Lanvin a ja

16:22

Keď som študovala v Nitre, rozhodla som sa do školy dochádzať. Mnoho ľudí nad mojím rozhodnutím krútilo hlavou. Že si neužijem študentský život, že stratím veľa času, nič nebudem stíhať. Milovala som to obdobie. V autobuse som veľa čítala, učila som sa, každý deň sa predo mnou menila krajina. Na jar som sledovala, ako kvitnú polia, v lete ten zvláštny pokoj, na jeseň farbiace sa lístie, v zime ten chlad a snehovú rozprávku. Poznala som stromy, polia, domčeky. Bola som unavená, ale zbožňovala som to. Cez okná medzi prednáškami som sa túlala obchodnými centrami (v zime, na jar a jeseň som sa najradšej motala po vonku) a objavovala svet, ktorý som dovtedy nepoznala. Najviac ma to ťahalo do parfumérií, kde som prichádzala na to, že slovo voňavý má nekonečné množstvo odtieňov. Mnohé okolo mňa prešli bez väčšieho záujmu, ale niektoré ma opantali natoľko, že som utekala domov, aby som si ich mohla objednať o kúsok lacnejšie. Od Lanvina to boli dve parfumované vody, z ktorých jednu si kupujem pravidelne. 

Lanvin Eclat D'Arpege

Eclat D'Arpege

Lanvin

Lanvin Eclat D'Arpege je vôňa, ktorú označujem za legendárnu. Opantala v okamihu, ako som ju prvý raz ovoňala a od toho okamihu je ozdobou mojej poličky. Hneď, ako ju miniem, si kupujem novú. Už dlho  som nenašla takú, ktorá by ma očarila podobnou silou a spolu s Light Blue je mojou stálicou.  Hlavu tvorí orgován, lístok sicílskeho citróna, srdce vistéria, kvet broskyne, lístok zeleného čaju, červená pivonka, čínsky osmanthus a základ biely céder z Libanonu, sladké pižmo, vzácna ambra. Tú parfumovanú vodu kúpite v baleniach s veľkosťou 30,50 alebo 100 ml.

Jej flakón je nádherný. Guľatý, ladený do fialova, vrchnák vyzerá ako diamant. Alebo nejaký veľký vzácny kameň. Jej elegancia bije do očí od prvého okamihu, ako ju vezmete do rúk. Ľahká svieža vôňa je úplne nežná, vhodná asi pre každú ženu, pretože neruší a neťaží. Cítim orgován a broskyňu. Dokonalý súzvuk. Vydrží voňať celý deň, pri pohybe vlasov, pri obliekaní kabáta, vonia okolo mňa a opája. Ak by som ju mala pomenovať jedným slovom, povedala by som radosť. Tá z nej srší, tá ju vystihuje. Radosť zo života, radosť z krásy okolo mňa, radosť ako taká. Zbožňujem ju, či je jar, leto, zima a neomrzí ma. Skúšam rôzne nové vône, kupujem si ich len tak, pre radosť. Ale doposiaľ sa jej nevyrovnala iná. Po Light Blue je to moja najmilšia vôňa.

Jeanne Lanvin Couture

Jeanne Lanvin Couture


Jeanne Lanvin Couture ma zaujala svojim flakónom. To bol prvý impulz, aby som ju ovoňala a hneď potom aj objednala. Hlavu tvorí lístok fialky, vodný tón, malina, srdce lotos, pivonka a základ céder, pižmo. Je to vôňa so štýlom, eleganciou. Je drevitejšia, ale na moje milé prekvapenie sa mi zapáčila okamžite. Je ostrejšia a výraznejšia, ale správne sladká a správne drevitá. Nie je to typ vône, ktorý vyhovuje každej z nás, mám pocit, že vyššie uvedená vôňa poteší viac ženských sŕdc, no musím povedať, že ak sa zapáči, je návyková. Čo sa výdrže týka, zdá sa mi slabšia a po pár hodinách ju cítiť nie je. Flakón je ozdobou poličky, štvorcový, s mašličku, nádych má fialový i ružový. Flakóny majú tiež veľkosť 30,50 a 100 ml. Kupujem si vždy tie najväčšie a hoci v kabelke sú ako závažie, dlho mi vydržia :) 

Obe vône sú krásne, ale mojím jasným favoritom je Eclat D'Arpege. Mám ešte pár tipov od Lanvine, ktoré si chcem kúpiť, ale myslím si, že Eclat D'Arpege neprekonajú :) 

Za výborné ceny ich nájdete v eshope Notino.

Mali ste niektorú vôňu od Lanvina? :)





You Might Also Like

4 Vaše komentáre

  1. Eclat D'Arpege mám též :) Miluji ji hlavně na jaro a podzim, na takové to přechodné období...A teda divím se s tím dojížděním, já to skoro až nesnáším :D

    Sim in the Bubblegum
    Píšu, tedy jsem

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. To cestovanie bolo do veľkej miery oslobodzujúce :) Ja ju mám veľmi rada kedykoľvek a časom by som chcela aj ďalšie vône od Lanvin, len musím zásoby minúť :)

      Odstrániť
  2. Lanvin Eclat D´Arpege je mojou srdcovkou tiež už vyše desať rokov. Lepšiu vôňu som ešte nenašla. Opísala si ju krásne. To, že pripomína radosť je výstižné.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem, niektoré vône naozaj hovoria výstižným jazykom :)

      Odstrániť

Veľmi pekne ďakujem za všetky Vaše komentáre :) Chcem Vás poprosiť, aby ste mi do komentárov nevkladali odkazy na Giveaway. Ďakujem :)

Subscribe