Jablko a škorica - kombinácia, ktorá neomrzí

16:55

Jablko a škorica je vďačná kombinácia, ktorá neomrzí. Jablkovo škoricový čaj, varené jablká so škoricou, vianočné vône jablka a škorice, jablkovo škoricová kozmetika... aj keď uznávam, že mne sa táto vôňa spája najmä so zimou  a vianočnými sviatkami, jej hrejivé tóny vyliečia bôle kedykoľvek. Mám ju veľmi rada. Dermacol nám každoročne prináša voňavé novinky z rady Aroma Ritual. Tieto produkty sa vyznačujú (väčšinou) úžasnými vôňami, ktoré opantajú čuchové zmysly a prinesú do kúpeľne úžasný zážitok. Niekedy je to vôňa leta, inokedy ďalekých krajov. Teraz je to ako vôňa babičkinho koláča. Škorica a jablko vyženú chlad a zimu a prevoňajú všetko okolo mňa.

Aroma ritual obyčajne ponúka sprchový gél, telové mlieko, krém na ruky a telový peeling. Minulý rok som skúsila aj penu do kúpeľa  a mydlo do ruky. Zakaždým sa jednalo o poblúznenie zmyslov, najmä v prípade melónovej a hroznovo limetkovej verzii. Do tých som zbláznená a vždy, keď sa mi minú, ich nakupujem. Niekedy čakám len na povianočné výpredaje, aby som si ich kúpila v darčekových sadách :) Z voňavej sady škorica jablko mám peeling, krém na ruky a sprchový gél. Čo sa vzhľadu týka, Dermacol zasa nesklamal a pripravil produkty, ktoré zaujmú na prvý pohľad. Červená tuba s jabĺčkom a škoricou je dobrou voľbou a rozhodne sa na ňu dobre pozerá. 








Milým prekvapením sa pre mňa stal krém na ruky. Tie od Dermacolu krásne voňajú, ale nikdy som im veľmi neholdovala. Mali priemerné hydratačné účinky a keď si prečítala zloženie, bolo to také všelijaké. Skrátka som sa pozerala po iných kúskoch, ktoré ma zaujali o niečo viac a obyčajne podstatne lepšie hydratovali. Kvôli predošlým skúsenostiam som k tomuto krému pristupovala s rezervou. Má 100 ml a tiež je v peknej plastovej tube. Vonia pekne, rovnako ako gél alebo peeling. Vôňa nie je výrazná, ale jemnejšia a pekne prevonia pokožku. Biely hustý krém nie je mastný, rýchlo sa vsiakne do pokožky a nezanechá po sebe mastný ani lepkavý pocit. Ako som už spomenula, krém ma prekvapil. Lebo dobre hydratoval. Nečakala som o to a to spokojnejšia som ostala. Pekne pokožku vyživil, zjemnil a postaral sa aj o nechtovú kožičku a nechty. Stojí 2,27 eur.




Na peeling som sa tešila najviac. Plastový obal je pevný, pekný a ideálny do poličky, lebo naň môžem ukladať aj iné produkty na vani :) Momentálne mám svoju pyramídu, lebo som si na seba uložila dva dermacolovské peelingy (melón a jablko), jeden levanduľový a soľ do kúpeľa. Po otvorení a odstránení alobalovej ochrannej vrstvy najprv zbadáte a potom ucítite takú hustú masu, ktorá má farbu škorice. A aj vôňu. Aj keď musím uznať, že vôňa je menej výrazná ako pri sprchovom géle, je ju cítiť a pôsobí prirodzene, nie umelo. Jabĺčko je niekde v pozadí, ale je to pekné. Vôbec mi neprekáža, že viac preráža škorica. Je cukrový, hustý, ale nie hutný a pení :)  Umývanie s ním považujem za pôžitok, pretože veľmi pekne vonia, pokožku citeľne, ale jemne čistí a ostáva pevnejšia, pružnejšia a hladká. Dobrý je aj na celulitídu, ktorú pomáha redukovať. Peeling som si zamilovala a i keď sa môže javiť drahší, pravidelne si ho kupujem. Stojí 5,69 eur.






Ďalším voňavým kúskom je sprchový gél. V plastovej tube nájdete 250 ml priesvitného sprcháču, ktorý vonia krásne. Krajšie a sýtejšie ako peeling. Hrejivá a upokojujúca vôňa škorice sa doslova rozleje okolo mňa a zlepšuje náladu. Na rozdiel od peelingu vonia intenzívnejšie a lepšie prevonia aj pokožku. Dobre pení, nie je príliš riedky a nerozteká sa tak. Pokožku dôkladne vyčistí, ale nevysuší ju. Aj keď musím použiť telové mliečko, skvelé je, že po ňom neostáva pocit pnutia ani nič podobné. Zaradil sa k obľúbencom a odporúčaná cena je 2,29 eur.

Keď sa pozriem na jablkovo škoricovú radu Aroma Ritual, považujem ju za jednu z tých lepších. Vonia pekne a uveriteľne, výrobky splnia, čo sľúbia a vďaka svojej nezameniteľnej aróme prináša Vianoce a koláč. Výčitkou sú len niektoré zložky v zložení. Produkty nájdete na internete a v drogériách.



Máte radi kombináciu jablka a škorice?

You Might Also Like

2 Vaše komentáre

Veľmi pekne ďakujem za všetky Vaše komentáre :) Chcem Vás poprosiť, aby ste mi do komentárov nevkladali odkazy na Giveaway. Ďakujem :)

Subscribe