Výborný spoločník na leto

19:04

Leto je mojím obľúbeným obdobím, pretože v okamihu, ako sa konečne trošku opálim, vyzerá moja pokožka podstatne zdravšie. Pleť je jemná, hladká, fliačiky sa zahoja a nemám skoro žiadne problémy. Okrem pieh sa vlastne nemám na čo sťažovať. Dôležité je nielen to, aby som ju dôkladne čistila, ale taktiež hydratovala. Ak treba, aj dva razy denne a večer. Ľahké nemastné krémy sú samozrejmosť. Oleje som na leto zvykla vylúčiť zo svojich kozmetických rituálov, pretože som nezniesla mastný pocit. Potom sa ale objavil melónový olej aj som zmenila názor. 








O oleji si môžete prečítať:

     "Za studena lisovaný olej zo semien vodového melóna Kalahari sa získava ručným roztĺkaním melónových semienok. Tento olej je veľmi ľahkej konzistencie, do pleti sa dobre vstrebáva preto je vhodný aj pre mastnú pleť. Má vysoký obsah omega mastných kyselín, ktorý pomáha regulovať kožný tuk, vyvažuje produkciu mazu pokožky, spevňuje ju a vyživuje. Je vhodný aj na ošetrenie tela, citlivej pokožky detí, môžete ho použiť aj ako masážny olej, prípadne ako základný olej ktorý doplníte vhodným esenciálnym olejom podľa cieleného účinku. Pochádza z fair trade hospodárstva, vidieckych afrických komunít.

Zloženie: za studena lisovaný olej zo semien vodového melóna Kalahari (Citrullus vulgaris)"

Akamuti je jedna z mojich obľúbených značiek a aj preto som sa rozhodla skúsiť aj melónový olej. Nebudem klamať, zaujímalo ma predovšetkým to, čo bude mať spoločné s melónom :) A taktiež som bola zvedavá na to, čo dokáže s pleťou. Olej je v plastovom obale a má 100 ml. Je teda dosť veľký a cenovo dostupný, keďže stojí 9,30. Prvou zaujímavosťou je, že vôbec nevonia. Absolútne. Čakala som melónovú vôňu, ale keďže sa získava zo semienok, nie je to nič prekvapujúce. Druhou zaujímavosťou je, ako blahodárne vplýva na mastnú pleť. Používam ju miesto pleťového krému. Na noc, na deň oleje vhodné nie sú. Nanášam ho na vlhkú pleť.Stačí pár kvapiek, ktoré krúživými pohybmi vtriem do pokožky a nechám uschnúť. Vďaka vlhkej pleti sa vsiakne rýchlejšie a úplne - pleť neostáva takmer vôbec mastná a nemám pocit, že by som použila olej. Výsledky sú viditeľné a čo viac, pri pravidelnom používaní sa dá dosiahnuť pokrok a pleť je podstatne krajšia. Ľahký nemastný olej hydratuje a vyhladzuje, odstraňuje jemné linky a zanecháva hodvábne jemnú tvár. Nezaťažuje ju, neupcháva póry a nevznikajú nové nedokonalosti. Je výbornou alternatívou k pleťovému krému a navyše dlho vydrží, pretože na jedno použitie mi stačia 3-4 kvapky. Chýba mi síce kvapátko, ale aj tak sa aplikuje dosť dobre. Raz darmo, ak hľadáte kvalitu, Akamuti sa vám zapáči.

Plusy:
  • pekný obal
  • veľký olej
  • ľahký, nemastný, rýchlo sa vsiakne
  • nezanecháva mastný ani lepkavý pocit
  • hydratuje, zjemňuje a vyživuje pleť
  • neupcháva póry
Mínusy:
  • nenašla som
Olej mám zo stránky http://bioliving.sk/,kde stojí 9,30.

Skúsili ste nejaký zaujímavý pleťový olej? :)


You Might Also Like

6 Vaše komentáre

  1. Ahoj Luci :) na stránke bionatural.sk si ho chvália baby tak som si povedala, že ho musím vyskúšať, práve dneska mi prišiel, tiež mám mastnú pleť tak som zvedavá aký bude :) musím ale najskôr domíňať môj levanduľový krém na tvár a potom začnem s olejčekmi :D :D akamuti mám tiež rada, kvapátko mne osobne nechýba nakoľko majú super vyriešený uzáver :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja som ho chcela kúpiť už dávnejšie, preto som si ho vzala.Vždy mám otvorených viac produktov, podľa nálady ich používam :)

      Odstrániť
  2. Čekala jsem, že bude vonět po melounech, tak mě trochu zklamalo, že nevoní vůbec, ale podle efektu vypadá i tak jako něco skvělého :)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Lucka som si ho objednala uz je na ceste ku mne uz som zvedava aky bude...Skoda ze nevonia ale to sa dalo cakat, hlavne je ze bude mat co dufam vyborne ucinky na plet :)

    OdpovedaťOdstrániť

Veľmi pekne ďakujem za všetky Vaše komentáre :) Chcem Vás poprosiť, aby ste mi do komentárov nevkladali odkazy na Giveaway. Ďakujem :)

Subscribe