Ecocera - nová známa

18:22

Za pár rokov, počas ktorých používam prachové pleťové masky, mi ich rukami prešlo požehnane. Na čistenie, rozjasnenie, regeneráciu pleti – je ich v ponuke veľmi veľa a neustále objavujem nové. Samozrejme, že ich musím mať :)  Všetko sa to začalo Tarikou na akné. Pri nej som naplno spoznala liečivú silu nejakého obyčajne vyzerajúceho prášku. Nedávno sa v Elnine objavila nová značka – Ecocera. Asi by som si ju nebola všimla, keby neponúkala aj rôzne práškové masky. Sú veľmi zaujímavé, ale najviac ma upútala Carbon maska. Kozmetika s aktívnym uhlím sa u mňa doma teší skutočne veľkej obľube – mám peeling, gél, masky, micelárnu vodu s jeho obsahom a neviem si ich vynachváliť. Je to poľská značka, ale už dávno som sa presvedčila o tom, že poľská kozmetika má čo ukázať. Ecocera je známa kvalitnými púdrami, ale vo wishliste aj tak skončili až za pleťovou maskou.

Ecocera Activated Carbon pleťová maska

Ecocera Activated Carbon pleťová maska zloženie

Ecocera Activated Carbon

Ecocera Activated Carbon pleťová maska

Výber bol pomerne veľký, ale okamžite som vedela, ktorú chcem - vyhrala Ecocera Activated Carbon :) Zapáčilo sa mi, že v ponuke sú masky v dvoch baleniach – 50 a 100 gramových. Obyčajne kupujem najskôr menšie a potom, keď sa osvedčí, si beriem väčšie. Teraz som si vzala to väčšie. Je pravda, že som nevedela, čo maska obsahuje, ale neodradilo ma to. Nemôžem povedať, že by ma očarila obalom. Je to jednoduchý plastový obal, vrecúško, ktoré sa uzatvára zipsom.

Lesklý obal s etiketou pôsobí trochu lacným dojmom a nepovedala by som, že je v ňom tak vynikajúci produkt. Obaly sa od seba príliš neodlišujú, čo je aj škoda, pretože sa mi páči, keď je každý produkt niečím výnimočný a hneď to na ňom vidno.  Nepovažujem to za veľké mínus, ale plastová otváracia nádobka by mi bola milšia. Je praktickejšia a maska sa z nej ľahšie vyberá. Na vyberanie masiek používam len plastové/drevené lyžičky, pretože niektoré prírodné látky (íly napríklad) nesmú prísť do kontaktu s kovom. Preto som si svoju kúpeľňovú výbavu zložila zo sklených (miska), drevených a plastových (špachtľa na miešanie, lyžička na naberanie, štetec na miešanie a nanášanie) častí.

Z tohto užšieho obalu sa mi to dosť zle naberá a keď masky ubudne, musím ho nakláňať, aby som sa k nej dostala. Je pravda, že zaberie menej miesta, ale príliš praktické balenie to nie je. Prášková maska je čierno čierna, lebo obsahuje uhlie. A okrem neho samé mňamky, potešil ma najmä bentonítový íl, ktorý vynikajúco čistí a zmatňuje pleť. Rovnako tak sú tam bylinkové extrakty a koloidné striebro a meď. Je to veľmi jemnučký prášok, ktorý sa s trochou vody poľahky vymieša na hladkú pastu. Môžete použiť vodu z vodovodu, ale oplatí sa vyskúšať ružovú vodu, aloe vera gél, neparfumované pleťové mlieko (raz som skúsila aj biely jogurt). 

Nanášam ju štetcom na suchú pleť a nechávam ju pôsobiť okolo 20 minút. Zhruba toľko trvá, kým celkom uschne. Ani raz sa mi nestalo, aby ma na pleti štípala alebo že by spôsobila začervenanie. Umývam ju látkovou hubkou, ktorú mám vyčlenenú len na túto masku. Zafarbila ju na sivo a nešlo to ani vyprať, preto som sa rozhodla používať ju len na masky s uhlím. Treba si dať pozor, aby vám nekvapla na oblečenie, lebo sa môže stať, že aj po opraní ostane fliačik. Po umytí je pleť nádherná. Dôkladne vyčistená, miznú aj mnohé (nie všetky) čierne bodky, matná, žiarivá a vyhladená. Maska po sebe nezanecháva žiadne čierne stopy, len nádhernú pleť. Tušila som, že bude dobrá hneď ako som si prečítala zloženie. Ale že bude až taká skvelá, som nečakala. Palec hore, chcem všetky jej masky :)

Plusy:
  • Dve veľkosti balenia
  • Jemný prášok, dá sa z neho vymiešať úplne hladká pasta, redšia aj hustejšia
  • Ľahko sa nanáša štetcom
  • Možno miešať s vodou, kvetovou vodou, gélom
  • Nespôsobuje pnutie, podráždenie, začervenie
  • Nevysušuje
  • Pleť veľmi dobre vyčistí, odstraňuje čierne bodky, pekne ju rozjasňuje, zjemňuje, je matná

Mínusy:
  • Nepraktický obal
  • Môže nechať fľaky na oblečení

Kúpite ju v eshope Elnino za 4,44 eur. 

Poznáte produkty tejto značky? :)

You Might Also Like

2 Vaše komentáre

  1. Ja som veľa prachových masiek ešte neskúsila, ale takou asi top je určite Tarika. Tá je výborná. Značku Ecocera tiež už registrujem, ale cez ich kolekciu púdrov (bambus, ryža), ktoré by som veľmi rada skúsila :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tarika je naozaj skvelá :) Vždy mám doma minimálne dve balenia kúpené. Tie púdre sa chystám aj ja skúsiť :)

      Odstrániť

Veľmi pekne ďakujem za všetky Vaše komentáre :) Chcem Vás poprosiť, aby ste mi do komentárov nevkladali odkazy na Giveaway. Ďakujem :)

Subscribe