Maslo z levanduľova

18:40

Bez ohľadu na ročné obdobie potrebuje pokožka poriadny telový krém alebo olej. Studené počasie ju môže potrápiť, je suchšia, ľahšie sa podráždi, môže svrbieť. Nič príjemné. Celoročne používam telové mlieka, maslá, či krémy. Mení sa asi len konzistencia, pretože kým v zime mi mastnejší hutný krém nevadí, v lete hľadám niečo ľahké a nemastné. Aj keď som naplno prepadla čaru telových olejov, na produkty obsahujúce bambucké maslo nedám dopustiť. Woodenspoon má krásne maslá. Z pestrej ponuky som si vybrala levanduľové (aké prekvapujúce) a dostala som k nemu dve vzorky. Keďže bambucké maslo je požehnaním pre veľmi suchú  a namáhanú pokožku, Levanduľový sen mal byť prvou pomocou aj na moju ekzematickú pokožku.


Telové maslo  Levanduľový sen od Woodenspoon

Telové maslo  Levanduľový sen od Woodenspoon zloženie

Telové maslo  Woodenspoon

Telové maslo  Levanduľový sen


Telové maslo  Levanduľový sen od Woodenspoon

Woodenspoon má svoje krásne masielka v kovových obaloch. V tých, ktoré mám tak rada a ktoré si pravidelne odkladám, lebo sa dajú použiť neskôr. Na odkladanie, zakladanie, keď si vyrábate svoju kozmetiku, na čokoľvek. Pôsobia elegantne a krásna etiketa umocní levanduľový dojem. Paráda.

Objem 100 ml sa môže zdať malý, ale keďže maslo sa používa v malých množstvách, vydrží dlhšie. Ideálne je skladovať ho v miestnosti, kde teplota príliš nekolíše, lebo sa môže topiť a zasa tuhnúť. Vonia levanduľovo. Nie je to výrazná vôňa, ale ľahká a svieža. Zbožňujem ju večer, keď sa idem po horúcom kúpeli ponatieram a vôňa ma obklopí od hlavy po päty.  Uvoľní sa telo i myseľ a vypúšťam myšlienky, ktoré ma zožierajú celý deň. Po chvíli levanduľa vyprchá a ostáva vôňa kokosového oleja. Je to zaujímavá zmena, ale pokožka ostáva voňavá. 

Konzistencia je nadýchaná, bohatá a maslo akoby sa lepilo na prsty, keď sa ho snažím naniesť. Dobre sa rozotiera a rovnako tak sa vsiakne do pokožky. Ideálne je použiť ho po kúpeli, kedy je pokožka horúca a maslo sa do nej vcucne. Levanduľový sen je kombináciou bambuckého masla  a kokosového oleja, teda predpoklad bol jasný – čaká ma mimoriadne kvalitný kúsok s vôňou levandule. 

Použiť ho môžete aj na pery miesto balzamu, ale neodporúča sa použitie na tvár. Dokáže vynikajúco hydratovať a zjemniť aj veľmi namáhanú a suchú pokožku. Zanecháva ju vláčnu, hladkú a vyživenú. Pomôže aj v prípade veľmi suchých lakťov, kolien, nechtovej kožičky, suchých piet alebo ho môžete skúsiť miesto oleja pri masáži. Ľahká nevtieravá vôňa sa zmení na kokosovú, preto ho môžu skúsiť aj páni - ako levanduľa voňať nebudú :)

Plusy:
  • krásny obal
  • jemná vôňa levandule, neskôr ostáva vôňa kokosu
  • husté krémové
  • dobre sa nanáša
  • pekne sa vsiakne do pokožky a nezanechá mastný pocit
  • hydratuje, zjemňuje, vyživuje pokožku, vhodné na celulitídu, suché kolená, lakte, päty
Mínusy:
  • nenašla som
Za necelých 15 eur ho nájdete v eshope Bioruža.









Dostala som aj dve mini vzorky, ktoré ma utvrdili v tom, že sú to nesmierne voňavé maslá a každé z nich je pre pokožku ako malý darček.

Ktoré z týchto masiel vás zaujalo? :)



You Might Also Like

2 Vaše komentáre

  1. Produkty z levandule mám moc ráda a tohle vypadá skvěle. 100 ml skutečně není moc na tělové máslo, ale také mám zkušenost s produkty s menšími produkty, co ve výdrži překonaly většinu XXL flašek s tělovým mlékem :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tieto maslá sú veľmi husté, hutné a výživné, stačí ich úplná trocha, preto vydržia dlho :) Niekedy sú veľkým prekvapením :)

      Odstrániť

Veľmi pekne ďakujem za všetky Vaše komentáre :) Chcem Vás poprosiť, aby ste mi do komentárov nevkladali odkazy na Giveaway. Ďakujem :)

Subscribe