Prášky, vďaka ktorým som opeknela

18:28

Doma si možno urobiť fantastické masky. Stačí íl, trocha vody alebo kvetovej vody (mlieka, jogurtu, šťavy, čaju). Tieto pasty detoxikujú, hydratujú, hĺbkovo čistia a prinavracajú pleti jas a rovnováhu. Okrem ílov je ale viacero zaujímavých práškov, ktoré sú pre pleť výnimočné.






Medový prášok je prírodný zvláčňovač, ktorý priťahuje a drží vlhkosť pokožky. Vhodný je do peelingov, masiek, solí do kúpeľa, šumivých gulí. Tiež môže byť pridaný do balzamov na pery ako prírodné sladidlo. Ja ho pridávam do mojich masiek, ale aj samostatne - hydratuje, zjemňuje a zvláčňuje pleť. Má nerušivú vôňu, na pleti neštípe a nedráždi ju. Balenie vydrží dosť dlho. V ponuke je v 50,100 a 250 g balení. Cena je od 3 do 10 eur.





Jogurtový prášok sa získava sušením a je vynikajúcim zdrojom vitamínov, proteínov a AHA kyselín. Pokožku omladzuje a hydratuje, udržiava pleť zdravú a sviežu. Pôsobí podobne ako mlieko a môže byť použitý do kúpeľa, na ošetrenie tváre, telový peeling, do mydiel či ďalších produktov určených na starostlivosť o pleť. V maskách je výborný a opäť si môžete vyrobiť vynikajúcu hydratačnú masku, ktorá je prírodná a pleti prospešná. Môžete ho použiť samostatne, ale veľmi dobrý je aj s bielym ílom. Našla som ho v 50 gramovom balení. Cena je do 3 eur. 





Bahno z mŕtveho mora sa používa na liečbu kožných ochorení ako napríklad ekzémy, lupienka, psoriáza a pod. Možnosť použitia do pleťových masiek, peelingov a mydiel. Bahno je filtrované a sušené. Tento prášok je fantastický na akné a ekzémy. Redšiu pastu si nanášam do vlasov, kde mám ekzém, hustejšiu nanášam ako pleťovú masku. Upokojuje od svrbenia, pomáha stiahnuť zápal, zjemňuje a hĺbkovo čistí pleť. Nemá výraznú vôňu. Pri používaní sa môže stať, že bude trochu sťahovať pleť, ale po prvých použitiach tento pocit zmizne. Kúpite ho v balení od 50 do 1000 gramov, cena je od 3 do 32 eur.

Prášky môžete miešať samostatne alebo s ílami, ja mám najradšej kvetové vody s kvapkou esenciálneho oleja. Vzniknuté masky sú to najlepšie, čo pleti dávam, lebo íly spolu s práškami detoxikuje a veľmi dobre čistí a zmatňuje.
Všetky produkty som zakúpila na stránke www.murumuru.sk

Miešate si doma masky? :)

You Might Also Like

6 Vaše komentáre

  1. Já si chci taky zkusit udělat pár domácích masek. Tyhle prášky neznám. Díky za tip :-)

    The world of makeup

    OdpovedaťOdstrániť
  2. O těchto prášcích slyším poprvé, vypadají velmi zajímavě :))

    Nela z Beauty Charm

    OdpovedaťOdstrániť
  3. zaujímavé :) ten jogurtový prášok by som určite vyskúšala do nejakej masky :P idem pozrieť to murumuru :D

    OdpovedaťOdstrániť

Veľmi pekne ďakujem za všetky Vaše komentáre :) Chcem Vás poprosiť, aby ste mi do komentárov nevkladali odkazy na Giveaway. Ďakujem :)

Subscribe