaviť, že by som ho nepoužila. Je to jednoduché. Zuby si najskôr dôkladne umyjem zubnou pastou. Kupujem si zubné pasty, ktoré nepenia, aj odvtedy mám pocit, že stav mojich zubov sa veľmi zlepšil. Potom  si na mäkkú kefku alebo prst nanesiem olej a jemne prechádzam po zuboch a ďasnách. Ak som unavená a lenivá, nechám si v ústach roztopiť trošku oleja. Má má silné antibakteriálne a protiplesňové účinky. Pravidelné používanie oleja zabraňuje krvácaniu a bolesti ďasien, už mi neopúchajú a majú krásnu, zdravú farbu. Kokosový olej zabíja baktérie, ktoré sú zodpovedné za tieto zápaly. Rovnako účinný je aj na povlak na jazyku - stačí trochu oleja a kefka. Jazyk je čistý a dych príjemný. Aby toho nebolo málo, bieli zuby. Bežné bieliace pasty obsahujú veľké množstvo agresívnych chemických látok, ktoré poškodzujú zubnú sklovinu. Miesto nich stačí použiť len kokosový olej, ktorý je prírodný a veľmi chutný :) Zuby mám naozaj krajšie a hoci nie sú biele ako perličky, sú podstatne belšie ako pred pár mesiacmi.
S čím mi kokosový olej pomohol?
  • už takmer nemávam zapálené ďasná, nekrvácajú
  • zuby sú menej citlivé (tam je ale aj vplyv prírodnej zubnej pasty)
  • zuby sú belšie a krajšie
  • odstraňuje aj prípadný povlak na jazyku
  • zabíja baktérie
  • ostáva po ňom príjemný dych
  • božsky chutí :)
  • keď už s ním večer čistím zúbky, použijem ho hneď aj ako balzam na pery
Dnes ponúka kokosový olej veľa značiek, dostupný je v rôznych veľkostiach a cenových hladinách, je len na vás, akú značku preferujete. Tento kokosový olej kúpite na stránke www.mojalekaren.sk. 400 ml oleja stojí 5,30. Ak je niečo, čo podľa mňa nesmie chýbať v žiadnej domácnosti, tak je to práve kokosový olej.

Používate kokosový olej? :)

You Might Also Like

12 Vaše komentáre

  1. Rovnátka nejsou žádná výhra, já je měla přes dva roky a měla jsem z toho nejdřív psychické trauma, že všechny děti je mají tak rok s krásnými gumičkami nenápadné a já celé z drátů, protože jsem měla špatnou zubařku. Rovnátka mi zničila dásně, od té doby mám problémy se záněty. Šalvěj mi na to pomáhá ze všeho nejlíp, taky jsem vyměnila pasty za míň pěnivé. No a kokosový olej! Ten miluju na všechny způsoby, na vyplachování úst je skvělý.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. To s tými ďasnami si viem celkom dobre predstaviť, lebo ma to trápi tiež. Ešteže príroda dokáže zázraky :)

      Odstrániť
  2. Ja používam kokosový olej už dlho na tvár, no asi cca. dva mesiace si s ním kloktám každé ráno ústa asi 20 minút. Zuby mám belšie a vraj je to tiež veľmi dobré proti kazom, tak som zvedavá čo povie zubár, keď pôjdem na preventívku :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Chcela by som vidieť ako kloktas tých 20 minút ;-)

      Odstrániť
    2. Ušla jej asi jedna nula :) Ale má pravdu, naozaj pomáha proti zubným kazom.

      Odstrániť
    3. neušla mi žiadna nula :) normálne 20 minút každé ráno si dávam za malú lyžičku. Tu je o tom celkom dobrý článok
      http://www.pluska.sk/izdravie/liecba/kloktanie-olejom-slubuje-ulavu-od-bolesti-aj-biele-zuby.html

      Odstrániť
  3. Kokosak je naj, myslim ze je to pre mna taky maly zazrak. Ja som si s nim skusala cistit zuby no dlho mi to nevydrzalo, ale mala by som to zacat robit opat :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja sa snažím fakt každý večer a cítim zmeny k lepšiemu :)

      Odstrániť
  4. Kokosový olej jsem na zuby ještě nezkoušela, ale co jsem slyšela nebo četla od ostatních, tak si je opravdu všichni chválí, proto jej chci zkusit, hlavně kvůli bělení zubů :)

    My Skincare Routine + GIVEAWAY

    OdpovedaťOdstrániť
  5. vyskúšam :) sedí mi tu na poličke dosť dlho

    OdpovedaťOdstrániť

Veľmi pekne ďakujem za všetky Vaše komentáre :) Chcem Vás poprosiť, aby ste mi do komentárov nevkladali odkazy na Giveaway. Ďakujem :)

Subscribe