Orechový olej

13:50

Pleťové oleje patria k produktom, ktoré sa do môjho kozmetického sveta dostávali opatrne. A dosť neskoro, pretože som bola zvyknutá predovšetkým na ľahké krémy, ktoré nezaťažili moju pokožku. Potom som začala blogovať a môj obzor sa postupne rozširoval. Rozširuje sa neustále a spokojne môžem povedať, že oleje som si zamilovala do takej miery, že doma musím mať tri, nejaký na pleť, nimbový na všakové problémy a nejaký ďalší, keby ma omrzel ten prvý. Olejmi sa aj odličujem, občas si ich pridám do domácej pleťovej masky, používam ich miesto telového krému a na vlasovú pokožku sú skutočným pokladom. Sú oleje, ktoré sú priam legendárne a  pozná ich veľa ľudí – arganový, mandľový či ružový sú vo svete kozmetiky skutočným hitom. No a potom sú oleje, ktoré som nepoznala, lebo sa o nich menej hovorí a nie sú v takom hojnom zastúpení v obchodíkoch. Presne tak som sa dostala k orechovému oleju. Bola to náhoda. Išla som si len do zásielkovne pre balíček a odchádzala som aj s čistiacou emulziou od Dulcie a orechovým olejom od Modrej púpavy.

Modrá Púpava Orechový olej

Orechový olej

Modrá Púpava Orechový olej zloženie

Modrá Púpava

Modrá Púpava Orechový olej

Olej som zbadala úplne náhodou a keďže pár dní pred tým som o ňom čítala na blogu Modrej púpavy, vzala som ho. Aj tak som už pomíňala väčšinu olejov a musím si tak svoju zásobu opätovne rozšíriť ako o moje stálice, tak aj o nejaké tie novinky. Olejček mám v plastovom obale, ale na stránke ho nájdete v sklenej tmavej fľaštičke s kvapkátkom na dávkovanie. Samozrejme, je to jednoduchšie a krajšie, ale ani môj obal nie je na zahodenie. Je pekný  a koniec má zúžený, preto sa dávkuje ľahko. Oleja naraz veľa nevytečie, preto mi kvapkátko nijako extrémne nechýbalo.

Na vôňu som bola veľmi zvedavá. Moringový olej voňal ťažšie, ale pripomínal mi orechy. Tento orechový vonia omnoho ľahšie a ako vlašský oriešok. Ako keď meliem oriešky do koláča a okolo mňa visí tá oriešková chuť a aróma. Je nevtieravá, ľahká a po chvíli ju vôbec nie je cítiť. Olej patrí k tým menej hustým a celkom milo ma prekvapilo, že nie je ani veľmi mastný.

Používam ho nasledovne:
  • Pre mňa je to topka medzi pleťovými olejmi. Získal si ma famóznou hydratačnou schopnosťou. Najskôr si tvár dôkladne vyčistím. Potom ju tonizujem kvetovou pleťovou vodou, ktorej použijem viac, aby pokožka ostala navlhčená. Následne nanesiem asi tri kvapky oleja, ktorý vtriem do pleti. Sprvu mám pocit, akoby bola mastná a zaťažená. Tento pocit však ustupuje, olej sa postupne vstrebáva do pleti. Ak mám predsa len mastný pocit, jednoducho si priložím na tvár obrúsok, ktorý vysaje prebytočný olej a pokožka ostane nemastná. Vynikajúco ju hydratuje, zjemňuje a zabraňuje vzniku suchých miest. Pokožku tiež upokojuje a zanecháva ju sviežu a jasnú. Ráno sa budím s dokonale vyhladenou pleťou, ktorá nemá nové nedokonalosti a je vynikajúco hydratovaná.
  • Osvedčil sa mi na vlasové zábaly, pretože upokojuje ekzematickú pokožku. Hydratuje ju, redukuje suché šupinkaté miesta a uľavuje jej od svrbenia. Pred umývaním vlasov vtriem do nich trochu oleja, viac ho aplikujem na pokožku. Nechám pôsobiť (okolo hodinky) a umyjem tuhým šampónom. Ešte použijem masku alebo kondicionér. Je to postačujúce na umytie i odstránenie oleja, aby vlasy neostali mastné. Zároveň je to pre ne vynikajúca hydratačná kúra. Sú lesklé, pevné, dobre sa češú a nelámu sa.
  • Na telo ho používam minimálne, ale veľmi mi pomáha na suché lakte a kolená. Bežne používam telový olej, ale tak dva razy týždenne si vysušené miesta potriem práve týmto olejom. Pokožka je úplne jemná a chránená pred vplyvmi počasia
Môžem vyhlásiť, že orechový olej je jednoducho poklad. Vrelo ho odporúčam, pretože je jemný a pritom účinný. Nie je komedogénny a vďaka tomu si ho moja problematická pokožka so sklonom k akné nevie vynachváliť.

Plusy:
  • pekný obal
  • Ľahká a nevtieravá vôňa orieškov
  • Olej nie je veľmi mastný
  • Viacero možností využitia
  • Vynikajúco hydratuje a regeneruje pokožku, nespôsobuje vznik nových nedokonalostí, upokojuje boľavé miesta, dobre sa vstrebáva
  • Aj na pokožku celého tela
Mínusy:
  • Nenašla som

50 ml balenie v skle s kvapkátkom nájdete v eshope Modrá púpava za 7,52 eur.
Ja som ho kúpila u nás v Piešťanoch v Dobrotéke.

Poznáte tento olej? :)

You Might Also Like

2 Vaše komentáre

  1. Slyším o něm poprvé. Jak o eshopu tak o samotném oleji. Já si teda potrpím hlavně na makovém, ale i tenhle vypadá moc dobře :)

    MagicBeautyLife

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Makový som ešte nemala, ale mám ho vo wishliste :) Rada postupne skúšam nové oleje, je to úplný poklad pre pleť :)

      Odstrániť

Veľmi pekne ďakujem za všetky Vaše komentáre :) Chcem Vás poprosiť, aby ste mi do komentárov nevkladali odkazy na Giveaway. Ďakujem :)

Subscribe